-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Medaus stebuklas: kaip atsikratyti pilvuko

Medus ne tik puiki priemonė, padedanti įveikti peršalimą, turinti gydomųjų savybių, bet ir nuostabus produktas, tinkantis grožio puoselėjimui.
Procedūra su medumi
Procedūra su medumi / Vida Press nuotr.

Medus idealiai tinka šveitikliams, kovoti su celiulitu, strijomis ir kitomis odos bėdomis, todėl norėdamos džiaugtis dailiu pilvuku, išmėginkite medaus įvyniojimus ir masažus.

Meduje gausu vitaminų, mineralų, jis puikiai veikia virškinamojo trakto veiklą, netgi užkerta kelią onkologinių ir širdies ligų rizikai, kovoja su stresu, gerina miegą.

Taigi, kaip galite medų pasitelkti savo grožio procedūroms?

Medaus įvyniojimas

Jums reikės kelių šaukštų medaus, kelių lašų eterinių apelsinų ir citrinų aliejų, po 1 arbat. š. malto cinamono ir imbiero.

Gauta mase įtrinkite pilvą sukamaisiais judesiais ir apvyniokite plėvele. Apsirenkite šiltus drabužius ir palaikykite šį įvyniojimą 1 valandą. Praėjus nurodytam laikui kaukę nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu.

Medaus kaukė

Ji suteiks odai stangrumo ir švytėjimo. Kelis medaus šaukštus sumaišykite su keliais šaukštais kavos ir gauta mase įtrinkite pilvą sukamaisiais judesiais. Geriausia šią procedūrą daryti po vonios ar dušo, kad efektas būtų didesnis.

Medaus vonios

Jas galite daryti kelis kartus per savaitę. Vonioje ištirpinkite 100–200 ml medaus, įlašinkite kelis lašus levandų ar citrusinių eterinių aliejų. Tiesa, medaus vonios netinka sergantiems onkologinėmis ir širdies ligomis, jeigu turite alergiją medui, kamuoja uždegimai.

Medaus masažas

Populiarus medus ir grožio, sveikatingumo centruose – čia siūloma įvairių procedūrų su medumi. Siūlomi masažai su medumi visam kūnui, nugarai ar celiulito pažeistoms vietoms, specialūs medaus įvyniojimai.

Medaus masažas kaip procedūra atsirado senovės Tibete. Unikali medaus savybė sugerti toksinus ir greitai juos šalinti iš organizmo buvo puikiai žinoma Tibeto gydytojams.

Masažuojant medumi, sušildomi audiniai, sužadinama kraujotaka, stiprinamas imunitetas, mankštinami raumenys, medus išvalo odos poras ir gilesnius sluoksnius, pagerina audinių mitybą, paspartėja audinių aprūpinimas deguonimi ir teršalų pasišalinimas. Po medaus masažo oda tampa elastinga, švari ir švelni. Medaus masažas – puiki kūno formas koreguojanti priemonė nuo celiulito.

Medaus masažą galite atlikti ir namuose

  • Nemasažuokite vietų, kur yra išsiplėtusios venos ar kapiliarai.
  • Galite įlašinti į medų kelis lašelius eterinio citrinų, apelsino aliejaus. Medaus, priklausomai nuo masažuojamo ploto, reikės nuo poros šaukštelių iki kelių šaukštų.
  • Masažui tinka tik skystas medus, todėl jį pasišildykite vandens vonelėje.
  • Masažuojamą odos plotą plonu sluoksniu ištepkite medumi.
  • Masažas atliekamas švelniais tapšnojimo judesiais.
  • Medus atiduoda savo naudingąsias medžiagas kūnui, o iš jo surenka toksinus, todėl tampa tąsus, lipnus ir pašviesėja.
  • Baigus masažą, oda nuvaloma šiltais, drėgnais rankšluosčiais.
  • Po masažo rekomenduojama pabūti šiltai.

Svarbu! Medus – biologiškai aktyvi priemonė, todėl išoriškai naudoti tinka ne visiems. Natūralaus medaus naudoti nerekomenduojama: esant alergijai medui, išsiplėtusioms kraujagyslėms, sergant cukriniu diabetu.

Pasitaiko tokių atvejų, kai žmogus valgo medų bei jo produktus ir alerginių reakcijų nekyla. Tačiau patepus, odą išberia. Norint išvengti tokių netikėtumų, rekomenduojama iš pradžių pasitepti tik nedidelį odos plotelį, palaikyti apie 10 min. ir nusiplauti vandeniu. Odos reakciją reikėtų stebėti apie parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius