Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Violeta Mičiulienė: „Kad su saule nejuokaujama, supratau praradusi du draugus“

„Su savo veidu ilgą laiką elgiausi nedraugiškai, buvau jam labiau priešė nei draugė“, – sako aktorė, humoristė Violeta Mičiulienė. Šiandien ji odos priežiūrai skiria ypatingą dėmesį, tačiau, kaip pati tikina, taip buvo anaiptol ne visuomet – anksčiau į daugelį problemų numodavusi ranka, galiausiai ji suprato: jei atvaizdas veidrodyje nedžiugina, keisti reikia ne veidrodį, o investuoti į save.
Violeta Mičiulienė
Violeta Mičiulienė / „Turiu fotoaparatą“ nuotr.

„Mano oda šiaip gera, tvirta – už tai galiu padėkoti savo genofondui. Dažnai sulaukiu klausimo, kodėl neturiu raukšlių? Tuomet juokais atsakau – o kur jūs matėte raukšlėtą arbūzą? Geriu daug vandens, nuolat purškiu veidą įvairiais hidrolatais, tačiau su metais nori nenori veidas ima rodyti tikrąjį biologinį amžių, o juk... visuomet norisi atrodyti šiek tiek jaunesnei“, – šypsosi V.Mičiulienė.

Garsi aktorė sako anksčiau itin mėgusi įvairias natūralias priemones, drėkinti, valyti odą bandydavo įvairiais liaudiškais būdais. Tačiau kai sykį nuo medaus kaukės prasidėjo alergija, ji suprato – verčiau rinktis specialius kremus.

Svarbiausia – apsauga nuo saulės

„Ilgą laiką nenaudojau ir jokių apsaugos nuo saulės priemonių. Dabar lenda pasekmės – atsirado pigmentinių dėmių, o išryškėjusias veido kraujagysles teko net prideginti specialiomis procedūromis. Jos ne tik nemalonios, bet ir nemažai kainuoja, jau nekalbant apie tai, kad kurį laiką dėl prastos išvaizdos negali rodytis viešumoje“, – pasakojo V.Mičiulienė.

Supratusi, kad norėdama turėti sveiką, kaip įmanoma jaunatviškiau ir skaisčiau atrodančią odą, aktorė turi ja rūpintis kasdien, o viena svarbiausių priemonių kosmetinėje privalomai turėtų atsidurti nuo kenksmingų saulės spindulių apsaugą turintis kremas.

„Nors iš prigimties nesu blyški, turiu kiek tamsesnę odą, pastebėjau, kad vasarai pasibaigus pigmentinių dėmių padaugėja. Man tai – senatvės ženklas, tokiais atvejais vis prisimenu močiutę ir nuo saulės jai ant veido, rankų, pečių atsiradusias dėmes. Jau kokie 5 metai, kai sau griežtai pasakau – nenoriu būti dėmėta, nenoriu atrodyti kaip žirafa, todėl pradėjau naudoti „Eucerin Photoaging Control SPF 50 fluid nuo saulės ir fotosenėjimo“, – kalbėjo pašnekovė.

Pasak jos, ši priemonė – tikras išsigelbėjimas kaitriomis dienomis – net tuomet, kai atrodo, kad diena apniukusi, saulė yra visuomet pikta ir su ja juokauti negalima „Eucerin Photoaging Control“ – kasdieniam naudojimui skirta apsaugos nuo saulės priemonė veidui, ji ne tik apsaugo nuo nudegimo, bet ir padeda užkirsti kelią fotosenėjimui.

Priemonės sudėtyje esanti hialurono rūgštis intensyviai drėkina odą ir padeda sumažina veido ir iškirptės srities raukšles, ji tinka visų tipų odai, įskaitant jautrią odą.

Tamsus įdegis – nebemadingas

„Apsauga nuo saulės – labai reikalinga. Tą dar aiškiau supratau dėl kenksmingo saulės poveikio praradusi du draugus, jų jaunystės vasarų kokybės ženklas buvo palanginis įdegis, tačiau tai baigėsi melanoma. Suvokiau, kad su saule nejuokaujama“, – kalbėjo V.Mičiulienė.

Aktorė ir humoristė džiaugiasi, kad šiandien žmonių požiūris į pavojingus UV spindulius po truputį keičiasi, kad daugelis ima suprasti, jog lepinimasis saulės voniomis atneša daugiau žalos, nei naudos, todėl tą reiktų daryti sakingai ir nepamiršti apsaugos priemonių.

„Pamenu, dar kai buvau studentė, prie jūros sutikau iš tuometinio Leningrado atvykusią moterį, kuri vaikams sakė – dabar greit greit nusirengiat, prabėgat pliažą, nusimaudot ir atgal. Tuomet su ja įsikalbėjome, ji – mokslininkė, sako – jūs suprantate, kiek mes saulės gauname, kokia čia, ypač prie jūros, spinduliuotė yra? Juk vanduo saulę atspindi veidrodiniu principu, todėl ilgai būti tokioje erdvėje – nusikaltimas prieš savo odą. Man labai įsiminė šie žodžiai“, – prisiminė V.Mičiulienė.

Ta pati taisyklė galioja ir žiemą – snieguotose vietovėse, net jei spaudžia šaltukas, įdegti galima taip pat greitai, kaip vasarą prie jūros. Todėl saulės apsaugą pašnekovė tikina išmokusi naudoti ištisus metus, nesvarbu, koks už lango oras ir kiek laipsnių rodo termometro stulpelis.

Tarp svarbiausių V.Mičiulienės kosmetikos priemonių – veido šveitiklis, paakių kremas ir būtinai drėkinamasis dieninis kremas su apsauga nuo saulės. Geriausia, jei jis turi 50 SPF filtrą, bet mažiausiai bent 20–25.

„Saulės mums reikia tiek, kad gautume vitamino D ir atstatytume organizme tai, ką prarandame per žiemą. Tačiau anaiptol ne tam, kad kiti sakytų – ooo, kaip įdegei. Aš dabar net specialiai tuos įdegusius paerzinu, sakau, o, drąsus, nebijai ligų.

Įdegis jau nebėra pliusas, net priešingai – jei esi labai įrudęs, greičiausiai turi labai daug laisvo laiko ir esi bedarbis. Juk tie, kurie užsiėmę kitais reikalais, negali sau leisti valandų valandas kaitintis saulėje“, – siekiančius kuo tamsesnio įdegio per dantį traukia pašnekovė.

Vasaros klaidos išryškėja žiemą

Pasak jos, po saulėtos vasaros rudenį ir žiemą išryškėjusias pigmentines dėmes tampa sunku panaikinti, o veido, kūno oda atrodo kaip... nešvari. „Žmonės atrodo kaip murziai, o tas grožio tikrai nesuteikia. Kartais man sunku suprasti, kaip apskritai galima valandų valandas išgulėti pliaže vartantis nuo vieno šono ant kito – mano charakteris toks, kad buvimas vienoje vietoje prilygsta koncentracijos stovyklai. Neseniai su draugais buvome Jūrmaloje, kompanija penkias valandas praleido pliaže, tai aš per tą laiką ir prie jūros, ir po miestą pasivaikščiojau, ko tik nedariau“, – juokiasi ji.

Norėdama apsaugoti odą V.Mičiulienė neseniai atsidūrė kurioziškoje situacijoje: bičiulė iš Anglijos atvežė kremą, kuris, kaip galvojo, buvo skirtas apsaugai nuo saulės. Neįsiskaičiuosi į pakuotės aprašymą, ji išsitepė juo, tačiau po kelių valandų ėmė jausti keistus aplinkinių žvilgsnius – pasirodo, tai buvo savaiminio įdegio kremas, kurio... nepavyko tolygiai paskirstyti.

„Pamačiau užrašą „sun“ ir net neįsigilinau... vakare žiūriu, kad visa dėmėta, siaubas, o dar nuplauti ne taip paprasta! Šveičiau visaip, bet, pamenu, atrodžiau nekaip, nors tuomet sužinojau, kad įdegti galima ir nesideginant“, – dabar prisiminusi situaciją juokiasi pašnekovė.

Paklausta, kaip vasarą patartų prižiūrėti odą, ji dar kartą patikina – be saulės kremo lįsti į lauką nevalia. Taip pat V.Mičiulienė pataria visiems gerti daugiau vandens, drėkinti kūną ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus.

„Su drauge sykį stebėdamos žmones juokėmės: sakau, galiu pasakyti, kurie iš jų geria daug vandens, kurie visai ne, pastaruoju atveju veidas papilkėja, susmunka, tampa tarsi korėtas, atrodo pavargęs... Vanduo – mūsų pagrindas, todėl svarbu jo nepamiršti“, – sako ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius