Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukų tipai ir kiekvienam jų būdingos bėdos: kaip jas išspręsti?

Plaukų priežiūros gudrybių – daugybė. Jei uoliai jomis naudotumėtės, visų plaukai, matyt, atrodytų fantastiškai. Teisinatės, jog to nedarote, nes nėra kada. Bet nuolat sau priminti, jog plaukams vien šampūno nepakanka, – svarbu. Kita vertus, jei moters puošmenos būklė gera, bet šukuosena netinka, – irgi nekas. Norime atkreipti jūsų dėmesį į keletą su plaukų priežiūra ir kirpimu susijusių momentų.
Moteris šukuojasi
Moteris šukuojasi / Vida Press nuotr.

Ilgi plaukai

Nors daugelis mano, kad ilgus plaukus sunku prižiūrėti ir tvarkyti, iš tiesų šis stilius labai lankstus. Vis dėlto Achilo kulno čia esama.

Veliasi. Tai – viena dažnesnių bėdų. Kad to išvengtumėte, prieš plaudama iššukuokite plaukus, o šampūną tepkite nuo viršugalvio žemyn it melžtumėte karvutę. Pabaigoje visada perskalaukite šaltu vandeniu – tada jie labiau spindės. Ir, aišku, būtinai naudokite tokias priemones kaip balzamas, kaukė, serumas rinkdamasi jas pagal savo plaukų tipą.

Skilinėja galiukai. Padėsite, jei tepdama plaukus kuria nors iš minėtų priemonių galiukams būsite itin dėmesinga. Beje, prekybos kosmetika vietose yra specialiai jiems skirtų produktų. Dar būtų idealu džiovinti plaukus natūraliai, bet jeigu – džiovintuvu, pasinaudokite apsaugos nuo karščio priemone, judinkite prietaisą, o ne laikykite vienoje pozicijoje. Nešukuokite plaukų, kol jie šlapi. Nepamirškite galiukų nuolat pakirpti.

Vida Press nuotr./Plaukų galiukai
Vida Press nuotr.

Trumpi plaukai

Ir ilgus, ir trumpus plaukus reikia pamaloninti drėkinamosiomis, maitinamosiomis priemonėmis.

Užsimaniusi trumpos šukuosenos įvertinkite savo veido formą, nes nuo jos stipriai priklausys, ar toks kirpimas jums tiks. Skiriamos septynios veido formos: deimanto, širdies, ovalo, stačiakampio, keturkampio, trikampio, apskritimo.

Deimanto. Siauras veidas ties kakta, platus – ties skruostais, siaurėjantis ir smailėjantis prie smakro. Tinka kirpimas, kuris suteikia purumo viršugalviui.

Širdies. Plati kakta, mažas, siauras smakras. Tokį veidą vizualiai proporcingesnį daro sluoksniuoto bobo ir purumo derinys. Asimetriškas kirpimas taip pat tinka.

Ovalo. Gerai atrodo bet kokia šukuosena.

Vida Press nuotr./Trumpi plaukai
Vida Press nuotr.

Stačiakampio. Pailgas veidas, aukšta kakta, ryškūs žandikauliai ir smakras. Labiausiai derės ne visai trumpi – iki smakro ar pečių plaukai. Jie pridengs akcentuotus bruožus, suteiks veidui minkštumo. Kirpčiai prie to taip pat prisidės.

Keturkampio. Ryškūs žandikauliai, plati kakta. Tinka kirpimas, kai vienas sluoksnis pereina į kitą, daug plaukų viršugalvyje.

Trikampio. Veidas žandikaulių srityje plačiausias, o prie smilkinių siauresnis. Svarbu vengti vešlios „karūnos“.

Apskritimo. Plati kakta, apvalūs skruostai. Reikėtų, kad virš ausų plaukai nebūtų iškarpyti, t. y. jų ten liktų tiek, kad susidarytų apimties įspūdis. Šiai formai labiau tinka „minkštas“ kirpimas, sluoksniavimas veido kryptimi. Simetriška šukuosena taip pat dera.

Garbanoti plaukai

Tos, kurios neturi laukinukės ševeliūros ir ja žavisi, dažnai nė nepagalvoja, kad garbanėms tenka gerokai pavargti mėginant susidoroti su savo nepaklusniais plaukais.

Verta prisiminti, kad daugelio tiesinamųjų produktų sudėtyje yra medžiagų, kurios sveikatos plaukams neprideda.

Susisuka labai smulkiai. Tai paprastai nutinka, kai drėgna. Specialus serumas su silikonu ar kita panašaus poveikio priemonė – geras būdas išvengti „ėriuko kailio“. Be to, tokius plaukus pamėginkite šukuoti pirštais, o ne šepečiu. Kai kas nuo netvarkos, kurią sukelia smulkios garbanos, ginasi laku, tačiau jame paprastai būna plaukus sausinančio alkoholio, tad piktnaudžiauti nepatartina. Dar nepatartina šukuoti tokių plaukų, kol jie drėgni. Ir verta prisiminti, kad daugelio tiesinamųjų produktų sudėtyje yra medžiagų, kurios sveikatos plaukams neprideda.

Vida Press nuotr./Garbanoti plaukai
Vida Press nuotr.

Vasarą, kai būna karšta ir drėgna, nemalonius pokštus ima krėsti ir tų moterų, kurios nėra garbanės iš prigimties, plaukai – jei jie trapūs ir sausi. Tuo metu geriau rinktis ne purumo suteikiančias, bet drėkinamąsias priežiūros priemones, neplauti plaukų kasdien, vengti džiovintuvo, žnyplių, nešioti skrybėlę.

Ploni plaukai

Kad ir kaip patiktų sluoksniais iškarpyta šukuosena, plonų plaukų savininkėms verčiau ją pamiršti.

Trūksta apimties. Kai tokie plaukai, gražiau atrodo trumpas, purumo iliuziją sukuriantis kirpimas. Plonos sruogos tiesiog neišlaiko ilgų plaukų svorio, tarsi sulimpa. Reikia stengtis juos kuo mažiau veikti karštu oru, sukimo žnyplėmis bei priežiūros produktais, kuriuose yra medžiagos Sodium lauryl sulfate, alkoholio.

Geriau nenaudoti nenuplaunamų kondicionierių, nepadauginti nuplaunamų, nes plaukuose po truputį kaupiasi šiose priemonėse esančios medžiagos ir juos apsunkina.

Vida Press nuotr./Ploni plaukai
Vida Press nuotr.

Stori plaukai

Kas tokių nenorėtų? Tačiau ne tik ploniems bei gležniems, bet ir vešliems bei storiems reikia meilės ir rūpinimosi. Tokiems plaukams labai tinka kirpimas sluoksniais.

Linkę sausėti. Reikėtų vengti produktų su alkoholiu, nes jis sausina plaukus, ir naudoti švelnų, galbūt net vaikišką šampūną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius