-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudens tendencijos: ką savo spintose reikėtų turėti artėjantį sezoną?

Sezonų kaita yra vienas laukiamiausių, bet kartu ir įtempčiausių mados mylėtojų laikotarpių. Viena vertus, smagu, jog besikeičiant orams, tenka transformuoti ir perkomplektuoti garderobą. Vis dėlto neretai tenka pasukti galvą ir pasidomėti, kokias taisykles ateinančiam sezonui nustato mados diktatas. Jeigu esate iš tų, kurios prieš kiekvieną sezoną kruopščiai ruošiasi, šis tekstas būtent jums.
Rudens tendencijos
Rudens tendencijos / Vida Press ir „Scanpix“/„Zumapress“ nuotr.

Liemenės

Sunku pasakyti, ar ši tendencija grįžta iš visiško nuomario, ar tęsia savo kelionę mados olimpu, tačiau faktas, kad ji įgauna pagreitį. Megztos, vilnonės, su nuleistais pečiais, oversize – įvairaus tipo ir faktūrų liemenės turėtų užkabinti jūsų akį dėliojant rudens garderobo akcentus.

Džinsinis audinys

Tendencija, kuri, matyt, bene kiekvieną sezoną sukiojasi šalia arba bent jau dalinai figūruoja įvaizdžiuose. Tiesa, šįkart ji pastebima kaip niekad ir dėvima netgi nuo galvos iki kojų.

Tam pritaria dizainerės Alberta Ferretti ir Victoria Beckham, nevengdamos prie džinsinio įvaizdžio parinkti ir iš šio audinio pagamintą avalynę.

Tačiau džinso įtraukimas į jūsų stiliaus paletę tikrai neprivalo būti toks ryškus – galite panaudoti džinsines detales, akcentus arba pavienius drabužius.

Puošnus satinas

Priešingai negu daugiau ar mažiau nuolat pastebimas džinsas, satinas mados tendencijose karaliauja tikrai ne kiekvieną ir netgi ne kas antrą sezoną. Elegancija ir prabangumu žavintis, tačiau kartais perdėtu puošnumu gąsdinantis audinys bauginti išties neturėtų – puikius jo dėvėjimo pavyzdžius siūlo mados namai „Fendi“.

Rožinė spalva

Mados visuomenę į palaikytojus ir nekentėjus skaidanti spalva ateinantį sezoną išties išgyvens renesansą. Rožiniai audiniai plačiai pastebimi ant mados podiumų, o atspalvių paletė tokia plati, kad patinkantį toną turėtų atrasti kiekviena.

Nuo ryškios spalvos suknelių ar megztukų iki pastelinio, švelnaus atspalvio striukių ar palaidinių – rožinė rudenį neabejotinai laviruos tiek mados scenoje, tiek jos užkulisiuose.

Nėriniai

Apie šią tendenciją tenka rašyti jau ne pirmą kartą ir tai tik įrodo, kokia gaji ir ryški ji yra šiandieniame mados pasaulio kontekste. Intriguojanti, skrupulinga, subtili ir rafinuota – dėl savo įmantrumo ši tendencija taip pat yra viena iš tų, kurios kartais baugina, tačiau veltui.

Mados namai pateikia aibę variantų, kaip nėrinius įkomponuoti ne tik elegantiškuose vakariniuose, tačiau ir kasdieniuose įvaizdžiuose.

Linkusioms prie saugesnių variantų nemažai greitosios mados prekių ženklų siūlo nėrinių akcentus suknelėse ar kelnėse. Drąsesnėms mados mylėtojoms įdomūs turėtų pasirodyti „Dsquared“ ar „Valentino“ pavyzdžiai, skatinantys rinktis drabužius iš vientiso nėrinio audinio.

Megztukai

Mezginių mada grįžta ne tik šaltąją žiemą, bet ir vėsųjį rudenį. Dažnai hiperbolizuotos megztos detalės pastebimos ant podiumų atrodo puikiai, tad neabejotina, kad derės ir jūsų spintoje.

Siekdamos įdomesnių sprendimų, galite atkreipti dėmesį į asimetriją ar originalesnius pynimo būdus, kurie gana įprastą megztuką ar kardiganą paįvairins bei praskaidrins.

Kutai

Judesį suteikiantys kutai būtent dėl šios savybės jau ilgą laiką mėgstami mados sekėjų. Įnoringa ir aikštinga tendencija iš tikrųjų gali tapti ir nuolankiai bei lengvai stilizuojama – kutai įvairūs ir daugiasluoksniai.

Jeigu ant mados podiumų dažniausiai matome rafinuotus įvaizdžius, kur kutais dengti ištisi apdarai, tai į greitąją madą orientuotų parduotuvių lentynose galime atrasti minimalių akcentų kutų motyvų. Nevenkite kutų kaip suknelės, marškinėlių, sijonų akcento. Itin elegantiškai jie atrodo šalikų, aksesuarų kontekste.

Blizgučiai

Jie vėl čia! Nuo „Prada“ iki „Valentino“ mados namų diktuojama tendencija nepaliks abejingų – žėrintys apdarai šį rudenį žvilgės dar ryškiau. Į disko laikus ir blizgančių kamuolių šokių aikštelėje atmosferą sugrąžinantis akcentas gali puikiai pasitarnauti ir šiandienės mados kontekste.

Tiesa, rekomenduotina nedėvėti apdarų vien tik iš blizgančio audinio, o derinti su kitais, modernesniais, (išimtis – vakarinės suknelės), nes įvaizdis gali tapti keistoku bei senamadišku.

Leopardo raštas

Gyvūnų raštai vienokia ar kitokia forma bene kiekvieną sezoną figūruoja mados tendencijų sąrašuose. Šį rudenį į rampų šviesą žengia leopardinis raštas, ypač juo marginti paltai. Jeigu dar ieškote lauko apdaro artėjančio rudens sezonui, būkite tikros, kad pasirinkdamos šio rašto paltą, striukę ar švarką, nesuklysite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius