Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Stilius: 10 daiktų, kuriuos prancūzės vertina labiau už viską

Visad stebimės ir žavimės, kaip puikiai sugeba atrodyti kokybę, išskirtinumą, stilių vertinančios prancūzės. Ar žinote, kokiu sąrašu jos vadovaujasi, kai kalbama apie garderobą? Galbūt nustebsite, bet tam pakanka dešimties daiktų, kad taptumėte viena jų.
Prancūzių stilius
Prancūzių stilius / Vida Press nuotr.

Prekių ženklo „Maje“ kūrybos vadovė Judith Milgrom su portalu Whowhatwear.co.uk pasidalijo atsakymais, kas sudaro tą paslaptingąjį sąrašą, kokius drabužius prie ko dėvėti.

Tamsiai mėlynas arba juodas švarkas

Tai ne šiaip sau paprastas švarkas. „Šis švarkas gali būti net iš vyrų linijos, skirtas dėvėti su vyriško tipo marškiniais, tamsiais aukštu liemeniu džinsais – prancūzės turi daug tamsiai mėlynos ir juodos spalvos versijų“, – sako J.Milgrom.

Lygiapadės basutės

„Jei mėgstate ar jums reikia daug vaikščioti, lygiapadės basutės yra labai praktiškas apavas. Jos puikiai tinka ir prie vakarinės aprangos – ilgos suknelės, atrodysite gražiai ir gana rafinuotai“, – pataria J.Milgrom.

A post shared by Bobbies ???????? (@bobbies) on

Platūs džinsai

Kalbant apie šio tipo džinsus, svarbiausia yra siluetas. „Šie džinsai tinka prie visko. Juos galite vilkėti eidamos į darbą, paskui tik pakeisti viršutinę dalį – apsivilkti kitą palaidinę, apsiauti aukštakulnius – ir jūs pasiruošusi keliauti į vakarėlį“, – teigia J.Milgrom.

A post shared by @iskodenim on

A post shared by Керуен (@keruen_kz) on

Didelis kašmyro megztinis

Prancūzės mėgsta didžiulius, megztinius, kuriuos sujuosia diržu, dėvi prie siaurų džinsų, gėlėtų sijonų. J.Migrom teigimu, tokie megztiniai suteikia jaukumo, jie puikiai tinka savaitgalio aprangai, prie džinsų ar kašmyrinių bėgimo kelnių. „Turiu jų visą kolekciją – skirtingų spalvų. Labiau mėgstu šviesias, nei tamsias“, – sako Judith.

Kokteilinė suknelė su išryškintu liemeniu

„Ji gali būti vienspalvė arba su printais. Turiu daug tokių berankovių suknelių, dėviu jas su diržu, storą arba kaip tik labai ploną kulną turinčiais aukštakulniais ir savo dirbtiniais leopardo kailinukais“, – variantus siūlo J.Milgrom.

A post shared by Melissa (@myntvintage) on

A post shared by Rose (@sometimes_iwish) on

Odinis baikerio švarkas

Nors dabar daugelis pamėgo bomberius, prancūzės lieka ištikimos savo senam geram odiniam švarkui. Pati Judith odinį švarką dėvi prie ilgos suknelės – tai, pasak jos, stilių padaro miestietiškesnį ir modernesnį. O eidamos į darbą galite vilkėti džinsus, kašmyro megztuką ir užsimesti odinį švarką.

A post shared by Fitz (@yourfitz) on

Juodi stiletai

Kai kalbame apie šią batų kategoriją, nėra jokių taisyklių, išskyrus dvi: jie turi būti juodi ir tai turi būti stiletai. Judith pataria rinktis nuo klasikinio iki kur kas drąsesnio stiliaus – kūgio formos kulniukų.

A post shared by UrbanModish (@urbanmodish) on

Leopardo rašto kailiniai

Atrodė, kad leopardo rašto dirbtiniai kailiniai yra britų stiliaus ženklas. J.Milgrom teigimu, tai prancūzių klasika – kiekviena tokius turi savo spintoje. „Dėvime juos kaip juodos aprangos dalį. Tai labai paprasta. Eiti į darbą tiks juodas megztinis, juodos kelnės arba juodi džinsai ir lygiapadžiai batai, vakarui – juoda suknelė ir aukštakulniai. Paprastai, kai dėviu savo leopardo rašto kailinius, nesidažau. Mano patarimas: būkite kuo natūralesnė arba tiesiog pasidažykite lūpas raudonu lūpdažiu ir viskas“, – patarimus toliau dalija Judith.

Vyriški mėlyni arba balti marškiniai

Paryžietės nededa per daug pastangų ir mėgsta vilkėti kiek per didelius savo vaikinų marškinius arba megztinius, sako Judith.

A post shared by Simona Nutu (@simonanutu_) on

Lietpaltis

„Jis gali būti juodas arba smėlio spalvos, visada su diržu, stačia apykakle. Jis lengvas ir patogus dėvėti į darbą, kai vilkite kelnes. Lietpaltį galime vadinti pereinamuoju drabužiu – kai dar vėsu, jį galima dėvėti su storu megztiniu ir dideliu šiltu šaliku, kai oras atšyla – su lengvesniais drabužiais“, – sako J.Milgrom.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 madingiausių džinsinių švarkų, arba idėjos, kaip galite atnaujinti senąjį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius