Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šukuosenos klaidos, kurios jus sendina

Šukuosena gali ne tik nuimti, bet ir pridėti bent 10 metų. Kokios šukuosenų klaidos dažniausios?
Šukuosena
Šukuosena / „Fotolia“ nuotr.

Neatnaujinate šukuosenos

Gerai žinoti, kas jums tinka, tačiau ne visada dešimtis metų šukuotis lygiai taip pat yra gerai. Galite atrodyti vyresnė nei esate iš tiesų. Salono savininkas Adamas Boguckis sako, kad reikėtų šukuoseną pakeisti bent kartą per dešimtmetį.

„Aš nesu iš tų žmonių, kurie sako, kad sulaukusios tam tikro amžiaus būtinai turite nusikirpti plaukus, tačiau jeigu visą gyvenimą vaikštote su ta pačia šukuosena, ji greičiausiai gali jus sendinti“, – mano A.Boguckis.

Kirpčiukų pinklės

Užuot dievinusios storus, lygiai nurėžtus kirpčius, rinkitės iškarpytus, lengvus, plonus. Taip atrodysite švelnesnė, romantiškesnė, jaunesnė. „Turiu nemažai klienčių, kurios baiminasi raukšlių kaktoje, todėl renkasi kirpčiukus, visgi stori jie atrodo labai šiurkščiai“, – pabrėžia A.Boguckis.

Jennifer Lopez visada atrodo pribloškiamai. O kirpčiukai tik paryškina scenos dievaitės seksualumą.
Jennifer Lopez visada atrodo pribloškiamai. O kirpčiukai tik paryškina scenos dievaitės seksualumą.

Per daug griežtos šukuosenos

Norėdamos išlaikyti jaunatvišką, gaivią išvaizdą, venkite labai griežtų formų ir kirpimų. Tokius kirpimus gana sudėtinga prižiūrėti, kad jie visada atrodytų puikiai. A.Boguckis siūlo rinktis sluoksniuotą kirpimą, kuris atvers veidą, todėl atrodysite jauniau.

Vida Press nuotr./Cara Delevingne
Vida Press nuotr./Cara Delevingne

Jūsų plaukai išblukę ir sausi

Laikui bėgant plaukai taip pat keičiasi, todėl dažnai jie auga sausesni, praranda spalvą, tampa plonesni. Tam, kad senėjimo procesas būtų pristabdytas, galite rinktis įvairiausias plaukų priežiūros priemones. Be to, naudodami tinkamus plaukų formavimo produktus, išlaikysite juos lanksčius ir gyvybingus.

TAIP PAT SKAITYKITE: 20 aliejų, kurie greitina plaukų augimą

Dažote plaukus per tamsiai

A.Boguckis pabrėžia, kad plaukų dažymas – tai puikus būdas užmaskuoti pirmuosius senėjimo požymius – žilus plaukus, tačiau jeigu juos dažysite labai tamsiai, rezultatas bus atvirkštinis. Jo rekomendacija paprasta – geriausia plaukus dažyti kelių atspalvių dažais, kad rezultatas būtų natūralus ir gyvybingas.

„Scanpix“ nuotr./Aktorė Drew Barrymore
„Scanpix“ nuotr./Aktorė Drew Barrymore

Plaukų priežiūra ir karštis

Jeigu be saiko naudojate plaukų džiovintuvą, tiesinimo arba garbanojimo žnyples, tuomet plaukus tai veikia tikrai nekaip. Dėl karščio jie tampa trapūs, pradeda sausėti, lūžinėti, išblunka. Specialistas pataria būtinai naudoti priemones, apsaugančias plaukus nuo karščio, taip pat kartą per savaitę plaukus palepinti giliai drėkinančia ir maitinančia kauke.

Pamiršote plaukų galiukus

Kadangi metams einant plaukai vis sausėja ir tampa silpnesni, verta reguliariai juos kirpti. Išsišakoję galiukai ir nepuošia, ir sendina, todėl stenkitės bendrą šukuosenos vaizdą išlaikyti kuo patrauklesniu akiai. Specialistas pataria pas kirpėją apsilankyti kas 6–8 savaites.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vargina sausi ir lūžinėjantys plaukų galiukai? Patarimai, kaip išspręsti šią problemą

Jūsų plaukai sulipę

Taip, plaukų lakas labai geras dalykas, kai reikia, kad šukuosena išliktų tvirta ir savo vietoje. Tačiau jeigu lako per daug, jį naudojate kasdien, tuomet jūsų plaukai gali atrodyti lipnūs, kieti ir nemalonūs liesti. Jeigu jau renkatės plaukų laką, tegu jis suteikia plaukams lankstumo ir švytėjimo, o ne palieka juos sausus ir negyvus.

Sklastymo vieta

Pasirodo, tinkamai parinkta, ji gali nubraukti ne vienerius metus. A.Boguckis siūlo vengti labai stipriai į vieną ar kitą šoną nubrauktų plaukų, taip pat – sklastymo per vidurį. Geriausia, jo nuomone, sklastymo vieta šiek tiek į šonus nuo vidurio, t. y. į kairę arba dešinę pusę. Išmėginkite!

AFP/„Scanpix“ nuotr./Angelina Jolie
AFP/„Scanpix“ nuotr./Angelina Jolie

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius