Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Veido mankštų eksperimentas (1): kas yra „sparnai“ ir koks jų poveikis?

Visi puikiai žinome frazę, kad grožis reikalauja aukų. Dažniausiai ta vadinamoji auka yra pastanga daryti ką nors dėl savęs. Interneto platybėse galima atrasti ko tik širdis geidžia. Pavyzdžiui, keistokų daiktų, skirtų... veido mankštoms. Nutarėme atlikti eksperimentą ir su sertifikuota veido mankštų trenere Viktorija Baltramiejūniene juos išbandyti bei atsakyti į klausimą: kokio realaus jų poveikio galima tikėtis?
Viktorija Baltramiejūnienė bando veido treniruoklį
Viktorija Baltramiejūnienė bando veido treniruoklį / Vaizdo įrašo stop kadras

15min pradeda trumpą aštuonių straipsnių ciklą, kuriame papasakosime apie tas neva pasakiškas priemones, kurios gali patempti, sutvirtinti, pakelti mūsų veido odą. Visa tai padaryti mums padės veido mankštų trenerė, kosmetikė ir veido masažų specialistė V.Baltramiejūnienė.

Trumpuose vaizdo įrašuose ji ne tik pakomentuos, bet ir parodys, kaip tuos vadinamuosius treniruoklius naudoti, papasakos apie realią jų naudą. Jei bandomas daiktas pasirodys nevertas dėmesio, veido mankštų trenerė paieškos veiksmingos alternatyvos, kuriai nereikės jokio prietaiso, treniruoklio, tik – savų rankų. O ką pasirinkti, spręsti paliksime jums.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Baltramiejūnienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Baltramiejūnienė

– Viktorija, šiandieniam pasauly jau mažai kas gali mus nustebinti, tačiau tie veido mankštoms skirti įrankiai kelia smalsumą ir įtarumą. Papasakok, kaip pati apie juos sužinojai? Spėju, kad profesinis interesas paskatino išbandyti?

– Eksperimentui pastūmėjo klausimai, o tiksliau vienas jų. Gavau vaizdo įrašą apie vieną veido treniruoklį su humoristiniu komentaru ir klausimu: ar čia viskas tiesa? Išsistudijavau veikimo principą pusiau rimtai, pusiau juokais. Būtent veido treniruoklis „sparnai“, kur reikia kratyti galvą jį įsikandus, man davė postūmį patikrinti interneto platybes.

Sąmoningai ieškojau būtent veido raumenynui skirtų „daikčiukų“, nes treniruokliais arba prietaisais ne visada kyla noras juos vadinti. Visko daug, kainos labai įvairios, bet visuomet pažadai būna iš fantastikos srities. Mano tikslas – turėti nuomonę, suprasti veiklos principą ir būti pabandžiusiai, tik tada galiu diskutuoti šia tema. Tad užsisakiau daugybę prekių internetu, bandau jas visas ir vertinu kaip veido mankštų trenerė, kosmetikė ir veido masažų specialistė.

– Kiek ir kokių tų vadinamųjų veido treniruoklių turite? Kokios jų kainos?

– Turiu nemažai, atrinkau 8 vienetus, kuriuos čia drauge ir aptarsime. Vis dar ateina siuntiniai, nes vienu kartu daug užsisakiau. Visi jie skirti tik veidui, t. y. veido raumenynui. Sritims nuo kaklo iki nosies.

Bet kurio gaminio kaina kinų rinkoje, palyginti su originalu, skiriasi keleriopai. Manųjų pirkinių kainos svyruoja nuo 1 iki 30 eurų. Originalai kainuoja ir kelis šimtus eurų.

Tikrinu, ar verta skirti dėmesį, ar tikrai bus poveikis veidui, ar verta investuoti savo laiką ir užimti vietą namuose dar vienu pirkiniu.

Visų daiktų veikimo principai tokie patys, tad juos ir patikrinu. Nežiūriu ergonomiškumo ar kokybės. Tiesiog tikrinu, ar verta skirti dėmesį, ar tikrai bus poveikis veidui, ar verta investuoti savo laiką ir užimti vietą namuose dar vienu pirkiniu. Taip pat patikrinu, ar galima pasiūlyti puikią alternatyvą, kuriai reikės ne kokio nors treniruoklio, o savų rankų.

– Tuos treniruoklius dar bandysime ir galbūt kai kurie jų nustebins. Tačiau kalbant apskritai, ar kuris nors prietaisas, treniruoklis gali turėti tokį poveikį, kokį turi reali rankomis atliekama veido mankšta?

– Visi pirkiniai yra labai įdomūs, o kartais net juokina, kad žmogaus protas sugalvoja tokius sprendimus veidui. Bandau sau ir kitiems atsakyti, ar tie pažadai verti dėmesio, pinigų ir laiko. Esu įsitikinusi, kad geriau nei žmogaus rankos niekas negalės padaryti. Specialistas ar pats namuose manualiniu būdu dirbantis žmogus tikrai gali pasiekti labai įspūdingų rezultatų. Tačiau jei norisi įvairovės, kai kurie „daikčiukai“ turi teisę būti jūsų namuose, jeigu turite daug vietos ir mažai dulkių (šypsosi).

– Visi šie minimi „daikčiukai“ pagaminti iš plastiko, gumos ar panašių medžiagų. Jų kaina – ne pati didžiausia, tad apie ekologiją čia net nėra kalbos. Kai kurie jų, kaip šiandien mūsų aptariami „sparnai“, naudojami įsikišus į burną, kiti naudojami jais liečiant veidą. Ar gali nutikti taip, kad jie padarys daugiau žalos nei laukiamos naudos?

– Šie mano turimi „sparnai“ yra visiškas padirbinys. Originalas kainuoja gerokai brangiau, ir, tikiu, yra padarytas iš gumos ir plastiko, kurie galbūt kokybiškesni. Visa kiniškų prekių gvardija yra pigiausio plastiko. Čia nėra jokio ekologiškumo ženklų. Išmestų daiktų perdirbimas irgi nebus toks draugiškas mūsų aplinkai. Neigiamą poveikį sveikatai gali sukelti tik reakcija į sintetines, nekokybiškas dalis, kurios liečia odą (jeigu esate alergiški). Iš esmės neveiksmingų ir nedraugiškų aplinkai daiktų pirkimas nepadeda formuoti ekologiško požiūrio, nesustabdo gamintojų nuo masinės gamybos ir prekybos.

Kas tie „sparnai“ ir kam jie skirti?

Į šį klausimą nuo pat pradžios iki pabaigos V.Baltramiejūnienė atsako vaizdo įraše. Jį ir kviečiame pasižiūrėti.

VIDEO: Viktorija Baltramiejūnienė bando veido raumenynui skirtą treniruoklį

„Gamintojas žada, kad tik du kartai per dieną po 30 sekundžių ir jūsų nuplaukęs žemyn veidas atrodys nuostabiai, nes ims darbuotis visi raumenys“, – vaizdo įraše sako V.Baltramiejūnienė.

Šis iš silikono pagamintas treniruoklis nėra originalas, bet veikimo principas, pasak specialistės, toks pat. Jis neišsiardo ir nesusilanksto. „Sparnų“ galuose matyti spalvoti plastikiniai langeliai – jie keičiami ir yra skirtingo svorio (tai priklauso nuo spalvos).

Treniruoklio veikimo principas: įsikišti į burną tam skirtą dalį ir 30 sekundžių kratyti galvą, kaip vaizdo įraše rodo Viktorija.

„Kaip žmogus, kurio veido raumenynas yra išlavintas, aš nepajutau jokio efekto tiems raumenims, kuriems žadamas poveikis – t. y. skruostams ir visai centrinei veido daliai“, – atlikusi pratimą sako veido mankštų trenerė.

V.Baltramiejūnienė pateikia išvadas. „Šio treniruoklio konstrukcija nesulankstoma, tad jai reikės rasti vietos namuose. Kiekvieną kartą teks padezinfekuoti dalį, kuri dedama į burną.

Atliekant pratimą dirbama ne tik veidu, bet ir kaklu, o jame yra slanksteliai – juos turime saugoti ir viską daryti švelniai ir atsargiai. Ir tokį daiktą galite pirkti ir naudoti tik įsitikinę, kad jūsų kaklas tikrai yra sveikas.

Jei jūsų vestibulinis aparatas yra silpnas, galite pajusti galvos svaigimą. Jei vis dėlto norėsite pirkti ir naudoti šį prietaisą, galvą teks prilaikyti ranka. Dar vienas niuansas – kaina. Originalas kainuoja apie 200 dolerių (apie 170 eurų), neoriginalus – apie 30 eurų. Tai yra daug.

Paskutinis dalykas – ar tikrai šie pratimai treniruokliu atsilieps veido raumenynui, kaip žada gamintojas? Galiu pasakyti, kad tai yra nesąmonė. Ir šioje vietoje pasiūlyti jums alternatyvą, kuri tikrai veikia ir pasiekia reikiamus raumenis“, – vaizdo įraše išvadomis dalijasi specialistė ir parodo porą labai paprastų, rankomis atliekamų pratimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius