Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždžių vizažistas pataria, kaip vyresnio amžiaus moterims susikurti geriausią įvaizdį

Tokių garsių moterų, kaip žavioji aktorė Eva Longoria ar Didžiosios Britanijos modelis bei televizijos laidų vedėja Jo Wood, vizažistas Gary Cockerillas šioje srityje sukasi nei daug, nei mažai – ištisus 25-erius metus.
Makiažas.
Makiažas / Fotolia nuotr.

Ilgametę darbo patirtį turintis G. Cockerillas apie sukauptas makiažo paslaptis yra išleidęs ir knygą „Simply Glamorous“, kurioje vizažistas siekė parodyti, jog tinkamai parinktas ir atliktas makiažas gali būti ne tik smagus, bet ir galingas kiekvienos moters įrankis.

Portalui „The Daily Mail“ G. Cockerillas atskleidžia keletą vyresnio amžiaus moterims tinkančių paslapčių ir gudrybių, kurios padės susikurti labiausiai tinkantį makiažą.

Oda

„Nemanau, kad posakis „mažiau yra daugiau“ tinka renkantis makiažą vyresnio amžiaus moterims. Juk senstant mūsų oda tampa gelsvesnė, todėl labai svarbu savo bruožams suteikti šilumos ir spindesio. O tą padaryti padeda kontūravimas – juk tinkamai jį atlikus, veidas atrodo kur kas jauniau ir gaiviau. Tai tarsi nedidelė veido pakėlimo „operacija“, padedanti išryškinti antakius, smakrą, žandikaulio liniją ir užakcentuojanti skruostikaulius“, – pataria vizažistas.

Taip pat skaitykite: Žvaigždžių grožio triukai: išbandykite ir jūs

G. Cockerillas vyresnio amžiaus moterims pataria rinktis skystą ar kreminės konsistencijos makiažo pagrindą ir naudoti bent du jo atspalvius – šviesesnį ir dviem tonais tamsesnį.

„Tamsesnį makiažo pagrindą naudokite tose vietose, kur norėtumėte sukurti gilumo įspūdį: po žandikauliu, ant smakro ar nosies kraštuose ir tuomet šviesesnį makiažo pagrindą tepkite tose vietose, kurias norėtumėte išryškinti – po akimis, virš skruostikaulių ar kaktos srityje. Makiažą užbaikite sulygindama abu“, – patarimus dalija vizažistas.

Akys

„Vyresnio amžiaus moterims patariu vengti žaižaruojančių ir blizgių šešėlių, mat tokia jų tekstūra atkreipia dėmesį ir išryškina atsiradusias raukšleles apie akis. O juk jūsų tikslas turėtų būti akis vizualiai bent kiek pakelti“, – tikina G. Cockerillas.

Lūpos

„Tam, kad lūpdažio spalva būtų ryškesnė ir jis geriau laikytųsi, prieš dažydamas, lūpas patepu nedideliu makiažo pagrindo kiekiu. Kita mano gudrybė – lūpų pieštukas. Naudokite vienu tonu tamsesnį nei jūsų lūpdažis“, – pataria G. Cockerillas.

G. Cockerillo patarimai vyresnio amžiaus moterims

Jei jums per 40: „Pats metas sutelkti dėmesį į savo odos priežiūrą, tad tikrai vertėtų investuoti į gerą makiažo pagrindą bei tinkamai drėkinantį ir maitinantį kremą – taip kiek įmanoma labiau atitolinsite senėjimo požymius“.

Jei jums per 50: „Šiame amžiuje labai svarbu sutelkti dėmesį į savo antakius. Naudokite juos pabrėžiantį pieštuką arba išbandykite ilgalaikį jų makiažą. Brunetėms patarčiau rinktis vienu tonu tamsesnę spalvą, o blondinėms ir raudonplaukėms – vienu tonu šviesesnę spalvą“.

Jei jums per 60: „Mėgstančios birią pudrą moterys turėtų ją keisti skystu ar kreminės konsistencijos makiažo pagrindu, mat šios priemonės labiau tiks vyresnio amžiaus odai. Taip pat svarbu išsirinkti ir šiltą jo atspalvį“.

Jei jums per 70: „Nebijokite naudoti lūpdažio. Nors šiame amžiuje lūpos kiek ir išblunka, situaciją padės sutvarkyti lūpų pieštukas ir tinkamai parinktas lūpdažis. Pasistenkite vengti lūpų blizgesio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius