-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 vyrų stiliaus klaidos vasarą ir kaip jų išvengti

Vasara – šilčiausias metų laikas, kai vilkime mažiausiai drabužių, o patogumas tampa svarbiausiu pasirinkimo kriterijumi, skeldamas nemenka antausį stiliui ir bendrai išvaizdai. Nepaisant šiltų orų, kai kurių stiliaus sprendimų negaliu pateisinti, todėl apžvelkime turbūt populiariausias vyrų stiliaus klaidas vasarą ir keletą paprastų būdų, kaip jų išvengti.
Su šlepetėmis ant raudonojo kilimo
Su šlepetėmis ant raudonojo kilimo / Vida Press nuotr.

Kojinės ir šlepetės ar sandalai

Tai tikra stiliaus klaidų klasika, kurios pristatinėti net nereikia. Manau, kiekvienam yra tekę matyti kažką panašaus į nuotraukoje pavaizduotą „stiliaus sprendimą“. Vieni geriausių šios kombinacijos ekspertų turbūt yra vokiečių turistai, kurie tokį „stilių“ propaguoja jau ne vienerius metus.

Norint išvengti šio stilius nesusipratimo reikėtų pasirinkti ARBA kojines, ARBA šlepetes. Žinoma, kojinės galėtų baltos tik tada, kai yra mūvimos kartu su sportiniais bateliais ir šortais. Kitais atvejais, rekomenduočiau mūvėti pėdutes – tai yra kojines, dengiančias tik padą ir jo šonus, tokios puikiai tiks su bet kokiais įsispiriamais batais.

Vida Press nuotr./Stiliaus klaida
Vida Press nuotr./Stiliaus klaida

Paplūdimio šlepetės mieste

Dar kitaip vadinamos „pliažankės“, arba angliškai flip flopai, puikiai tinka paplūdimyje, prie baseino ar pirtyje, tačiau visai nedera miesto aplinkoje.

Suprantama, kad karaliaujant karštiems orams norisi, jog pėda kvėpuotų, tačiau paplūdimio šlepetes kur kas geriau išmainyti pavyzdžiui, į sandalus. Jie gerai atrodys, o ir pėda su jais nekais, neprakaituos. Žinoma, reikia nepamiršti, kad sandalai turėtų būti mūvimi be kojinių!

Vida Press nuotr./Diane Kruger ir Joshua Jacksonas
Vida Press nuotr./Diane Kruger ir Joshua Jacksonas

Žvejo šortai

Tai tokie platūs ir ilgi šortai, šonuose turintys kišenes. Dažniausiai būna žalsvų ar rusvų atspalvių, o populiariausias jų raštas – langeliai. Net neverta ginčytis, kad šie šortai nepamainomi žvejybos metu – į šonines kišenes galima susidėti svarbiausius reikmenis, tačiau yra visiškai netinkami pasivaikščiojimui mieste ar kurorte.

O sprendimas labai paprastas – žvejo šortus reikėtų keisti į klasikinius medvilninius ar lininius šortus, kurie būtų kiek aukščiau kelių, be šoninių kišenių ir šiek tiek siauresni. Klausiate, o kur tada dėti visus daiktus, jei šortai nebeturi tų talpių šoninių kišenių? Paprasta – pasiimkite su savimi kuprinę, krepšį ar rankinę ir daiktus dėkite ten.

Vida Press nuotr./Leonardo DiCaprio
Vida Press nuotr./Leonardo DiCaprio

Per dideli drabužiai

Nors vasarą kostiumus ir švarkus vyrai dėvi rečiau nei šaltuoju metų laiku, tačiau per didelių drabužių sindromas vis tiek neretas, ypač tokius mėgsta vyresni vyrai. Per plačios, per ilgos kelnės, marškiniai trumpomis rankovėmis, kurios baigiasi ties alkūnėmis, o jų plotis toks, kad per jas turbūt nesunkiai būtų galima prakišti galvą.

Pats paprasčiausias būdas šioms problemoms išspręsti – pasimatuoti vienu dydžiu mažesnius drabužius. Jei marškinių rankovės vis tiek per plačios ir per ilgos, juos galima pakeisti į polo marškinėlius arba marškinius ilgomis rankovėmis ir jas atsiraitoti. Per ilgas kelnes greitai ir nebrangiai patrumpins bet kuri siuvėja.

Vida Press nuotr./Adamas Sandleris
Vida Press nuotr./Adamas Sandleris

Per daug baltos spalvos

Sukurti stilingai atrodančius derinius vien iš baltos spalvos drabužių – nemažas iššūkis, todėl kur kas geriau pasirinkti drabužius, kurie būtų kiek skirtingų baltų atspalvių. Pavyzdžiui, ypač šviesiai pilkos spalvos kelnės ir balti marškiniai.

Vasarą vykstančių vestuvių metų jaunikiai kartais nusprendžia pasipuošti baltu kostiumu. Tokiais atvejais, norint atrodyti gražiai ir stilingai, rekomenduočiau marškinius pasirinkti ne baltos, o kitos spalvos. Pavyzdžiui, šviesiai mėlynos. Jei visgi marškiniai bus balti, tuomet reikėtų pasirinkti ryškesnius, išsiskiriančius akcentus, pavyzdžiui – mėlyną kaklaraištį ir rudus batus.

Vida Press nuotr./Bradas Pittas
Vida Press nuotr./Bradas Pittas

Algirdas Gricius yra internetinio žurnalo „Vyro stilius“ autorius ir vyrų stiliaus konsultantas. Pernai išleista pirmoji jo knyga „Idealiai tinkantis kostiumas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius