-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Injekcijos“ dalyvė: R.Lendraitytė: „Derinu klasiką ir gatvės stilių“

Jau rytoj Vilniaus lokomotyvų remonto depo 2-ajame ceche vyks jaunųjų dizainerių konkursas „Injekcija“, kuris dalyviams gali atverti duris į jubiliejinę „Mados infekciją“. Portalas 15min pristato dar vieną finalininkę – kolekcijos „Gyva apranga“ autorę Rūtą Lendraitytę.
Rūta Lendraitytė ir jos kolekcijos eskizai
Rūta Lendraitytė ir jos kolekcijos eskizai / Asmeninio archyvo nuotr.

Rūta – dar viena jaunoji kūrėja, baigusi kostiumo dizaino bakalauro ir magistro studijas Vilniaus dailės akademijoje. Didžiąją savo laiko dalį dizainerė praleidžia Vilniuje, tačiau, kai nori susikoncentruoti į kūrybą, renkasi gamtos apsuptą sodybą Jurbarke arba keliauja kur nors toliau. Ji jau dešimtmetį nuodugniai studijuoja mados industriją ir dizainą, o dalyvavimą „Injekcijoje“ įvardija kaip „teisingą galimybę“.

Kurdama kolekcijas remiuosi tam tikromis psichologinėmis teorijomis, jos man padeda išgryninti, ko iš tiesų reikia / norisi žmogui.

Patirtis: Nuo 2012 m. auginu ir plėtoju savo prekių ženklą „Utalla“, jam visuomet skiriu daugiausia savo laiko. Taip pat šešerius metus turėjau galimybę kaip dizainerė ir stilistė realizuotis reklamos įmonėse. Pastaruoju metu dalį savo energijos atiduodu dirbdama teatro ir kino dailininke.

Įkvėpimas: Žmogus, jo psichologija ir vidiniai poreikiai.

Kūryba: Kurdama kolekcijas remiuosi tam tikromis psichologinėmis teorijomis, jos man padeda išgryninti, ko iš tiesų reikia / norisi žmogui, kada jis geriausiai jaučiasi mus supančioje aplinkoje. Galbūt žmogui yra svarbu atsitraukti nuo aplinkinių, o galbūt jis siekia būti galingas ir jaučiasi saugiausiai, kai aplinkiniai jo prisibijo.

Asmeninio archyvo nuotr./Rūtos Lendraitytės kolekcijos modelis
Asmeninio archyvo nuotr./Rūtos Lendraitytės kolekcijos modelis

Kitiems priimtinesnis būdas yra nuolankios pozicijos laikymasis, nepritraukiant dėmesio, o dar kitiems priešingai – prielankumo, žavėjimosi siekimas. Turėdama šiuos atsakymus / orientyrus, drabužiais bandau padėti žmogui save atskleisti.

Laikas: Man laikas yra reliatyvus, glaudžiai priklausantis nuo atskiros asmenybės.

Šūkis: Viską, ką darai, reikia daryti gerai, net jei darai beprotybę.

Myliu: Kalnus, gamtą, žmogaus sukurtus kūrinius, iškilius protus, muziką, meną, literatūrą, progresą, inovacijas, žingeidumą, estetiką, tvarkingumą, saikingumą, ramybę, tinkamą maistą, kvapus, pavasarį, sąmojingumą, plaukimą, filosofiją, įžvalgumą, namus, gyvenimą, pasaulį.

Nekenčiu: Paviršutiniškų, tuščių žmonių, bet tuo pačiu dalis manęs jais žavisi.

Mokytojas: Klaidos, žmonės, pokalbiai, literatūra.

Tikslas: Tikrai ir teisingai gyventi; tikrai ir teisingai jausti; tikrai ir teisingai mąstyti.

Kolekcija: „Gyva apranga“ kurta siekiant patenkinti žmogaus atsitraukimo ir galingumo poreikius. Asmenybė, kuriai kuriu, dėvi gyvumą ir tikrumą simbolizuojančius daugiasluoksnius, laisvus, natūralių audinių drabužius. Kolekcijoje maišomi du sunkiai suderinami stiliai: klasika ir gatvės stilius. Visoje kūryboje atsispindi individualus ilgai grynintas estetinis braižas, kuris artimiausias skandinaviškai ir japoniškai estetikai.

Vieta: Kalnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius