Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pirmosios ponios Jill Biden stilius: nuo A formos suknelių iki žinutę perteikiančių drabužių

Pirmosios Baltųjų rūmų ponios Jill Biden (69 m.) stilius apibūdinamas kaip konservatyvus ir moteriškas. Dažniausiai išvysime ją dėvinčią kuklias A formos sukneles, tačiau spalvų naujoji pirmoji Jungtinių Valstijų ponia tikrai nevengia – ryškias renkasi ne tik sukneles, bet ir paltus. Jai patinka gėlių ir kiti raštai. O šiuo koronaviruso pandemijos paženklintu laikotarpiu prie aprangos derina ir apsaugines veido kaukes, ant kurių, vykstant prezidento rinkimų kampanijai, neretai puikuodavosi iš toli pastebimas šūkis „Vote“ (liet. „Balsuok“).
Jill Biden
Jill Biden / 15min koliažas

Trečiadienį 46-uoju JAV prezidentu prisaikdintas demokratas Joe Bidenas per inauguracijos iškilmes vilkėjo „Ralpho Laureno“ kostiumą, o pirmąja ponia tapusi J.Biden – mėlyną tvido palto aksomine apykakle ir rankogaliais bei suknelės duetą, puoštą „Swarovski“ kristalais ir perlais. Prie jų spalviškai derino aukštakulnius batelius, odines pirštines, rankinuką ir apsauginę veido kaukę.

Vida Press nuotr./Jill ir Joe Bidenai
Vida Press nuotr./Jill ir Joe Bidenai
Vida Press nuotr./Jill ir Joe Bidenai
Vida Press nuotr./Jill ir Joe Bidenai

Šį šventinį drabužių derinį sukūrė iš Kolorado valstijos kilusi dizainerė Alexandra O'Neill.

„Neįtikėtina garbė šią dieną aprengti dr. Biden. Jaučiu nuolankumą, kad galėjau tapti maža Amerikos istorijos dalimi“, – CNN Style sakė prekių ženklo „Markarian“ kūrėja A.O'Neill.

Kaip rašo wwd.com, nors pastarąjį pusmetį daug dėmesio buvo skiriama viceprezidentės Kamalos Harris aprangai, neabejojama, kad į žiniasklaidos priemonių ir mados stebėtojų akiratį paklius ir J.Biden.

Apžvelgdama pirmosios ponios stilių, Layla Ilchi wwd.com rašo, kad J.Biden stilius iš esmės išliko nuoseklus nuo tada, kai jai priklausė antrosios ponios titulas (antrąja JAV ponia J.Biden buvo nuo 2009 iki 2017 m.).

„Jos stilių galima apibūdinti kaip konservatyvų ir moterišką, nes ji dažnai renkasi kuklias A formos sukneles, pasižyminčias drąsiomis spalvomis ir tradiciniais raštais, prie kurių derina nertinį ar švarką“, – sako L.Ilchi.

Vida Press nuotr./Jill Biden ir Joe Bidenas
Vida Press nuotr./Jill Biden ir Joe Bidenas

Tikriausiai vienas J.Biden panašumas su jos prieštaringai vertinama pirmtake – buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo žmona Melania Trump, pasak L.Ilchi, kad ji nevengia pasisakyti per savo pasirenkamus dėvėti drabužius. Ir per vyro J.Bideno prezidento rinkimų kampaniją ponia Jill rinkosi drabužius, perteikiančius aiškią žinutę.

Pavyzdžiui, ji derino ryškiai violetinę suknelę su Stuarto Weitzmano riboto leidimo batais, ant kurių puikuojasi užrašas „Vote“, kai prezidento rinkimų pradžioje su savo vyru balsavo Vilmingtone (Delavero valstijoje).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jill Biden
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jill Biden

Arba vėliau, spalį, Floridoje, prie gėlėtos suknelės priderino violetinę veido kaukę su tokiu pat užrašu – „Vote“.

„Scanpix“/„Imago Images“ nuotr./Jill Biden
„Scanpix“/„Imago Images“ nuotr./Jill Biden

Pasak wwd.com, J.Biden dėvimos veido kaukės savaime buvo pareiškimas, nes D.Trumpas ir buvusi pirmoji ponia M.Trump, vykstant kampanijai ar per debatus, tai darydavo retai, nepaisydami Prezidento debatų komisijos įpareigojimo auditorijos nariams dėvėti kaukes.

Dar būdama antrąja ponia, J.Biden reguliariai dėvėdavo tą pačią vieno ar kito dizainerio suknelę skirtinguose viešuose renginiuose. Viena dažniausiai dėvėtų yra tvarios mados pagrindu sukurta dizainerės Gabrielos Hearst suknelė, kurią J.Biden vilkėjo ir per pirmuosius prezidento debatus praėjusių metų rugsėjį.

„Kokia staigmena ir garbė matyti, kad per vakar vakaro diskusijas dr. Jill Biden ir vėl dėvėjo tą pačią GH suknelę, kurią vilkėjo prieš trejus metus“, – savo „Instagramo“ paskyroje rašė iš Urugvajaus kilusi dizainerė G.Hearst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius