-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausios suknelės šią vasarą: kokias rinktis?

Šį sezoną madingiausių suknelių lentynoje išsidėsčiusios tokios, tarp kurių sau tinkamų variantų ras ir mėgstančios minimalizmą, ir klasiką, ir drąsesnius variantus, įdomesnius kirpimus, detales, ryškias spalvas, sako stilistė Greta Kukštaitė.
Gėlėta suknelė
Gėlėta suknelė / Vida Press nuotr.

Paprašyta įvardyti pagrindinius akcentus, kurie aktualūs kalbant apie šią vasarą madingas sukneles, stilistė visų pirma išskiria minimalizmą.

„Šį sezoną madingos minimalistinės suknelės. Jos gali būti ir trumpos, ir ilgesnės. Spalvos gali varijuoti nuo žemės tonų, pastelinių atspalvių iki juodos. Gali būti ir ryški minimalistinė suknelė, bet iš esmės pats minimalizmas labiau kalba apie neutralias spalvas“, – pabrėžia G.Kukštaitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė

Kaip minimalistinių suknelių pavyzdžius stilistė išskiria visada madingas satinines, šilkines sukneles (gali būti ir trikotažinės – storesnio audinio) su petnešėlėmis.

Taip pat megztas vienspalves sukneles žemiau kelių. Megzti audiniai, primena stilistė, apskritai labai madingi, o kalbant apie sukneles, vasarą itin madinga bus kiauraraščiu megzta laisvesnė suknelė, kuri puikiai tiks atostogoms prie jūros – ją galima vilkėti ant maudymosi kostiumėlio.

Ir baltas sukneles, kurios, pasak G.Kukštaitės, visada yra stilingas pasirinkimas ir, kaip jį įvardija, „must have“ drabužis. Ji gali būti įvairiausių modelių, turėti prakarpų, įdomesnių detalių, rankovės gali būti įvairaus ilgio ar net kiek pūstesnės – kaip jums labiau patinka.

Tęsdama pokalbį apie madingiausias šio sezono sukneles, stilistė sako, kad dabar „ant bangos“ dešimtojo dešimtmečio, alsavusio jaunatviškumu, nerūpestingumu ir maištingumu, mada, taip pat grįžę ir šio šimtmečio pirmojo dešimtmečio mados aspektai – apnuogintas pilvas, aptemptos suknelės.

Paklausta apie spalvas ir audinio raštus, G.Kukštaitė sako, kad minimalistiniam stiliui būdingos neutralesnės spalvos, tačiau šį sezoną drąsiai galima rinktis ne tik tokių ar pastelinių, bet ir ryškių spalvų sukneles.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Vivienne Westwood“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Vivienne Westwood“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Vėl madingi gėlių raštai, taip pat rytietiški raštai, kuriuose susipina daug spalvų ir ornamentų, vertikalūs dryžiai, bet einantys ne tiesiai žemyn, o įstrižai ar pan.

Kalbėdama apie detales, stilistė išskiria kutus, vieno peties sukneles, ilgesnes, didesnes rankoves, skeltukus, audinio prakarpas, ties vienu šonu parauktas sukneles ir pamini, kad, be to, jog dabar madingos trumpos ar žemiau kelių, šį sezoną į madą sugrįžta ir ilgos suknelės.

Vida Press nuotr./„Alexander McQueen“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Alexander McQueen“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Pierre Cardin“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Pierre Cardin“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Chanel“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Chanel“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Kaip ir ką derinti prie suknelių?

Paklausta apie avalynės ir viršutinių drabužių derinimą prie suknelių, stilistė G.Kukštaitė sako, kad čia svarbiausias aspektas – kur einame vilkėdamos tą suknelę: į paplūdimį, į darbą, į šventę ar vilkime ją tiesiog laisvalaikiu mieste.

„Paplūdimiui, atostogoms tiks baltos lengvos, plevėsuojančios suknelės, taip pat lengva kiauraraščiu megzta (ar tinklelio audinio) suknelė, kurią galima vilkėti ir ant maudymosi kostiumėlio. Prie suknelės galima priderinti pintą skrybėlę ir pintą krepšį – jį galima priderinti ir prie miesto įvaizdžio. Iš avalynės – derės sandalai, šlepetės.

Į darbą ar tiesiog kasdieniam miesto įvaizdžiui prie minimalistinės megztos ar suknelės su petnešėlėmis tiks ir sandalai, ir sportbačiai, jei lauke vėsiau – džinsinis švarkelis ar švarkas.

Einant į šventę ar pavakaroti mieste visą derinį galima užbaigti aukštakulniais bateliais ar basutėmis. Tarkime, suknelė su petnešėlėmis, aukštakulnės basutės, padidintas švarkas, nedidelė rankinė – toks derinys visada bus tinkamas, nepaisant to, kokios vyrautų tendencijos.

Prie ilgų suknelių galima derinti ir sportbačius, ir kerzinio tipo ar kaubojiško stiliaus aulinukus. Pastarieji dveji kuo puikiausiai gali tikti ir prie ilgos romantiško stiliaus gėlėtos ar kokios įdomesnės faktūros suknelės – susikursite eklektišką įvaizdį“, – pataria stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius