-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgstamiausi žvaigždžių dizaineriai

Ne paslaptis, kad Holivudo garsenybėms yra mokami nemaži pinigai, kad eidamos į vakarėlį jos pasipuoštų vieno ar kito dizainerio drabužiais. Su kai kuriais mados kūrėjais kino žvaigždės ne tik bičiuliaujasi, bet ir mielai dėvi, perka ir kitiems rekomenduoja jų kūrinius.
"Valentino" suknelę vilkinti Sarah Jessica Parker
"Valentino" suknelę vilkinti Sarah Jessica Parker / „Scanpix“ nuotr.

Charlie Le Mindu

Mėgstantis šokiruoti

zimbio.com nuotr./Charlie Le Mindu
zimbio.com nuotr./Charlie Le Mindu

Turbūt ne vienam ekstravagantiškosios muzikos deivės Lady Gagos gerbėjui yra kilęs klausimas, kas kuria jos įvaizdį. Tas žmogus, vis nestokojantis pasaulį šokiruojančių idėjų, turėtų būti išties išskirtinė asmenybė. Taip ir yra. Tai prancūzų kilmės dizaineris Charlie Le Mindu, kurio kūryba įvardijama kaip šoko menas (angl. „shock art“ – šiuolaikinio meno šaka, kai įvairiais garsais, vaizdais, kvapais ir kitomis pagalbinėmis priemonėmis yra bandoma sukurti netikėtą, sukrečiančią aplinką, šokiruoti stebėtojus).

Būsimo kūrėjo kelias į mados industriją prasidėjo prieš dešimtmetį. Paauglys močiutės vadovaujamame grožio salone pamėgino kurti šukuosenas klientėms. Sulaukęs septyniolikos, įsidarbino prestižiniame Berlyno grožio salone, vėliau darbavosi Anglijoje. Per Londono mados savaitę surengė savo darbų pristatymą ir sulaukė pripažinimo. Pati laimingiausia diena, pasak Charlie, jo gyvenime buvo ta, kai jo paslaugų paprašė garsioji atlikėja Lady Gaga. Nuo tada muzikos garsenybė niekam kitam nepatiki kurti jos ekscentriško įvaizdžio, o Charlie klientų sąrašas tapo perpildytas, kaip jis pats sako, „turtingomis damomis, kurios kirpėjo kėdėje mėgsta sėdėti įsikandusios cigaretę“.

Svajonių klientė: „Labai norėčiau sukurti įvaizdį dainininkei Cher. Ji man atrodo iš tų moterų, kurios nebijo eksperimentuoti.“

Victoria Beckham

Stengiasi suderinti kainą ir kokybę

„Scanpix“ nuotr./Victoria Beckham
„Scanpix“ nuotr./Victoria Beckham

Nors praktika byloja, kad garsenybės, nusprendusios tapsi dizainerėmis, dažniausiai patiria nesėkmę, kažin ar yra bent viena sritis, kuri būtų neįveikiama poniai V. Beckham. Keisčiausia, kad jos drabužius perka ne tik eilinės mirtingosios, besižavinčios Victorios stiliaus pojūčiu, bet ir garsenybės, kadaise pirmenybę teikusios tik pripažintiems mados kūrėjams.

Pirmąją kolekciją V. Beckham pristatė 2008-aisiais Niujorko mados savaitėje ir iškart į savo klienčių sąrašus įtraukė manekenes Elle Macpherson ir Heidi Klum, aktores Demi Moore ir Kate Beckinsale, dainininkę Dannii Minogue. „Vertinu tai, kad daugelis mano draugių – geidžiamiausių Holivudo merginų ir moterų – vis dažniau ant kilimo žengia pasipuošusios mano sukurtomis suknelėmis, kurios nėra labai brangios. Stengiuosi, kad mano kuriami drabužiai būtų ne tik gražūs, patogūs, bet ir aukštos kokybės, – sako Victoria, praėjusių metų pabaigoje pelniusi Britų mados apdovanojimą kaip geriausia metų dizainerė. – Gavusi šį titulą, verkiau iš laimės lyg mažas vaikas.“

Svajonių klientė: „Man būtų didelė garbė, jei bent vienu mano apdaru pasipuoštų graži, stipri, tiesiog stulbinanti moteris pirmoji Jungtinių Amerikos Valstijų dama Michelle Obama.“

Daniella Issa Helayel

Garsenybės patikėjo jos talentu

„Scanpix“ nuotr./Daniella Issa Helayel
„Scanpix“ nuotr./Daniella Issa Helayel

Iš Brazilijos kilusi dizainerė (slapyvardis Issa London) nežinoma plačiajai visuomenei, bet ši menininkė drabužius yra kūrusi tokioms garsenybėms kaip Naomi Campbell, Madonna ir Kelly Osbourne. Daugiausia dėmesio dizainerė sulaukė tada, kai vilkėdama jos kurtą mėlyną suknelę karališkosios šeimos narė Kate Middleton viešai paskelbė apie savo sužadėtuves. Nuo tos dienos Daniella tapo ne tik pačia mėgstamiausia K. Middleton dizainere, bet ir artima bičiule.

Karjerą D. I. Helayel pradėjo prieš vienuolika metų. „Gal ir skambės kvailai, bet dizainere apsisprendžiau tapti tada, kai neradau nusipirkti man patinkančios suknelės. „Kodėl gi nesusikūrus pačiai?“ – pagalvojau tada. Pati pirmoji garsenybė, kuri 2006-aisiais pasipuošė mano kurtu drabužiu, buvo aktorė Scarlett Johansson. Esu dėkinga jai, kad pasitikėjo mano talentu. Tačiau pati įsimintiniausia diena, kai mano suknelę sutiko pasimatuoti Madonna – apie tai aš svajojau nuo tos dienos, kai pradėjau savo karjerą ir net nenujaučiau apie būsimą šlovę“, – šypsosi dizainerė.

Svajonių klientė: „Anglijos karalienė, mano akimis žiūrint, yra bene didžiausia stiliaus ikona. Mielai jai sukurčiau šilkinę suknelę, kuria ji galėtų pasipuošti per iškilmingą vakarienę.“

Pamella Roland

Įtinka net ir patiems išrankiausiams

„Scanpix“ nuotr./Pamella Roland
„Scanpix“ nuotr./Pamella Roland

„Drabužius kuriu savimi pasitikinčiai moteriai, kuri turi rafinuotą skonį“, – taip savo darbų braižą apibūdina dizainerė P. Roland.

Meilė madai gimė dar paauglystėje, kai laisvu nuo pamokų metu Pamella dirbdavo drabužių parduotuvėje pardavėja. Nors labai troško studijuoti kostiumo dizainą, tėvo prašymu įgijo verslo vadybininkės diplomą. Tikriausiai tai ir padėjo įsitvirtinti rinkoje, o studijų metu visą laisvalaikį mergina mokydavosi kurti drabužius. 2002-aisiais pristatė debiutinę elegantiškų suknelių kolekciją, kuri nepaliko abejingų net ir tarp pačių išrankiausių įžymybių.

„Aš pati dėviu savo kurtus drabužius, kad pajusčiau, ar jie patogūs ir kokybiški. Dalyvauju kiekvienoje savo verslo pakopoje nuo spalvų ir medžiagos parinkimo iki gaminio pristatymo klientui. Didžiausią pasitenkinimą pajuntu sukūrusi vakarinę arba vestuvinę suknelę, nes žinau, kad jomis klientės pasipuoš išskirtinėmis progomis“, – sako dizainerė.

Svajonių klientė: „Mielai suknelę pasiūčiau Pamelai Anderson. Galbūt ji pakeistų savo stiliaus pojūtį – pats laikas jai tapti elegantiška dama!“

Valentino Garavani

Raudonos spalvos imperatorius

„Scanpix“ nuotr./Valentino Garavani
„Scanpix“ nuotr./Valentino Garavani

Nors su aukštosios mados pasauliu šis genijus jau atsisveikino, daugeliui įžymybių dar ilgai liks kaip pats mėgstamiausias dizaineris.

Vos pradėjęs karjerą, Valentino ėmė kurti drabužius tokioms iškilioms asmenybėms kaip Jacqueline Kennedy Onassis, Elizabeth Taylor ir Audrey Hepburn. Visą savo kūrybinės šlovės laikotarpį mados kūrėjas dievino raudoną spalvą. „Tai prabangos, moteriškumo, elegancijos simbolis. Nė viena moteris, kad ir kokia pilka pelytė būtų, neliks nepastebėta vakarėlyje pasirodžiusi raudona suknele“, – įsitikinęs dizaineris.

Valentino era prasidėjo 1962-aisiais, kai jis pristatė kašmyro kostiumėlių kolekciją. Ji pakerėjo visą Florenciją, kuri tais laikais buvo laikoma Europos mados sostine. Paryžiaus mados grietinėlė ne taip greitai susidomėjo Valentino kūryba, bet netrukus ir juos sužavėjo mados imperatoriaus sukurtos prabangios žemę šluojančios vakarinės suknelės, išskirtinio dizaino rankinės, rafinuoto aromato kvepalai.

Svajonių klientė: „Tokios nėra, nes moterys, sekančios mados tendencijas, dievinančios prabangą, turinčios stiliaus pojūtį, išlavintą skonį ir norą išsiskirti iš minios, bent kartą gyvenime yra vilkėjusios Valentino drabužiais.“

Vera Wang

Vestuvinių suknelių fėja

„Scanpix“ nuotr./Vera Wang
„Scanpix“ nuotr./Vera Wang

Kažin ar yra bent viena moteris, kuri slapčia nesvajoja įsimintiniausią savo gyvenimo dieną pasipuošti šios amerikiečių dizainerės kurta vestuvine suknele. Veros Wang kūriniai – tai tobula pusiausvyra tarp prabangos ir paprastumo. Vestuvinėmis V. Wang suknelėmis puošėsi Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Sharon Stone, Kim Kardashian ir daugelis kitų Holivudo garsenybių.

Būdama vos septyniolikos V. Wang tapo amerikietiškojo „Vogue“ mados redaktore, šiam darbui atidavė net penkiolika metų, vėliau kelerius metus dirbo dizaino direktore „Ralph Lauren“ mados namuose. Vera pati susimodeliavo ir pasisiuvo vestuvinę suknelę, vėliau atidarė nuotakoms skirtą parduotuvę ir, nusprendusi įkelti koją į mados pasaulį, pristatė savo darbų kolekciją plačiajai visuomenei. Kūrėjai galima pavydėti ne tik talento, bet ir nuostabios figūros – 62-ejų moteris, kadaise lankiusi dailiojo čiuožimo treniruotes, yra lieknesnė už manekenes, demonstruojančias jos kurtus drabužius.

Svajonių klientė: „Jei Marylin Monroe būtų gyva, tikiuosi, ji vilkėtų mano rankomis sukurtą vestuvinę suknelę. Įsivaizduoju ją altoriaus link einančią tiuliu ir deimantais puošta prie kūno prigludusia pieno baltumo suknele.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius