-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Burbaitė apie stiliaus kūrimą: „Stengiuosi gerai apgalvoti, su kuo derinčiau naują daiktą“

„Kai planuoju savo spintos pirkinius, dažniausiai pradedu nuo vizijos, kaip noriu atrodyti. Tada susidarau preliminarius derinius, nes kai nežinau, ko reikia, paieškos gali labai ilgai užtrukti“, – sako tinklaraštininkė, knygos „Tavo geriausia draugė“ autorė Simona Burbaitė.
Simona Burbaitė
Simona Burbaitė / 15min koliažas

Visad žavingai atrodanti Simona teigia, kad jai stilius yra komplektas įvairiausių asmenybės aspektų, ne tik vilkimas madingas drabužis. „Tai skleidžiamos vertybės, gyvenimo būdas, manieros, pasitikėjimas savimi, charizma. Net plaukų ar nagų spalva, makiažas ir kvepalai yra stiliaus dalis.

Kaip pasakytų drabužių dizainerė, intelektualios, išliekamąją vertę turinčios mados kūrėja Vida Simanavičiūtė: „Moterį puošia jos asmenybę atspindintys drabužiai. Svarbu ne spintoje kabančių drabužių kiekis, o kad jie būtų tavo.“

Monikos Rukaitės nuotr./Simona Burbaitė
Monikos Rukaitės nuotr./Simona Burbaitė

Kaip renkasi drabužius, kokias spalvas mėgsta, ką naujo įsigijo šiam pavasariui, ar vaikosi madų ir naujausių tendencijų, kur perka drabužius, koks derinys arčiausiai širdies – apie šiuos ir kitus su stiliumi susijusius dalykus kalbamės su Simona.

– Yra moterų, kurios vaikosi madų, seka tendencijas ir kiekvieną sezoną įsigyja tai, kas dabar „ant bangos“. Kokia esate jūs?

– Tik parašiusi knygą moterims supratau, kad stilius – asmenybės išraiška, neturinti nieko bendra su mada. Todėl neverta aklai vaikytis naujausių mados tendencijų, kurios keičiasi taip pat dažnai kaip oras. Nepuolu pirkti šį sezoną madingo kirpimo drabužių, renkuosi man labiausiai tinkančius siluetus. Visada stengiuosi rinktis stilingus daiktus ir nebijau būti nemadinga, nes tik aš sprendžiu, kas esu ir ką noriu pasakyti savo apranga.

– Kokį drabužį ar aksesuarą išskirtumėte kaip savo mėgstamiausią? Kuo jis toks ypatingas?

– Aš mėgstu kokybiškus daiktus. Geriau turėsiu kelis tikrai kokybiškus ir man tinkančius drabužius ar aksesuarus nei šimtą netinkamų ir retai dėvimų, nes man labai nepatinka stovėti priešais spintą, kurioje milijonas drabužių, ir vis tiek nežinai, ką apsirengti.

Drabužiai mums kuria tam tikrą komforto zoną, tad juos vilkėdama privalai jaustis gerai.

Be to, labai vertinu ir patogumą – mano galva, nieko nėra blogiau, nei jaustis nepatogiai, tai iškart atsispindi veide. Juk drabužiai mums kuria tam tikrą komforto zoną, tad juos vilkėdama privalai jaustis gerai. Todėl patogi avalynė ir judesių nevaržantys drabužiai šiandien yra mano prioritetas.

Pavyzdžiui, kelnių kostiumas – šis aprangos derinys yra my number one (liet. mėgstamiausias). Patogūs sneakeriai (liet. sportbačiai) – be jų neįsivaizduoju savo spintos, be to, puikiai tinka su kelnių kostiumu. Taip pat stilingi akiniai – ne tik vasarą, bet ir žiemą.

Monikos Rukaitės nuotr./Simona Burbaitė
Monikos Rukaitės nuotr./Simona Burbaitė
Monikos Rukaitės nuotr./Simona Burbaitė
Monikos Rukaitės nuotr./Simona Burbaitė

– Kokius drabužius (drabužių derinius) paprastai renkatės laisvalaikiui?

– Jei tai mano laisvalaikis, greičiausiai mane sutiksite vilkinčią bomberį arba oversized paltą, džemperį, treningines kelnes ir sneakerius.

Monikos Rukaitės nuotr./Simona Burbaitė
Monikos Rukaitės nuotr./Simona Burbaitė

– Ką mieliausiai vilkite eidama į renginius, vakarėlius?

– Tik tai, su kuo jaučiuosi gerai. Visada išlieku savimi – nevaidinu moters, kurios toje aprangoje nėra.

– Kas svarbiausia renkantis drabužį: išsiskirti, jaustis patogiai?

– Apskritai, kai planuoju savo spintos pirkinius, dažniausiai pradedu nuo vizijos, kaip noriu atrodyti. Tada susidarau preliminarius derinius, nes kai nežinau, ko reikia, paieškos gali labai ilgai užtrukti.

Prieš keliaudama į parduotuves, norimo įvaizdžio griaučius susikuriu naršydama internete ir vartydama mados leidinius. Labai padeda žinios, kokios spalvos man tinka ir kokie deriniai padeda puikiai jaustis. Niekada neperku apimta emocijų – stengiuosi gerai apgalvoti, su kuo tą daiktą galėčiau derinti, kiek kartų vilkėti.

– Ką naujo (drabužį, aksesuarą) įsigijote ar ketinate įsigyti šiam pavasariui?

– Savo spintoje jau turiu smėlio spalvos (angl. beige) paltą, keletą gėlėtų suknelių, kurios labai tiks su auliniais / kaubojaus batais ir odine striuke ar švarku, ir vienspalvį kelnių kostiumą – tiesa, jų savo spintoje turiu bent kelis skirtingus ir ne tik vienspalvius. Planuoju įsigyti kombinezoną (angl. jumpersuit).

– Be kokio drabužio, aksesuaro neįsivaizduojate šiltojo sezono?

– Be naujo maudymosi kostiumėlio ir laisvai krintančios suknelės.

Monikos Rukaitės nuotr./Simona Burbaitė
Monikos Rukaitės nuotr./Simona Burbaitė

– Kur dažniausiai apsiperkate ir randate geriausiai jūsų stilių atitinkančių drabužių?

– Labai myliu ir palaikau lietuvių kūrėjus ir prekių ženklus: „D.Efect“, „Más 924“, Airidą Skrickienę („Airida Skrick“), Agnę Kuzmickaitę, „Mastyc“, „Egyboy“, „No more accessories“, „Undress“, Adelę Dagytę, „Egzotique“, „Vayubikini“ ir kt.

Taip pat visada randu mano stilių atitinkančių drabužių „Adidas“, „H&M“, „Maje“, „Sandro“, „Zara“, „Mango“.

Mėgstu apsipirkti internetu – ten randu ne tik išskirtinių daiktų, bet ir geras kainas: „Lyst“ – puiki programėlė ieškoti geriausių pasiūlymų, „Farfetch“, „Net-a-porter“, „Luisaviaroma“ ir daug kitų.

Nevengiu apsilankyti ir vintažinių drabužių parduotuvėse, ypač būdama kur nors užsienyje. Be to, spintos perliukų galima rasti ir tokiuose renginiuose kaip mūsų su kolegėmis organizuojamas „Shop My Closet“ – manau, sugebėti pratęsti daikto galiojimo laiką šiandien yra labai svarbu.

Pasitelkus šiek tiek fantazijos, kūrybiškumo ir turint bent minimalią stiliaus nuojautą galima kurti individualų ir išskirtinį stilių.

Kartą ar keliskart per metus apsipirkti mėgstu išvykti į Milaną – ten visada randu neįtikimai stilingų daiktų ir drabužių.

– Kokia spalva ar spalvos yra jūsų mėgstamiausios?

– Prie mėgstamiausių priskirčiau violetinę, baltą, raudoną, juodą, smėlio / kūno atspalvio, pilką, mėlyną, žalią, geltoną, rožinę. Iš tikrųjų mėgstu visas spalvas.

Asmeninio archyvo nuotr./Simona Burbaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Simona Burbaitė

– Koks drabužių derinys arčiausiai širdies?

– Man patinka athleisure stilius. Tad greičiausiai tai bus elegantiškas oversized paltas, džemperis, džinsai, treninginės ar klasikinio kirpimo kelnės, sportbačiai ir mėgstamiausia rankinė per petį.

– Ko niekada nedėvėtumėte?

– Man atrodo, niekada nereikėtų sakyti „niekada“, nes niekada nežinai (šypsosi).

– Jūsų manymu, ko reikia, kad moteris gerai atrodytų?

– Pasitelkus šiek tiek fantazijos, kūrybiškumo ir turint bent minimalią stiliaus nuojautą galima kurti individualų ir išskirtinį stilių. Tam tikrai nereikia baigti mados mokslų ir išvien pirkti garsiausių, brangiausių mados namų drabužių. Nes „brangu“ tikrai netolygu „skoninga“, „stilinga“ ir „originalu“.

Linos Juciunaitės nuotr./Simona Burbaitė
Linos Juciunaitės nuotr./Simona Burbaitė

Taip pat nebūtina aklai vaikytis karščiausių tendencijų. Svarbiausia yra suprasti, koks stilius labiausiai prie širdies ir kaip atrodydama jautiesi geriausiai. Be to, kai spintoje drabužiai vieno ar panašaus stiliaus, lengva viską tarpusavyje derinti. Patarčiau neaplenkti vintažinių drabužių parduotuvių, paieškoti perliukų interneto parduotuvėse – jose galima rasti dar ir nemažai nuolaidų, net nebūtina laukti sezono išpardavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius