Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Stilistės patarimai, ką vilkėti Valentino dienos vakarą ir ko nesirengti

Šiandien Valentino diena vertinama dviprasmiškai: vieniems tai – pati romantiškiausia diena metuose, kitiems – dar viena savaitės diena. Bet kuriuo atveju, Meilės dieną jūsų antroji pusė ar jums simpatizuojantis vyras gali pakviesti jus šventinės vakarienės. Meskite iš galvos įsivaizdavimą, kad tokia proga privalote vilkėti raudoną suknelę. Ir nepamirškite, kad seksualiausias bruožas yra subtilumas.
Stilius
Stilius / Vida Press nuotr.

Būtent tai akcentuoja „Tavo stilius“ įkūrėja, stilistė Mingailė Skuodytė. Pasak jos, ne tik dera nepamiršti subtilumo, bet ir visas šimtą idėjų, kurios tupi jūsų galvoje apie Valentino dienos įvaizdį, reikėtų redaguoti tol, kol pasijusite savimi.

Raudona – klasika tapusi Valentino dienos spalva, tačiau tikrai nebūtina jos dėvėti, jei nesinori ar ji jums netinka, o gal tiesiog jos nemėgstate. Pasak stilistės, ji nebūtinai turi figūruoti ir jūsų pasirinktame drabužių derinyje.

Romantiką, kokia mūsų įsivaizdavimu turėtų būti Valentino dienos proga, labiau simbolizuoja sodresnės, ryškesnės spalvos nei pastelinės.

„Renkitės tokių spalvų drabužius, kurios jums geriausiai tinka ir patinka. Žinoma, romantiką, kokia mūsų įsivaizdavimu turėtų būti Valentino dienos proga, labiau simbolizuoja sodresnės, ryškesnės spalvos nei pastelinės ar labai nenatūralios. Tačiau tai gali būti ne tik raudona, bet ir bordo, violetinė, smaragdinė, mėlyna, avietinė ir kitos.

Jei labai norisi raudonos, pirmiausia reikėtų įsitikinti, ar ji tikrai tinka. Jei taip, reikėtų pasirinkti, kur ir kaip ją dėvėsite. Jokiu būdu ne nuo galvos iki kojų. Ar raudona suknelė, ar raudonas aksesuaras, o gal tik raudonos lūpos ir nagai?“ – patarimus dalijo stilistė.

Ji patarė vengti vulgarių drabužių. M.Skuodytės teigimu, itin apnuoginta ir labai prigludusi suknelė ar palaidinė neatrodys skoningai.

„Nevilkėkite drabužių, kurie patinka jūsų partneriui, bet pačios jaučiatės nepatogiai. Tokiu atveju išsirinkite ką nors, ką galėtumėte pavadinti bent jau kompromisu, – sakė stilistė ir šypsodamasi pridūrė: – Ir, aišku, nesirinkite tų drabužių, kurie tikrai nepatinka jūsų antrajai pusei.“

Paklausta, ką patartų tokia proga vilkėti, kad būtų ir gražu, ir seksualu, ir atitiktų patarimą išlaikyti subtilumą, stilistė pasiūlė tris derinius.

Mergaitiška gėlėta ar raštuota suknelė

M.Skuodytė siūlo rinktis lengvą, romantišką suknelę. Ji gali būti trumpa trapecijos formos arba įliemenuota ir ilgesnė. Prie jos galite derinti ir kerzinius batus su raišteliais.

Vida Press nuotr./Gėlėta suknelė
Vida Press nuotr./Gėlėta suknelė

Išskirtinę detalę turinti palaidinė ir džinsai

Kitas stilistės rekomenduojamas variantas – vienspalvė palaidinė, turinti kokią nors įdomesnę detalę, pavyzdžiui, plunksnas, raukinukus ant rankovių ar papuošimus prie apykaklės. Prie jos puikiai derės džinsai ir batai su kulnu.

Atvira palaidinė ir klasikinės kelnės bei švarkas

Trečias stilistės siūlomas derinys šventiniam vakarui – atvira palaidinė, galite rinktis turinčią petnešėles, su nėrinių arba tiulio detale prie kaklo (panašiai kaip apatinukas) ir klasikinės kelnės (gali būti laisvesnės) bei švarkelis.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Stella McCartney“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Stella McCartney“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./Violetinis kostiumas
Vida Press nuotr./Violetinis kostiumas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius