-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vestuvių šventės viešnia: kaip atrodyti elegantiškai ir neužgožti nuotakos

Pamergių suknelės – vienas pagrindinių vestuvių puotos įvaizdžio akcentų: juk pamergės visą dieną praleidžia šalia nuotakos. Didelis dėmesys tenka ir svočios aprangai. Vestuvių planuotoja, stilistės ir drabužių kūrėjos dalijasi mintimis, kaip šventės metu atrodyti puošniai ir elegantiškai, bet ir sugebėti neužgožti nuotakos, rašome pranešime žiniasklaidai.
Nuotaka su draugėmis
Nuotaka su draugėmis / 123RF.com nuotr.

Kodėl paprastai pamergės vilki vienodos spalvos ir netgi silueto sukneles?

„Tai tiesiog pamergių – kaip jaunosios palydos – skiriamasis ženklas, kad būtų lengva jas atskirti. Be to, vientisos gamos drabužiai gražiai atrodo nuotraukose“, – sako vestuvių planuotoja Karolina Meginytė.

Pasak specialistės, pamergių ir pabrolių tradicija gyvuoja daugelio tautų švenčiamose tuoktuvėse. „Daugelyje šalių pamergės ir pabroliai turi nemažai užduočių: šventės metu jie turi pasisakyti, ruošia įvairius siurprizus, užduotis, kad svečiams nebūtų nuobodu“, – pastebi K.Meginytė.

„Pagal šiųmetes tendencijas populiaru rinktis vienodos spalvos pamergių sukneles“, – sako stilistė Miglė Plukaitė. Stilistė mano, jog nėra blogai, jei suknelių modeliai, kirpimai bus skirtingi. „Svarbu, kad būtų koloristinis suderinamumas ir proporcijų atitikimas, tuomet pamergių įvaizdis bus patrauklus akiai“, – mano M.Plukaitė.

123RF.com nuotr./Nuotaka su pamergėmis
123RF.com nuotr./Nuotaka su pamergėmis

„Visų pirma pamergių įvaizdis turėtų stilistiškai tikti prie vestuvių temos, aplinkos, vietos bei jaunosios suknelės, – pataria stilistė Ernesta Jorudė. – Jeigu tai romantiškos, bohemiškos vestuvės, gražiausiai atrodytų plevėsuojančio šilko suknelės. Jeigu tuoktuvės itin prabangios, pamergės puikiai atrodytų ir su ilgomis vakarinėmis suknelėmis, bet patarčiau rinktis minimalistinį stilių: vienspalves kokybiško audinio sukneles, tarkim, šilko ar itin plonos vilnos.

Kokybiškas audinys suteikia žavesio bet kokiam siluetui: net ir pats paprasčiausias atrodys puikiai. Minimalizmas visada atrodo geriau nei daug raukinių, nėrinių ir blizgučių.“

Modelis bei tituluota gražuolė Gintarė Dainytė pozavo vakarinių suknelių, sukurtų iš „Armani“ šilko, fotosesijai. „Iš itin kokybiško audinio pasiūtos suknelės tinka iškilmingoms šventėms. Manau, gražiai atrodytų pamergės, vilkėdamos tokio stiliaus sukneles“, – neabejoja vilnietė G.Dainytė.

Naujų technologijų pagalba sukurtas dirbtinio šilko audinys buvo naudojamas „Emporio Armani“ linijos pristatymo metu, todėl ir pavadintas žymaus dizainerio Giorgio Armani pavarde.

Iš šio novatoriško audinio proginius drabužius pradėjo kurti ir lietuvių kūrybinis duetas „Different WE“. Anot dueto atstovės Anželikos Šreder, naujos kartos šilko analogas pasižymi daugeliu privalumų: leidžia odai kvėpuoti, puikiai krinta, lengvai plazdena, subtiliai blizga ir netgi mažiau glamžosi nei natūralus.

Kita šio ženklo atstovė Oksana Kozlova mano, jog būtent iš prabangaus audinio sukurtos suknelės idealiai tinka išskirtinėms šventėms: vestuvėms, jubiliejams, krikštynoms.

Kūrėjos sako kuriančios moteriai, kuri vertina eleganciją, turi brandų požiūrį į grožį, moteriškumą, vertina tvarią, nevienadienę madą. Įdomu tai, jog Anželika ir Oksana – drauge kuriančios seserys dvynės, kurios savo įkurtą prekės ženklą pavadino „Different WE“.

„Tai reiškia, kad esame labai panašios ir kartu – be galo skirtingos“, – šypsosi kūrybingos vilnietės.

Kūrybinis duetas su skaitytojais dalijasi naujos kolekcijos su fotomodeliu G.Dainyte fotosesijos sostinės dangoraižių fone akimirkomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius