-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyrų batai: kaip prie skirtingo tipo avalynės derinti kelnes ir kojines?

Apie vyrų stilių, ypač Lietuvoje, kalbama retai. Visgi patarimų, kaip rengtis ir atrodyti stilingai, taip pat reikia ir vyrams, ypač tada, kai pastebimos net ir pačios paprasčiausios aprangos klaidos. Viena dažniausių vyrų daromų klaidų – netinkamai pasirinkta avalynė arba netinkamai priderintos kojinės.
Vyro stilius
Vyro stilius / 123RF.com nuotr.

Nors šiandien mada nebeturi jokių taisyklių ir derinama viskas, kas iš pažiūros atrodo nesuderinama, visgi yra keletas dalykų, į kuriuos vertėtų atsižvelgti.

Tad kaip stilingai savo aprangoje derinti avalynę?

Madingiausi šio sezono batai – grubaus kulno aukštesni aulinukai. Iš naujo atgimę ir vieni populiariausių šių dienų mados namai „Bottega Venetta“ siūlo tokio paties modelio aulinukus tiek vyrams, tiek moterims, tad akivaizdu, jog mada vis labiau atsisako lyčių skirstymo.

Šiuos stilingus grubius aulinukus galima derinti prie įvairiausio tipo kelnių – tiek džinsų, tiek prie klasikinių prigludusių ir net itin plačių kelnių, taip pat ir prie pūstų striukių ar klasikinio palto – šiai avalynei nėra jokių taisyklių, tad ji tiks visiškai prie visko ir taps pagrindiniu įvaizdžio akcentu.

Jau klasika tapusius juodus „Timberland“ stiliaus batus būtų galima rasti kone kiekvieno vyro batų dėžėje. Tačiau dažniausiai pastebima, jog jie dėvimi tik prie džinsų ar sportinio stiliaus drabužių.

Prie šios avalynės galite mūvėti ir klasikines patrumpintas kelnes, tačiau stilingam deriniui labai svarbu yra tinkamai pasirinktos kojinės. Pavyzdžiui, jei vilkite jaukų megztinį, atitaikykite panašaus atspalvio ir tekstūros kojines – taip derinys taps itin išraiškingas.

Dažniausios vyrų avalynėje sutinkamos spalvos – juoda arba ruda, tačiau vis dar dažnai galvojama, jog rudą priderinti yra sunkiau nei juodą, tad dėl šios priežasties kai kurie vyrai renkasi tik juodos spalvos batus.

Ruda, ypač šviesesnio tono, yra neutrali spalva tinkanti tiek prie juodos ir baltos, tiek prie pilkų, pastelinių ar raudonos spalvos drabužių. Žinoma, šios spalvos batus stilingiausia būtų derinti monochrominiu principu, t. y. su panašaus atspalvio drabužiais arba bent vienu šios spalvos drabužiu.

Tačiau lygiai taip pat rudos spalvos batai derės prie džinsų ar juodų bei baltų kelnių, svarbiausia nepamiršti taisyklės – stilingame derinyje turi būti ne daugiau kaip trys skirtingos spalvos. Kojines geriausia būtų rinktis panašaus atspalvio, kaip ir batai.

Mėgstantiems laisvalaikio stilių ir baltą sportinę avalynę, šaltuoju metų sezonu patariama mūvėti tik baltas kojines, kurių arba visai nesimatytų (no show), arba siektų kelnių ilgį.

Tačiau, jei aprangoje yra derinamos trys skirtingos spalvos, prie baltų sportbačių galite mūvėti ir vieno iš vilkimo drabužio spalvos kojines.

Na, o jei mėgstate ryškesnės spalvos sportbačius, rinkitės tokio atspalvio kojines, kurios susilietų su dėvimų kelnių atspalviu.

Kalbant apie sportinę avalynę, meskite iš galvos pasenusius stereotipus, jog jie tinka tik prie laisvalaikio stiliaus drabužių. Drąsiai derinkite juos net prie klasikinių paltų ar kostiumo. Klasika ir laisvalaikio stilius – vienas stilingiausių šių dienų derinių.

Prie trumpų klasikinių batų, nesvarbu, ar jie būtų juodos, ar tamsiai rudos spalvos, mūvėkite tik juodas kojines, ypač jei dėvite kostiumą. Nieko nėra blogiau kaip per trumpos kojinės, kurios ypač išryškėja atsisėdus.

Dar vienas patarimas – nebijokite spalvų ir raštų, tiek atskirai, tiek derinamų kartu. Pavyzdžiui, jei avite bordinės ar žalios spalvos batus, priderinkite tokios pat spalvos paltą, švarką ar bent vieną aksesuarą, tarkime, kaklaraištį.

Išsivaduokite iš stereotipų ir kurkite savo stilių, taip, kaip patys jaustumėtės geriausiai, tačiau nebijokite eksperimentuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius