Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: restorano „Le BonJour“ šimto blynų tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Šimto blynų tortas
Šimto blynų tortas / Restorano archyvo nuotr.

Ingredientai:

blynams:

  • 465 g miltų;
  • 15 g kakavos;
  • 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 150 g cukraus;
  • 9 kiaušiniai;
  • 720 ml pieno;
  • 360 ml pasukų;
  • 3 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 6 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

kremui:

  • 450 g „Philadelphia“ sūrio;
  • 110 g sviesto;
  • 300 g cukraus miltelių;
  • 3 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Iškepkite blynus:

1. Visus ingredientus išmaišykite kartu iki vientisos masės.

2. Blynus kepkite keptuvėje kuo plonesnius, turi išeiti itin ploni blynai!

Paruoškite kremą:

1. Minkštą sviestą išsukite su „Philadelphia“ sūriu, cukraus milteliai, vanilės ekstraktu. Atšaldytą kremą tepkite plonu sluoksniu ant kiekvieno blyno ir dėkite juos vieną ant kito, kol išeis blynų tortas.

Iš recepte nurodyto kiekio produktų iškepsite apie 30 blynų. Tuo tarpu „100 tortų Lietuvai“ šventei Druskininkuose prancūzų restoranas „Le BonJour“ žada iškepti tris kartus didesnį – 100 blynų tortą!

Restorano archyvo nuotr./Šimto blynų tortas
Restorano archyvo nuotr./Šimto blynų tortas

Tris kartus daugiau žodžių, lyginant su Vinco Kudirkos Tautiška giesme, sudaro ir Druskininkų himną „Druskų miestas“. Tuo tarpu Druskininkų miesto pavadinimas jame minimas tik kartą – priedainio pabaigoje. Himną kurortui sukūrė Mikas Suraučius, o žodžius – poetas Gintaras Patackas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius