Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

15 minučių sumuštinukai su naminiu pesto padažu: skaniau už Marių nepagamina nei žmona, nei dukros

„Neslėpsiu – niekaip negaliu prisijaukinti maisto ruošimo kaip vieno iš savo hobių. Tikrai stengiuosi, domiuosi, skaitinėju, žiūriu vaizdo filmukus, kiek galiu, tiek virtuvėje padedu žmonai, bet niekaip neįsimyliu šitos veiklos. Tik vieną patiekalą, tiksliau – užkandį – ruošiu su malonumu – sumuštinukus“, – pripažįsta 15min skaitytojas Marius.
Firminiai sumuštinukai
Firminiai sumuštinukai / Skaitytojo Mariaus nuotr.

Vėlgi – ne bet kokius. Jeigu jau plušta Marius su peiliu prie pjaustymo lentelės, tai tik gamindamas firminius savo sumuštinukus.

„Šitų tai skaniau už mane neparuošia nei namų virtuvės meistrė, mano žmona, nei smalsios paauglės dukros“, – teigia Marius.

Mėgstamiausiems Mariaus sumuštinukams reikės:

  • prancūziško batono
  • itališkojo žaliojo bazilikų pesto
  • saulėje džiovintų pomidorų pesto
  • 160 g kumpio (Marius renkasi vytintą „Serrano“ kumpį)
  • 200 g kietojo sūrio
  • saujos rukolų
  • 150 g mėgstamos rūšies alyvuogių
  • alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Prancūzišką batoną supjaustome griežinėliais. Sudedame ant skardos. Ant griežinėlių Marius saikingai lašina alyvuogių aliejaus, kad batonas būtų minkštesnis. Dalį batono riekelių ištepame bazilikų, likusias – pomidorų pesto, apibarstome sūriu.

Ant riekelių su pomidorų pesto dedame pjaustytą kumpį. Sumuštinukus skrudiname įkaitintoje orkaitėje 15 min. Ištraukę iš orkaitės, apibarstome rukolomis. Jų negailime.

Alyvuoges suberiame į atskirą indelį ir užkandame tarp sumuštinukų – arba kartu su jais.

Šiam užkandžiui Marius bazilikų pesto ruošia pats. Grūstuvėje iki vientisos masės sumala 30 g kedro riešutų ir didesnę česnako skiltelę. Tada į masę deda ryšulėlio šviežių bazilikų lapelius, žiupsnelį jūros druskos, vėl susmulkina iki vientisos masės. Įtarkuoja po 20 g parmezano ir pekorino sūrio, pila porą valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišęs, pesto palieka šaldytuve savaitei. Po to užšaldo kameroje ir ištraukia tik prieš gamindamas firminius savo sumuštinukus.

Mariaus receptas dalyvauja 15min ir „Norfa“ organizuojamame konkurse, kurio pagrindinis prizas – trys gardžių „Rivona“ pieninės gaminamų sūrių rinkiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius