Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar iš užšaldytų žalumynų galima daryti kokteilius?

Šaldymas – daugybę metų naudojamas patikimas konservavimo būdas, LRT RADIJUI sako įstaigos „Sveikatai palankus“ vadovė Ramina Bogušienė. Jos teigimu, nors žalumynai tikrai naudingi mūsų organizmui, vien jie kokteilio neturėtų sudaryti.
Pjaustomi žalumynai
Pjaustomi žalumynai / Vida Press nuotr.

„Ar iš užšaldytų žalumynų galima daryti kokteilius?“ – domisi LRT RADIJO klausytoja.

Šaldymas – pats geriausias konservavimo būdas, nes taip išlaikoma ne tik spalva ir skonis, bet ir išsaugomi produktuose esantys vitaminai, sako įstaigos „Sveikatai palankus“ vadovė R.Bogušienė.

Tad tai sveika ir sveikintina, tikina specialistė, tačiau priduria, kad geriausia, kai į kokteilio sudėtį įeina įvairių ingredientų: ir vaisių, ir daržovių, ir žalumynų.

Anot R.Bogušienės, kokteilių vartoti kasdien ar pakeisti jais kitą maistą nereikėtų. „Ne visų žmonių organizmai turi puikią virškinimo sistemą, o vartojant vien tik skystą, trintą maistą galima sau ir pakenkti, nes fermentai išsiskiria tuomet, kai kramtome“, – sako specialistė.

R.Bogušienė primena, kad svarbu nepamiršti, jog kokteiliai nėra lygu sveikai mitybai.

„Sveika mityba – tai reguliarus, subalansuotas, įvairus ir saikingas maitinimasis. Kai įsėsite krapo, petražolės ar mėtos lapelį, nepamirškite, kad tai tik detalė iš viso maisto raciono, kurį būtina gauti kasdien“, – pažymi mitybos specialistė R.Bogušienė.

Parengė Indrė Česnauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius