Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Argentiniečio šefo vadovaujamas prancūzų restoranas pripažintas geriausiu pasaulyje

Prancūzijos Mentono mieste įsikūręs restoranas „Mirazur“, kuriam vadovauja argentinietis šefas Mauro Colagreco, antradienį per Jungtinės Karalystės verslo žurnalo „The Restaurant“ surengtą apdovanojimų ceremoniją buvo pripažintas geriausiu pasaulyje. Rytoj, birželio 27-ąją, ir mes sužinosime, kas atsidūrė lietuviško reitingo „30 geriausių restoranų“ viršūnėje.
Restoranas „Mirazur“ Prancūzijoje
Restoranas „Mirazur“ Prancūzijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Restoranas Virtuvė

Geriausiu pasaulio restoranu paskelbtas „Mirazur“ garsėja vaizdingais Prancūzijos Rivjeros vaizdais, nuosavu daržu ir unikalia virtuve, kurioje vyrauja žuvies patiekalai. Jis buvo atidarytas 2006 metais ir jau po trejų metų pateko tarp 50 geriausių pasaulio restoranų. 2019 metais „Mirazur“ gavo trečią „Michelin“ žvaigždutę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Restoranas „Mirazur“ Prancūzijoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Restoranas „Mirazur“ Prancūzijoje

Antrąją vietą tarp 50 geriausių pasaulio restoranų užėmė Kopenhagoje įsikūręs restoranas „Noma“, reguliariai patenkantis į geriausiųjų dešimtuką, o trečiąją – ispanų „Asador Etxebarri“.

Džiaugsmo neslėpęs M.Colagreco paskelbus nugalėtoją triskart sušuko „oho“ ir pakvietė savo komandą pakilti ant scenos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Restoranas „Mirazur“ pripažintas geriausiu pasaulyje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Restoranas „Mirazur“ pripažintas geriausiu pasaulyje

„Ačiū mano komandai. Jūs to nusipelnėte, visus šiuos metus. Ačiū draugams už mūsų palaikymą pastaraisiais trylika metų“, – kalbėjo geriausio restorano šefas Singapūre vykusioje apdovanojimų ceremonijoje.

Ketvirtoje vietoje atsidūrė Bankoko restoranas „Gaggan“, kurio savininkas ir šefas Gagganas Anandas pelnė pripažinimą už šiuolaikinę indų virtuvės pateiktį.

Į dešimtuką pateko ir dar vienas Kopenhagoje veikiantis restoranas „Geranium“, įsikūręs futbolo stadiono pastate, du ispanų restoranai („Mugaritz“ San Sebastiane bei „Disfrutar“ Barselonoje), du Peru sostinės Limoje veikiantys restoranai („Central“ ir „Maido“) bei Paryžiaus restoranas „Arpege“.

Žurnalas „The Restaurant“, priklausantis bendrovei „William Reed Media“, pradėjo skelbti geriausių restoranų sąrašą nuo 2002 metų, o dabar šis pripažinimas yra ne mažiau trokštamas nei „Michelin“ žvaigždutės, nors geriausių restoranų rinkimo metodika ir sulaukė kritikos, ypač iš keleto prancūzų šefų, kurie tvirtina, kad atrankos kriterijai nėra aiškūs.

Restoranai į geriausiųjų sąrašą įtraukiami remiantis anonimine daugiau nei tūkstančio virėjų, restoranų savininkų, maisto kritikų ir kitų pramonės atstovų iš viso pasaulio apklausa.

Palyginti su praėjusiais metais, iš pirmojo dešimtuko pasitraukė italų restoranas „Osteria Francescana“, legendinis Niujorko restoranas „Eleven Madison Park“ bei ispanų „El Celler de Can Roca“.

Lietuviška intriga išaiškės jau netrukus

Lietuvoje projektas „30 geriausių restoranų“ vyksta jau ketvirtus metus iš eilės ir jau spėjo tapti vienu iš laukiamiausių gastronominių įvykių šalyje. Jau rytoj, birželio 27 dieną specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Už geriausius restoranus balsuoja suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 maisto industrijos profesionalų. Sudaromas restoranų reitingas kasmet tampa vis populiaresniu gidu ne tik vietiniams, bet ir užsienio keliautojams Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius