Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aronijų ir kriaušių pagardas – idealus ir prie sūrio, ir prie mėsos

Kiek aitrios ir ne itin itin skanios, ypač, kol nesunokusios, senais laikais aronijos puikiai nuspalvindavo močiučių ruošiamus kompotus – vos saujelė uogų ir skystis tampa gražiai rausvas. Tačiau šios uogos – ne tik „pagalbinės darbininkės“. Siūlome iš jų ir kriaušių išsivirti pikantiško pagardo, kurio skanausite ir su sūriu, ir su mėsa, ir su kuo tik sugalvosite.
Aronijos ir jų džemas
Aronijos ir jų džemas / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Kriaušės

Ingredientai:

  • 1 kg sunokusių aronijų;
  • 400 g cukraus;
  • 600 g kietų kriaušių;
  • 6–7 gvazdikėliai.

Gaminimas:

1. Uogas nuskabykite nuo šakelių, perrinkite ir supilkite į puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu, o po 5 min nusunkite.

2. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite riekelėmis.

3. Iš cukraus ir 500 ml vandens išvirkite sirupą, sudėkite į jį kriaušių gabaliukus ir pavirkite 10 min. ant nedidelės ugnies.

4. Į sirupą su kriaušėmis berkite aronijas, gvazdikėlius ir virkite dar 20 min.

5. Gautą tyrę supilkite į paruoštus nedidelius stiklainėlius, palaukite, kol atvės ir sandariai užsukite. Laikykite vėsioje vietoje, geriausiai, šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius