Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbelio bus, bet verta: naminiai bulvių traškučiai su prieskoniais

Bulvių traškučių, kurių sudėtis visai nebloga, galima nusipirkti ir mūsų parduotuvėse, tiesa, jie tik mažuma, nes karaliauja masiniai gaminiai su daugybe druskos ir kitais ne itin aiškiais priedais. O gal panorėsite pažaisti ir pasigaminti naminių bulvių traškučių? Kad kepami jie nedegtų ir būtų traškūs, pirmiausia juos teks pamirkyti, vėliau nusausinti, o tada nedidelėmis porcijomis iškepti. Jei dar neišsigandote, štai detalus receptas!
Naminiai bulvių traškučiai
Naminiai bulvių traškučiai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 l vandens;
  • 250 ml baltojo vyno acto;
  • 4–6 vidutinio dydžio bulvės (galite net neskusti, tik kruopščiai nušveisti) ;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. džiovintų česnakų miltelių;
  • aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Dideliame inde sumaišykite vandenį ir actą. Naudodami specialią tarką, vadinamą mandolina, arba peiliu, supjaustykite bulves itin plonais griežinėliais, idealu, jei jie beveik persišvies. Bulvių griežinėlių bus daug!

2. Suberkite bulvių griežinėlius į paruoštą skystį, švelniai išmaišykite, kad nebūtų sulipę, ir palikite mirkti 10 min. Tuo metu kokį nors nemažą paviršių išklokite švariais virtuviniais ar popieriniais rankšluosčiais. Dėkite ant jų išgriebtus griežinėlius vienu sluoksniu, iš viršaus irgi patapšnokite rankšluosčiu, kad taptų kuo sausesni.

3. Ant kiek aukštesnio nei vidutinis karščio įkaitinkite platų, geriausiai storadugnį puodą, įpilkite aliejaus (jo turėtų būti bent 4–5 cm sluoksnis), o tada, kai aliejus įkais, dalimis berkite bulvių griežinėlius. Vienu kartu kepkite maždaug saują, neperkraukite puodo! Traškučiai iškeps per 2–3 min., išgriebkite juos kiaurasamčiu, dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotų lėkščių. Kepkite naują porciją ir taip, kol nebeliks bulvių.

4. Dubenėlyje sumaišykite visus prieskonius, cukrų ir druską.

5. Iškepusius traškučius suberkite į gilų platų dubenį ir pagal skonį pabarstykite prieskoniais – vieniems jų patinka berti gausiau, kitiems mažiau. Jei prieskonių liko, panaudosite juos kepdami traškučius kitąsyk.

Vida Press nuotr./Naminiai bulvių traškučiai
Vida Press nuotr./Naminiai bulvių traškučiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius