Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausios klaidos, kurias darome gamindami makaronus

Visi mėgstame makaronus, tačiau ar mokame juos teisingai pagaminti? Garsus Italijos šefas Andrew Carmellini atskleidžia visas mūsų klaidas – pasirodo, nemokame tinkamai netgi išimti makaronų iš puodo, sugadindami pusę jų skonio, o galutinai sugadiname, uždrėbdami ant viršaus padažą.
Makaronai
Makaronai / 123RF.com nuotr.

Pademonstravęs mūsų klaidas, šefas parodo ir teisingą būdą, kuriuo pagaminti makaronai bus švelnūs ir tokie pat gardūs, kaip ir geriausio Italijos restorano virtuvėje.

Pirmoji klaida. Išvirę makaronus dauguma juos supila į kiaurasamtį, kad nubėgtų vanduo. Makaronai tampa lipnūs ir beskoniai.

Antroji klaida. Kad makaronai nesuliptų, kai kas įsigudrina juos perlieti šaltu vandeniu. Taip, jie nebelimpa. Tačiau skonis tampa dar prastesnis.

Trečioji klaida. Ant jau ir taip pagadintų makaronų viršaus uždrebiame padažo ir palinkime „skanaus“. Tačiau ar tikrai skanu? Anot šefo, tokių makaronų skonis yra pasibaisėtinas.

Tai kaip gi juos pagaminti skaniai?

Šefas Andrew Carmellini išduoda kelias paslaptis.

Kol makaronai verda, gilioje keptuvėje paruoškite padažą – daržoves su pomidorų pasta ar faršu.

Kai makaronai išvirs, nedideliu kiaurasamčiu juos porcijomis išgriebkite iš puodo ir dėkite tiesiai į keptuvę su karštu padažu. Tai neįtikėtinai patogu.

Ant pačios mažiausios kaitros pakaitinkite makaronus vieną minutę, vis pamaišydami.

Į makaronus įpilkite mažą samtelį makaronų nuoviro. Jei norite, galite įmesti gabaliuką sviesto – jis suteiks patiekalui šilkinį skonį.

Įtarkuokite saują Parmezano (ar kito kietojo sūrio, puikiai tiks „Džiugas“) ir suberkite po saują susmulkintų petražolių, baziliko ir čiobrelių. Gerai išmaišykite. Sūriui ištirpus, makaronus sudėkite į lėkštę ir ant viršaus pabarstykite dar šiek tiek smulkiai tarkuoto Parmezano.

Sveiki atvykę į Italiją, mielieji! Kaip matote, išgauti gerą skonį nėra sudėtinga, tačiau sugadinti gerą produktą taip pat nesunku. Kadangi sugadinti mokame užtikrintai, metas išmokti gaminti teisingai!

VIDEO: You're Doing It All Wrong - How to Sauce Pasta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius