TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Drėgnas, purus ir labai gardus Karinos moliūgų keksas

Tinklaraščio „Paprasta gaminti namuose“ autorė Karina siūlo labai gardaus pyrago receptą, kuriam galėsite sunaudoti gausiai užderėjusius moliūgus.
Karinos moliūgų pyragas
„Paprasta gaminti namuose“. Karinos moliūgų keksas / Asmeninio arch. nuotr.
Asmeninio arch. nuotr./Tinklaraščio „Paprasta gaminti namuose“ autorė Karina
Asmeninio arch. nuotr./Tinklaraščio „Paprasta gaminti namuose“ autorė Karina

Keksui reikės:

  • 500g moliūgo,
  • 4 kiaušinių,
  • 70 g cukraus,
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių arba sodos,
  • 1 šaukštelio cinamono,
  • 200 g kvietinių miltų,
  • 1/2 citrinos,
  • 30 ml grietinėlės,
  • 100 g baltojo šokolado.

Gaminimas:

Moliūgą sudedame į trintuvą. Ten pat mušame kiaušinius ir dedame cukrų. Tarkuojame citrinos žievelę. Sutriname iki vientisos masės. ⠀

Miltus maišome su cinamonu ir kepimo milteliais. Beriame į tešlą ir išmaišome.

Supilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. ⠀

Kepame apie 1 valandą 170 laipsnių orkaitėje. ⠀

Garų vonelėje tirpiname baltąjį šokoladą su grietinėle. Ant šiek tiek atvėsusio kekso pilame glajų ir skanaujame. ⠀

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius