Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Džiazuojame“ virtuvėje: žvaigždėti blyneliai

Pabodo tradiciniai blynai? Užgavėnių proga kolegas ar vaikučius galite nustebinti štai tokiais linksmais žvaigždėtais blyneliais.
Žvaigždėti blyneliai
Žvaigždėti blyneliai / Rūtos Plonytės nuotr.

Karštiems blynams neatsispiria nei maži, nei dideli. Keisdamos sudedamąsias dalis, padažus ar įdarus, juos galite tiekti pusryčiams, pietums ir netgi vakarienei. O pasitelkusios vaizduotę, net ir įprastus blynelius galite paversti žaismingais ir spalvingais skanumynais. Taigi siūlome paprastą ir originalią idėją – dviejų spalvų blynus, puoštus žvaigždute.

Jums reikės:

  • stiklinės miltų,
  • šaukštelio kepimo miltelių,
  • 2 šaukštų kakavos miltelių,
  • 3–4 šaukštų cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • kiaušinio,
  • 1,5 stiklinės pieno,
  • šaukšto aliejaus
  • konditerinių formelių.

Žngsnis po žingsnio:

1. Padalykite pusiau miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir suberkite į du indus. Į vieną jų įdėkite kakavos miltelių.

2. Į atskirą indą įmuškite ir suplakite kiaušinį, supilkite pieną (galite keisti kefyru, rūgpieniu ar pasukomis) ir aliejų. Gautą mišinį lygiomis dalimis supilkite į paruoštus sausų produktų mišinius ir gerai sumaišykite.

3. Į įkaitintą keptuvę pilkite po didelį šaukštą tešlos, sumažinkite ugnį, pakepkite kelias minutes ir atsargiai apverskite mentele (blynai kepa gana greitai).

4. Iškepus abiejų spalvų blynus, įspauskite į jų vidurį pasirinktą formelę, atsargiai ją išimkite ir sukeiskite vietomis įspaustas formas.

Rūtos Plonytės nuotr./Žvaigždėti blyneliai
Rūtos Plonytės nuotr. / Žvaigždėti blyneliai

5. Išimtus blynų viduriukus galite pertepti medumi, uogiene, klevų ar agavų sirupu arba tiesiog uogiene, viršų pabarstyti milteliniu cukrumi ir tiekti kaip originalius Užgavėnių pusryčius! Skanaus!

Rūtos Plonytės nuotr./Žvaigždėti blyneliai
Rūtos Plonytės nuotr. / Žvaigždėti blyneliai

P. S. Galite iškepti ir kitokių spalvų blynų – tiesiog kakavą keiskite norimos spalvos maisto dažais. O jei propoguojate sveikesnį gyvenimo būdą, blynus galite „spalvinti“ įvairių daržovių ir vaisių sultimis ar tarkiais (morkų, burokėlių, špinatų, braškių ir pan.).

Taigi kepkime blynus ir vykime kartu iš kiemo žiemą!

Žvaigždėtus blynus kepė, aprašė ir ragavo Rūta Plonytė

DAR KELI GARDŽIŲ BLYNŲ RECEPTAI. IŠBANDYKITE!

Fotolia nuotr./Čirviniai blynai
Fotolia nuotr./Čirviniai blynai

Čirviniai blynai

Shutterstock nuotr./Mieliniai blynai
Shutterstock nuotr./Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Fotolia nuotr./Mieliniai blynai su uogomis
Fotolia nuotr./Mieliniai blynai su uogomis

Mieliniai blynai su uogomis

Autorės nuotr./Blynai su cukinijomis ir varake
Autorės nuotr./Blynai su cukinijomis ir varške

Blynai su cukinijomis ir varške

Shutterstock nuotr./Amerikietiaki blyneliai
Shutterstock nuotr./Amerikietiški blyneliai

Amerikietiški blyneliai

2012-03-25.jpg
Blyneliai su kondensuotu pienu

Blyneliai su kondensuotu pienu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius