-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai pataria: pyragas neįgudusiems kepėjams

Pirmąjį gegužės sekmadienį skubėsime apkabinti ir pasveikinti savo mamų tie, kurie dar jas turime. Kokį pyragą labiausiai mėgsta jūsų mama? Jį kepsite patys ar nupirksite? Patarimo, kokį pyragą rinktis neįgudusiems kepėjams, paprašėme „Rivonos“ technologės Jurgitos Jasionytės.
Pyragas
Pyragas / 123RF.com nuotr.

Pradedantiesiems technologė siūlo rinktis paprastesnį ir greičiau pagaminamą variantą, pavyzdžiui, karamelinę tartaletę. Ją pagaminsite greitai, nes nereikės kepti ir jaudintis, kad nepavyko išplakti grietinėlės.

„Tartaletę – trapios tešlos krepšelį – galima nusipirkti visose prekybos centruose. Į vidų galima įdėti tai, ką mėgstate, pavyzdžiui: saulėgrąžas ar riešutus, sumaišytus su karamele, viršų aplieti šokoladu ir papuošti pyragą pagal savo skonį“, – pataria J.Jasionytė.

Pašnekovė nerekomenduoja rinktis sudėtingų tortų su grietinėle, sviestiniu papuošimu ar želė, ypač jei ketinate jį vežti toliau. Kelionėje toks tortas ištiš ir praras ne tik vaizdą, bet ir skonį.

„Rivonos“ technologė toliau gyvenančias mamas siūlo nudžiuginti pyragu arba tartalete, kuris bus skanus ir nereikalaus daug laiko ir darbo.

Štai firminis Jurgitos Jasionytės tartaletės receptas.

Reikės:

1 gatavos tartaletės,

130 g karamelės,

70 g saulėgrąžų,

60 g kakavinio kremo.

Kakaviniam kremui pagaminti reikės:

12 g sviesto,

12 g pieno,

36 g kakavinio glaisto.

Papuošimui:

Karamelinių burbuliukų.

Gaminimas:

Saulėgrąžas sumaišome su karamele iki vientisos masės ir sudedame ant tartaletės. Ant viršaus užpilame 60 g kakavinio kremo.

Kakavinio kremo gaminimas: indelyje ištirpinkite 12 g sviesto, supilkite 12 g pieno ir užvirinkite. Į karštą masę sudėkite kakavinį glaistą ir išmaišykite. Pravėsusią masę užpilkite ant tartaletės viršaus. Viršų papuoškite karameliniais susuktais ar įspaustais burbuliukais.

Kepant pyragus ar keksus technologė siūlo juos paprastai, bet gražiai papuošti.

Supylus tešlą į skardelę, atskirame dubenėlyje susimaišykite 30 g sviesto, 60 g miltų ir 60 g cukrų, kol gausis trupiniai ir užbarstykite juos ant paruoštos skardelėje tešlos. Iškepusio pyrago viršus bus ne tik skanus, traškus, bet ir gražus. Jei norite, kad trupiniai būtų spalvoti, įlašinkite kelis lašus maistinių dažų ir pyragas ar keksas įgaus spalvingumo bei pavasariškos nuotaikos.

Na, o jeigu neturite laiko kepti, „Norfos“ prekybos centre visada galite nusipirkti šviežią „Rivonos“ tortą arba pyragą, kurie, anot Jurgitos Jasionytės, čia kepami su meile.

Šiuo metu „Rivonos“ ceche gaminama daugybė skanėstų: net 19 rūšių tortų, 3 rūšių vyniotiniai ir 22 rūšių pyragai bei plokštainiai. Pirkėjų mėgstamiausi yra tradiciniai gaminiai – Kuršėnų vyniotinis, jorgurtiniai ir medaus tortai, kanelės ir karameliniai pyragai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius