Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gaivus pasiūlymas: pikantiška braškių šaltsriubė

Braškės skanios vienos, puikios desertuose, pikantiškai „suskamba“ salotose ir, patikėkite, iš jų galima paruošti nuostabią šaltą sriubą. Panaši paprastai ruošiama iš šviežių pomidorų ir savo gimtojoje šalyje dar žinoma kaip „gazpacho“.
Braškių šaltsriubė
Braškių šaltsriubė / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 500 g gerai prinokusių braškių;
  • 1 vidutinio dydžio pomidoras (supjaustytas kubeliais);
  • 1/2 agurko (supjaustyto kubeliais);
  • 1/2 raudonosios saldžiosios paprikos (supjaustytos kubeliais);
  • 1 česnako skiltelė, sutrinta;
  • 1/2 arbat. šaukšt. šviežių čiobrelių;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1/2 puodelio atvėsinto daržovių sultinio (tinka ir paruoštas iš ekologiško sultinio kubelio).
Vida Press nuotr./Braškės
Vida Press nuotr./Braškės

Gaminimas:

Procesas toks, jog paprasčiau nebūna: dėkite, pilkite, berkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą ir įjungę didžiausią galingumą sutrinkite iki vientisos tyrės. Palikite šaldytuve porai valandų, kad atšaltų.

Supilstykite į dubenėlius ar stiklines, galite papuošti braškių ketvirčiais, šviežių mėtų, bazilikų ar petražolių lapeliais. Prie sriubos idealiai tiks traškus prancūziškas batonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius