Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gardžiausi mamos šaltibarščiai per 5 minutes

Koks lietuvis nemėgsta šaltibarščių? Ši šaltsriubė turi ne vieną privalumą - karštą dieną atgaivina, suteikia sotumo ir su keliomis bulvėmis gali atstoti visus pietus. Tačiau ar mokate juos pasigaminti patys? Taip skaniai, kaip gamindavo vaikystėje mama?
Šaltibarščiai.
Šaltibarščiai. / Shutterstock nuotr.

Taigi vaikystei prisiminti – gardžiausi mamos šaltibarščiai.

Jiems reikės:

  • 1 l „Piemenėlio“ kefyro šaltibarščiams,
  • 1/2 l stiklainio marinuotų burokėlių,
  • 2-3 agurkų,
  • pundelio svogūnų laiškų,
  • saujos krapų,
  • druskos pagal skonį,
  • poros kietai virtų kiaušinių,
  • pagal poreikį šalto virinto vandens.

Gaminimas:

Į puodą supilkite kefyrą. Sudėkite marinuotus burokėlius su visomis sultimis. Smulkiai supjaustykite agurkus ir suberkite į puodą. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus. Pagardinkite viską druska, paragaukite.

Jei mėgstate ne tokius tirštus šaltibarščius, įpilkite šiek tiek šalto virinto vandens. Galite pagardinti šaukštu grietinės. Tobulam patiekalo užbaigimui reikia kietai virto kiaušinio ir karštų šviežių virtų bulvių.

Ragaukite! Skanu kaip pas mamą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius