Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grilyje keptos vištienos šlaunelės

Iš visų grilio patiekalų vaikai, ko gero, labiausiai mėgsta vištieną. Ypač smagu graužti šlauneles, todėl šį patiekalą iškylose dažnai gamina Lauros ir Pauliaus šeima. Kviečiame išmėginti ir jus!
Vištienos šlaunelės
Vištienos šlaunelės / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 kg vištienos šlaunelių,
  • 1/2 st. sojos padažo,
  • 1/2 st. balzaminio vyno acto,
  • 3 valg. š. medaus.
  • 2 skiltelių česnako,
  • 2 svogūnėlių su laiškais,
  • 3 valg. š. aliejaus,
  • 2 valg. š. sezamo sėklų.

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, balzaminį actą, medų, susmulkintą česnaką ir smulkiai supjaustytus svogūnėlius. Nusemkite ir atidėkite 1/4 marinato.

Į subenį su marinatu sudėkite nuplautas vištienos šlauneles, gerai įmasažuokite marinatą ir padėkite dviems valandoms arba nakčiai į šaldytuvą.

Įkaitinkite grilių. Vištieną apšlakstykite aliejumi ir kepkite šlauneles, nuolat vartydami, maždaug 30 minučių.

Patiekdami apibarstykite sezamo sėklomis ir skanaukite su šviežiomis salotomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius