Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams

Vis sparčiau artėjant Velykoms, dažniau pagalvojame, kokiomis naujovėmis šįkart praturtinti šventinį stalą. Ieškome produktų ir gaminių, kurie paįvairintų šią kasmetinę šeimos šventę. Vieną iš savųjų atradimų pristato tinklaraščio „Nestoras maistas“ autorė Ieva Greičiūnaitė. Galbūt sveikos, maistingos užtepėlės receptas sudomins ir jus?
Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams
Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams / Asmeninio archyvo nuotr.

„Užtepėlė, kurios idėją aptikau visai netikėtai, tiks ir kaip užkandis Velykų stalui, ir bet kurią kitą dieną puikiai pasitarnaus maistingų pusryčių amplua“, – teigė I.Greičiūnaitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams
Asmeninio archyvo nuotr./Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams

Ypatinga pavasarinė tinklaraštininkės užtepėlė gaminama iš varškės, sviestinių pupelių ir keptų česnakų.

„Galima šaukštais kabinti su daržovėmis, lazdelėmis arba tepti ant duonos, gardinti keptais pievagrybiais, čiobreliais ir turėti turbinius sumuštinius. Būtent taip savo pavasarinę užtepėlę aš ir valgau. Pabandžiau kartą su saulėje džiovintais pomidorais – fantastika!

Asmeninio archyvo nuotr./Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams
Asmeninio archyvo nuotr./Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams

Na o varškę, kaip ir visus kitus pieno produktus, renkuosi „DVARO“, nes kiti tiesiog jau nelabai ir atsiranda mano virtuvėje. Nuoširdžiausios rekomendacijos iš mano pusės jums – būtent ją naudoti šiame recepte“, – pabrėžė tinklaraščio „Nestoras maistas“ autorė.

Varškės, sviestinių pupelių ir keptų česnakų užtepėlė

Ingredientai:

  • 250 g „DVARO“ varškės (9 % riebumo)
  • 1 skardinė sviestinių pupelių
  • 2 česnako galvos
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. obuolių acto
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis pipirų

Gaminimas:

  1. Nupjauname česnako viršūnėlę (tik tiek, kad česnakas „neišsiskėstų“)
  2. Česnaką apšlakstome alyvuogių aliejumi, įvyniojame į foliją ir kepame orkaitėje (200°C temperatūroje) 45 min. Iškepusiam česnakui leidžiame pravėsti.
  3. Į maisto smulkintuvą dedame varškę, pupeles, aliejų, actą, prieskonius ir išspaudžiame visą česnako viduje susidariusią pastą.
  4. Smulkiname iki vientisos masės, paragaudami tikriname, ar netrūksta druskos, ir tepame ant duonos. Arba dedame į šaldytuvą ir skanaujame vėliau.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius