-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtiniai lietuviški traškučiai sulaukė neįtikėtinos sėkmės net 23-iose užsienio šalyse

Lietuviai neatsilieka nuo pasaulinių tendencijų – vis daugiau dėmesio skiria alternatyvių, įvairesnių užkandžių paieškai, eksperimentuoja su maistu. Šios tendencijos neaplenkia ir sūrių užkandžių.
Daržovių traškučiai „Chazz“
Daržovių traškučiai „Chazz“ / „Chazz“ nuotr.

Kintančius visuomenės įpročius pastebėjo lietuviško prekės ženklo „Chazz“ įkūrėjai, prieš dvejus metus Trakų rajone pirmieji pradėję gaminti lietuviškus daržovių traškučius be konservantų ir dirbtinių skonio stipriklių, gardintus tik natūraliais prieskoniais. Šiandien startuolio produkcija eksportuojama į 23 užsienio šalis, o asortimentas stebina skonių bei pasirinkimų įvairove. Lietuviška traškučių alternatyva drąsiai meta iššūkį visame pasaulyje pažįstamiems užkandžių prekių ženklams.

Didesnis dėmesys produktų sudėčiai ir sąmoningesniems mitybos įpročiams – tai tendencijos, pastaraisiais metais besiskinančios kelius į daugelio žmonių gyvenimo būdą. Augantis vartotojų sąmoningumas lemia ir tų prekių ženklų populiarėjimą, kurie siūlo patrauklias alternatyvas itin pamėgtiems užkandžiams ar desertams. Vienas tokių prekių ženklų – lietuvių startuolis „Chazz“, gaminantis įvairių daržovių traškučius.

Sėkmės receptas – sveikesnės alternatyvos ir unikalumo paieškos

„Geras skonis prasideda nuo šviežių daržovių, todėl traškučius gaminame tik iš natūralių Lietuvos ūkiuose auginamų bulvių, morkų ir burokėlių. Gamyboje naudojame jaunas natūraliai saldžias daržoves. Be to, siekdami išlaikyti kuo daugiau natūralumo naudojame tik natūralius prieskonius be konservantų ir dirbtinių skonio stipriklių. Prieš 3 metus pradėjome startuolį su 6 skonių ir daržovių deriniais, šiandien klientams siūlome daugiau nei 30 derinių. Norime, kad užkandžiai ir džiugintų, ir stebintų, todėl nuolat tyrinėjame bei eksperimentuojame“, – pasakoja lietuviško daržovių traškučių startuolio „Chazz“ gamybos vadovas Martynas Dumbris.

Prie itin sėkmingo starto prisidėjo ne vien gamybos proceso inovacijos. Vartotojai prekių lentynose ieško unikalių ir išskirtinius skonius atitinkančių produktų. Būtent dėl to lietuvių gamintojai jau kurį laiką traukia net išrankiausių gurmanų dėmesį – juos pasitinka ne vien bulvių, tačiau ir kitų daržovių traškučiai, taip pat išskirtinių skonių gausa. „Jau dabar mūsų rinkiniuose galima rasti traškučių, gardintų tikrais triufeliais, tikromis kanapėmis ar tikru čederio sūriu. Sekame pasaulio tendencijas ir traškučių priedus atsirenkame itin kruopščiai, kai kuriuos iš jų vežamės iš tolimiausių pasaulio kampelių. Taigi, nors mūsų traškučiai gaminami Trakų rajone, juose – viso pasaulio skoniai“, – dalijasi naujienomis „CHAZZ“ marketingo vadovė Arimantė Jančauskaitė.

„Chazz“ nuotr./Daržovių traškučiai „Chazz“
„Chazz“ nuotr./Daržovių traškučiai „Chazz“

Į užsienį kelius atvėrė drąsūs asortimento plėtros pasirinkimai

Sėkmingai startavę Lietuvoje, „Chazz“ įkūrėjai nusprendė pabandyti laimę Europoje ir ją rado Vokietijoje, kur itin vertinami daržovių traškučiai, o po kurio laiko už jos pradėjo rikiuotis ir kitos valstybės: Suomija, Danija, Estija, Bulgarija.

„Išleidę pirmąją liniją, ją sėkmingai pristatėme produktų parodoje Skandinavijoje, tad netrukus sulaukėme pasiūlymų eksportuoti savo produkciją ir į kitas ES šalis. Eksperimentai su įvairiais skoniais mums atvėrė duris į dar daugiau naujų rinkų, tarp jų ir Aziją. Didėjant „Chazz“ prekės ženklo žinomumui sėkmingai žengėme į Izraelį, Katarą, net Jungtinius Arabų Emyratus“, – apie bendrovės sėkmę užsienyje pasakoja eksporto vadovė Brigita Lakomkaitė.

Šiuo metu „Chazz“ produkcijos galima nusipirkti net 23-ose šalyse visame pasaulyje.

„Chazz“ nuotr./Daržovių traškučiai „Chazz“
„Chazz“ nuotr./Daržovių traškučiai „Chazz“

Verdiktas – traškučiai išteisinti! Mėgaukitės jais dažniau

Traškučiai – daugelio mėgstamas užkandis, puikiai tinkantis žiūrint filmą, bendraujant su draugais, mėgaujantis laisvalaikiu gamtoje ar pasirinkus aktyvų gyvenimo būdą. Ilgą laiką įprastais bulvių traškučiais buvo patariama mėgautis tik retomis progomis. Dabar modernios technologijos ir nauji gamybos būdai leidžia mums išteisinti šį užkandį.

Be to, daržovių traškučiai gali tapti ne tik nauju mėgstamiausiu užkandžiu, bet ir įkvėpti eksperimentams virtuvėje. „Bulvių traškučius galima derinti su mėsainiais ar patiekalu „fish and chips“, burokėlių trapučiai tobulai papildys salotas su feta, moliūgų sriubai naujų skonių suteiks morkų traškučiai. Be to, traškučius galite naudoti kaip alternatyvą skrudintoms bulvytėms ar merkti juos į mėgstamą užtepėlę“, – idėjomis dalijasi kokybės vadovė Greta Januševičiūtė.

„Chazz“ nuotr./Daržovių traškučiai „Chazz“
„Chazz“ nuotr./Daržovių traškučiai „Chazz“

Portalo „15min“ skaitytojams „Chazz“ suteikia specialų nuolaidos kodą „15MIN“, su kuriuo jų elektroninėje parduotuvėje (www.chazz.lt) gausite net -20% nuolaidą. E-parduotuvėje galite įsigyti specialų degustacinį rinkinį, įvairius jau sukomplektuotus teminius rinkinius, ar net patys susikomplektuoti individualų rinkinį iš daugiau nei 30 skirtingų skonių! Smagiausia tai, jog asortimente rasite ne tik traškučius, bet ir kitus sūrius užkandžius – duoniukus, kukurūzų spragėsius, trapučius ar riešutus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius