Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiaušiniai netikėtai: burokėlių marinatas per naktį juos ir paskanins, ir pagražins

Lietuviškos margučių dažymo tradicijos puikios, tačiau šventės, kurios neįsivaizduojame be kiaušinių, proga smagu išbandyti ir naujus receptus. Vienas tokių – burokėlių sultyse pamarinuoti kiaušiniai. Jie ne tik pagražinami ryškia spalva, tačiau ir įgauna įdomių skonio atspalvių. Gal pats metas išbandyti?
Marinuoti kiaušiniai
Marinuoti kiaušiniai / ©Instagram/furniturevilla nuotr.

Ingredientai:

  • 4 kietai virti kiaušiniai.

marinatui:

  • 1/2 puodelio acto;
  • 1/2 puodelio vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1 nedidelis burokėlis, sutarkuotas burokine tarka.

Gaminimas:

1. Visus marinatui skirtus ingredientus supilkite ir suberkite į nedidelį puodą, o tada užvirkite. Paruoštą marinatą supilkite į aukštesnį stiklainį (pvz., 1 litro talpos).

2. Atsargiai „palamdykite“ rankoje kietai virtus kiaušinius – taip, kad jų lukštas suskeldėtų, tačiau liktų prikibęs, nenubyrėtų.

3. Atsargiai sudėkite kiaušinius į stiklainį su marinatu, įsitikinkite, kad visi jie panirę. Dėkite nakčiai į šaldytuvą.

3. Kitą dieną kiaušinius galite išgriebti iš marinato, nulupti ir valgyti vienus su duonos riekele ar naudoti kaip ryškų įvairių salotų papildinį.

Taip marinuoti kiaušiniai nustebins ne tik „marmuriniu“ grožiu, tačiau ir ryškesnio, pikantiškesnio skonio baltymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius