Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kieta kava ir kavos ikrai? Ekspertė pademonstravo, kaip tai paruošiama

Šią savaitę Lietuva prisijungė prie didžiausio pasaulyje „Lavazza Training Center“ kavos mokymų centrų tinklo, rašoma pranešime spaudai. Šiame tinkle treniruojami ir pradedantys, ir profesionalūs kavos baristos, veikia kavos pažinimo, degustacijos ir tobulinimo laboratorijos.
Ruošiami kavos ikrai
Ruošiami kavos ikrai / Organizatorių nuotr.

Antradienį sostinėje vyko oficialus naujojo tinklo taško atidarymas, kuriame „Lavazza“ kavos ekspertė Giulia Sirio pademonstravo, kaip pasigaminti vieno garsiausių pasaulyje virtuvės šefo sukurtus kavos ikrus ir kietą kavą.

„Visame pasaulyje „Lavazza“ kavos mokymų centrai vienija kavos mylėtojus, kurie nebijo laužyti kasdienėje rutinoje įsivyravusių kavos ruošimo mitų. Mūsų komanda skatina į kavą pažvelgti ne kaip į gėrimą, bet kaip į unikalų skonį, kurį pažinti ir tobulinti kviečiame ir lietuvius“, kavos mokymų centro idėją pristatė kavos trenerė iš Italijos G.Sirio.

Organizatorių nuotr./Giulia Sirio
Organizatorių nuotr./Giulia Sirio

Centro atidarymo renginyje ji kartu su UAB „Amoka“ kavos ekspertu Dariumi Kodžiu pristatė „Lavazzos“ ir 3 „Michelin“ žvaigždutėmis įvertinto avangardinio virtuvės šefo Ferran Adria bendradarbiavimo rezultatą – kietą kavą ir kavos ikrus. „Unikalūs kavos skonio pritaikymo kūriniai gimė susijungus ilgametei itališkos kavos ruošimo patirčiai, gastronominiam preciziškumui ir potraukiui kavos inovacijoms“, – teigė G.Sirio.

Naujajame kavos mokymo centre vyks profesionalūs mokymai, leisiantys pažinti kavą nuo kavos pupelės plantacijose iki gėrimo puodelyje. Teigiama, jog čia bus galima susipažinti su naujausiomis kavos ruošimo tendencijomis, pasisemti žinių ir idėjų.

Organizatorių nuotr./Ruošiama kieta kava, virta šaltyje
Organizatorių nuotr./Ruošiama kieta kava, virta šaltyje

„Jau 20 metų skleidžiame itališkos kavos kultūrą Lietuvoje, o mokymų centro atidarymas tik įrodo jos augančią paklausą ir naujovių paieškas kavos industrijoje. Profesionaliomis kavos kultūros žiniomis pirmiausiai dalinsimės su kavos baristomis, tačiau jų patirtis ir idėjos galiausiai nusės kiekvieno kavos mylėtojo puodelyje“, – pasakojo „Lavazza“ prekės ženklą Lietuvoje atstovaujančios UAB „Amoka“ reklamos ir komunikacijos vadovė Agnė Žukauskienė.

Organizatorių nuotr./Šaltas kavos kokteilis su vyšnių limonadu
Organizatorių nuotr./Šaltas kavos kokteilis su vyšnių limonadu

„Lavazza Training center“ kavos mokymo centras yra didžiausia pasaulyje kavos mokykla. Daugiau nei 25 metus veikiančiuose 8 centruose Italijoje ir dar 47-iuose visame pasaulyje apmokomi kavos ruošimo naujokai ir profesionalai, vykdomi kavos skonio tyrimai, eksperimentuojama su naujomis kavos skonio pritaikymo formomis, tobulinamas italų pamėgtas ir išpopuliarintas espreso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius