Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: cukruotos apelsinų žievelės

Kai aš stovėjau „Florian“ saldaininėje ir ragavau prancūzų taip pamėgtų oranžečių, manęs niekaip neapleido mintis: juk galiu tokių pat pasigaminti pati – cukruotų ar dengtų šokoladu. Tai paprasta, kaip du kart du! Tad, nieko nelaukdama, ėmiau ir pasigaminau. Turbūt yra visai kitoks žodis šiam saldumynui pavadinti, bet oranžetės, visai kaip prancūziškos „orangettes“, man skamba taip romantiškai...
Dangira Šimašiutė ir jos gamuntos cukruotos apelsinų žievelės
Dangira Šimašiutė ir jos gamuntos cukruotos apelsinų žievelės / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Turiu jus perspėti, kad prie šio saldumyno labai lengvai priprantama – kai pradedi valgyti, tiesiog nebegali sustoti!

Prieš šventes aktualu ir tai, kad sukapotos cukruotos apelsinų žievelės labai šauniai pagardins ir kalėdinius pyragus bei sausainius. O supakuotos į dailų maišelį, taps nuostabia dovana po eglute. Tik nepamirkite pasilikti ir sau bei mėgautis šalia eglutės, pavyzdžiui, su puodeliu karštos kavos.

Ingredientai:

  • Ekologiškų nepurkštų apelsinų;
  • cukraus;
  • vandens;
  • juodojo šokolado (jei norite dengti šokoladu);

Gaminimas:

1. Nupjaukite apelsinų galus, tvirtai prilaikydami statykite po apelsiną ant pjaustymo lentelės ir nupjaukite žievelę. Nebijokite, jei nusipjaus truputis paties apelsino, tai tik suteiks žievelėms daugiau aromato.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Gaminamos cukruotos apelsinų žievelės
Dangiros Šimašiutės nuotr./Gaminamos cukruotos apelsinų žievelės

2. Supjaustykite žieveles siauromis juostelėmis, suberkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, statykite puodą ant viryklės ir užvirinkite. Kai tik užvirs, vandenį nupilkite, perplaukite žieveles šaltu vandeniu, tada vėl užpilkite šaltu vandeniu ir vėl užvirinkite. Tokiu būdu apvirkite žieveles 3 kartus.

3. Avirtas žieveles pasverkite, vėl suberkite į puodą ir apiberkite tokiu pat kiekiu cukraus, kiek svėrė pačios žievelės. Užpilkite šaltu vandeniu, kad žievelės būtų vos apsemtos. Užvirinkite ir leiskite virti ant labai silpnos ugnies 30min.

4. Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite gerai atvėsti.

5. Išgriebkite žieveles ir paskleiskite ant grotelių. Leiskite joms išdžiūti kambario temperatūroje mažiausiai 24 val.

6. Išdžiūvusias žieveles apvoliokite cukruje arba tirpdytame šokolade. Dalinkitės su mielais žmonėmis ir mėgaukitės patys!

Dangiros Šimašiutės nuotr./Cukruotos apelsinų žievelės su šokoladu
Dangiros Šimašiutės nuotr./Cukruotos apelsinų žievelės su šokoladu

Jei ruošitės kapotomis žievelėmis gardinti pyragus, kapokite jas, kai bus išdžiūvusios, nebevoliokite jų cukruje. Taip, jos bus kiek lipnios, bet pyragams tokių jų ir reikia. Tokiu pat būdu galite ruošti ir citrinų arba greipfrutų žieveles.

Beje, sirupo kuriame virė žievelės, neišpilkite. Šiuo aromatingu skysčiu gardinkite desertus, arbatą arba limonadą.

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius