Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Melionų rūšys. Renkamės skaniausią!

Didžiųjų prekybos centrų lentynose gausu įvairių rūšių melionų. Smalsu žinoti, kuris skaniausias ar sultingiausias?
Melionai
Melionai / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Vaisiai

► „Cantaloupe“. Šios rūšies melionų minkštimas yra oranžinės spalvos, saldus, labai švelnios tekstūros. Juo tinka skaninti įvairių vaisių salotas, krušoną, vėrinukus. Ypatingo skonio užkandis – meliono riekelės, įvyniotos į plonyčius serano griežinėlius.

► „Honeydew“. Tokių melionų minkštimas viduryje švelniai gelsvas, prie odelės – žalsvas, kreminės tekstūros, sultingas. Tinka valgyti apšlakstytą citrinų sultimis, supjaustytą kubeliais dėti į vaisių, lapinių daržovių salotas, jogurtą, saldžias košes.

► „Juan Canary“. Melionai labai sultingi, minkštimas gan traškus. Tinka vėrinukams, vaisių salotoms, užkandžiui.

► „Barattiere“. Šių nedidukų skaisčiai žalios spalvos melionų skonis panašus į agurkų. Balkšvo kreminio minkštimo gabalėliais galima paįvairinti vaisių, daržovių salotas, vėrinukus. Puikus komponentas ruošiant gaiviuosius gėrimus.

► „Galia“. Šie melionai labai saldūs ir kvapūs. Tinka desertams, vaisių salotoms, kokteiliams, tyrėms, galima tiekti su įvairių rūšių sūriais.

► „Piel de Sapo“ (Santa Claus). Tokie melionai saldoki, subtilaus aromato. Dera su įvairiais kumpiais, minkštais sūriais, galima gardinti mėtomis. Tinka berti į salotas su raudonaisiais svogūnais, pomidorais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius