Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Menas karantino metu: amerikietė perkūrė žymius paveikslus iš maisto produktų

Karantinas žmonėms visame pasaulyje sukėlė daugybę emocijų ir paskatino kūrybingumą. Išmokti ką nors naujo, atrasti naują talentą – puikus būdas nepasiduoti rutinai ir niūrioms mintims. Štai amerikietė menininkė Claire Salvo iš Los Andželo ėmėsi perkurti žymius paveikslus naudodama įvairius maisto produktus. Rezultatas smagus ir įspūdingas, belieka tik tikėtis, jog vėliau šie produktai neiškeliavo į šiukšlių dėžę.
Paveikslai iš maisto produktų
Paveikslai iš maisto produktų / ©Instagram/clairesalvo nuotr.

Kaip prisipažino pati moteris, jos veikla susijusi su menu jau kelis dešimtmečius, tačiau būtent karantinas ir uždaras gyvenimas vieną dieną paskatino naujai pažvelgti į žymiausius pasaulio meno kūrinius ir pabandyti juos perkurti naudojant... įvairiausius maisto produktus. Kaip jai pavyko, galima pamatyti šiame Instagram profilyje.

Amerikietė naudoja pačių įvairiausių spalvų ir tekstūrų maisto produktus – nuo daržovių iki lęšių ar duonos riekelių, kartais jai praverčia net maisto atliekos, pavyzdžiui, bananų žievės. Jos dėmesio centre atsidūrė tokie meno šedevrai, kaip Fridos Kahlo autoportretas, Edvardo Muncho „Šauksmas“, Leonardo Da Vinči „Mona Liza“, Johaneso Vermejerio „Mergina su perlo auskaru“ ir nemažai kitų darbų. Kviečiame įvertinti:

View this post on Instagram

demoiselle d’pita

A post shared by claire salvo (@clairesalvo) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius