Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Obuolių pyragas su varške

Obuolių ir varškės derinys visada nustebins kiekvieną. Šį pyragą skaniausia valgyti šiltą, o jei šalia patieksite vanilinių ledų, skonis taps neapsakomu.
Obuolių pyragas su varške
Obuolių pyragas su varške / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 280 g kefyro
  • 130 avižinių miltų + 50 g trupiniams
  • 130 g šviesių speltų miltų
  • 2 kiaušinių
  • 50 g sviesto
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Varškės masei:

  • 360 g varškės
  • 60 ml kefyro
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 šaukšto rudojo cukraus

Obuolių masei:

  • 5–6 obuolių
  • 40 g razinų
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 2 šaukšteliai rudojo cukraus

Gaminimas:

  1. Tešlai skirtus sausus produktus sumaišyti kartu.
  2. Į miltų masę mušti kiaušinius, supilti kefyrą, tirpintą sviestą, viską gerai išmaišyti (turi būti tirštos grietinės konsistencijos) ir 2/3 tešlos supilti į kepimo formą.
  3. Likusią tešlos dalį sumaišyti su 50 g miltų, jei reikia ir daugiau, kad būtų gana standi tešla.
  4. Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, apiberti cukrumi, citrinos sultimis, sudėti razinas ir sumaišyti.
  5. Varškę ištrinti su cukrumi, kiaušiniu ir kefyru.
  6. Ant supiltos tešlos sudėti varškę, o ant jos paruoštus obuolius.
  7. Likusią tešlos dalį imti šlapiomis rankomis ir gabalėliais sudėti ant viršaus.
  8. Kepti apie 1 val. 200 °C orkaitėje.

Daugiau receptų rasite derlingas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius