Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Organizatoriai laikinai stabdo „30 geriausių restoranų“ rinkimus ir kviečia palaikyti tuos, kurie dar dirba

„Atsižvelgiant į visiems sudėtingą laikotarpį ir aplinkybes, „30 geriausių restoranų“ rinkimai ir balsavimas yra laikinai stabdomi“, – projekto „Facebook“ profilyje paskelbė organizatoriai. „Tikime, kad sugrįšime visi įgiję dar daugiau patirties, išminties, naujų įgūdžių ir meilės sau bei artimui. Likime namuose, būkime atsakingi ir palaikykime tuos, kuriems to palaikymo dabar reikia labiausiai!“ – priduriama tame pačiame įraše.
Konferencijos akimirka
Restorano stalas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min primena, jog šis vis daugiau reikšmės ir žinomumo įgaunantis restoranų reitingas šiais metais būtų sudaromas jau 5-ąjį kartą. Iki visoje Lietuvoje paskelbiant karantiną organizatoriai dar spėjo paskelbti ilgąjį restoranų sąrašą, iš kurio ekspertai savo balsais būtų sudarę geriausiųjų 30-uką, paprastai skelbiamą baigiantis pavasariui.

Akivaizdu, jog dabartinė situacija stipriai paveiks restoranų verslą, tad neatmetama, jog net ir ilgąjį sąrašą rinkimams atsinaujinus gali tekti gerokai koreguoti.

„Virtuvės šefų, baristų, restoranų personalo darbo pobūdis neįmanomas telekonferencijų ir nuotoliniu būdu šiltai įsitaisius namuose. Šiandien kaip niekad turime būti vieningi ir bendruomeniški, nors ir esame priversti būti atskirai. Taigi, labai kviečiame palaikyti savo mylimus restoranus ir žmones, kurie į savo darbą sudeda visą savo laiką, mintis ir širdį“, – rašo projekto iniciatoriai ir pateikia kelių restoranų sąrašą iš ankstesnių metų geriausių restoranų 30-uko, kurie prisitaikė prie naujos, nors ir laikinos, pasaulio tvarkos.

Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano virtuvėje
Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano virtuvėje

„Sweet Root“ (deconstructed). Kaip sako Sigitas ir Agnė, „tai yra ir nėra maistas išsinešti. Mes linkę tai vadinti pop-up restoranu. Tik šį kartą keičiasi vakarienės vieta – ji keliasi į jūsų namus. Restorano svečiais, virtuvės šefais, padavėjais ir šeimininkais būsite jūs. O mes – padarysime viską, kad ši improvizuota vakarienė prabėgtų sklandžiai“.

„Amandus“ siūlo įsigyti rankų darbo skanėstų rinkinį visai šeimai „Amandus improvizacija į namus“, kuriame rasite ne tik pamėgtą Deivydo Praspaliausko duoną, granolą, morkų pyragą, sūdytą karamelę, kitus gardėsius, bet ir „Amandus Creative Gastronomy“ knygą!

„Gaspar's“ restoranas kviečia nesukti galvos ir užsisakyti pietus visai savaitei. Šviežiai pagamintus pietus į jums patogią vietą „Gaspar's“ pristato nuo pirmadienio iki penktadienio tarp 12 ir 15 valandos. Meniu keičiasi kasdien ir susideda iš sriubos bei pagrindinio patiekalo (esant pageidavimui, galimi vegetariškų, veganiškų, be glitimo patiekalų variantai). Taip pat galima užsisakyti dienos desertą.

Restoranas „Stebuklai“ darbo dienomis siūlo rinktis iš a la carte ir dienos pietų pasiūlymų, o savaitgaliais užsisakyti ir iš vėlyvųjų pusryčių meniu. Užsakymus gali paruošti tiek išsinešti, tiek ir pristatyti (pristatymo kaina – 3 Eur).

„Selfish Bistro“ suvienijo jėgas su „Wine Bar Hundred“ ir kasdien gali pasiūlyti ne tik žuvies, jūros gėrybių, bet ir puikių mėsos patiekalų. Užsisakyti galima telefonu arba „Wolt“ programėlėje.

„Avenue Brasserie“ šiauliečiams taip pat gamina maistą išsinešti. Jį pristato į namus ar darbo vietas. Šiaulių miesto ribose pristatymas nemokamas.

Šių dienų force majeure akivaizdoje restoranas „Uoksas“ Kaune savo virtuvės gerbėjams siūlo saugią galimybę: pageidaujamų patiekalų pristatymą į namus arba išsinešimą iš restorano. Tereikia užpildyti užsakymo formą, kurią rasite restorano paskyroje, ir namuose – kaip uokse!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius