Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasaldinkit savaitgalį žaliųjų citrinų pyragu. Manėt, kad sudėtinga? Klydot!

Nemažai žmonių turi tradiciją penktadienį apsirūpinti saldėsiais savaitgaliui ar bent išsirinkti receptą, o šeštadienį imtis darbo. Jei kada esate ragavę žaliųjų citrinų pyrago, žinote, koks jis gardus. O jei galvojote, kad pagaminti nėra paprasta, klydote – ingredientų vos keli, darbo nedaug... Tik prireiks trupučio kantrybės.
Žaliųjų citrinų pyragas
Žaliųjų citrinų pyragas / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

pagrindui:

  • 180 g trapių sausainių (tarkim, tinka „Selga“ be priedų, taip pat imbieriniai);
  • 50 g sviesto, išlydyto;
  • žiupsnelis druskos.

įdarui:

  • 1 skardinė saldinto sutirštinto pieno;
  • 3 kiaušinių tryniai (baltymus galite naudoti kitiems patiekalams ar užšaldyti, kol prireiks);
  • 120 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų (laimų) sulčių (priklausomai nuo dydžio ir sultingumo, prireiks 4-5 citrinų).

viršui:

  • 150-200 ml plakamosios grietinėlės.

Gaminimas:

1. Elektriniu smulkintuvu iki trupinių sumalkite sausainius. Suberkite į dubenį, berkite žiupsniuką druskos, pilkite lydytą sviestą, gerai išmaišykite. Gautą mišinį krėskite į apvalią kepimo forma neaukštu krašteliu ir suformuokite pagrindą su nedideliais krašteliais (pagrindui presuoti labai tinka paprasčiausia stiklinė - presu taps jos dugnas).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Nemažame dubenyje sumaišykite, kol taps vientisa mase, visus įdarui skirtus ingredientus. Tuomet šią masę atsargiai supilkite ant pagrindo kepimo formoje. Kepkite 15-20 min. - įdaro kraštai turėtų būti jau tvirti, o viduriukas vos judėti - švelniai pajudinkite kepimo formą ir pamatysite, kokia situacija. Ištraukite iš orkaitės, atvėsinkite kambario temperatūroje, o tada bent 4 valandoms, o galima ir pernakt dėkite į šaldytuvą.

4. Kai būsite pasiruošę tiekti, išplakite grietinėlę iki minkštų putų, krėskite jos ant pyrago, o tada pjaustykite jį trikampiais. Įsitikinsite, kaip dera salsvų sausainių trapumas, švelniai rūgštaus įdaro kremiškumas ir it pūkas lengva grietinėlė.

Pyrago likučius laikykite šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius