Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per internetą ritasi nauja mada: paragaukite purių it debesys kiaušinių

Kiaušiniai – vienas tų produktų, kuriuos galima ruošti šimtais būdų. Tad nieko keisto, kad atsiranda vis naujų variacijų, kaip juos virti, kepti, su kuo derinti. Karščiausia pastarojo meto tendencija socialiniuose tinkluose – purūs lyg debesėliai kiaušiniai.
Orkaitėje kepti purūs kiaušiniai
Orkaitėje kepti purūs kiaušiniai / ©Instagram/tasteoflambeth nuotr.

Taip paruošti jie ne tik įdomiai (bei fotogeniškai) atrodo, bet ir, kaip tikinama, yra įdomios tekstūros ir labai gardūs. Gal metas išbandyti? Ypač kad paruošti juos nesudėtinga!

Kur glūdi tokio paruošimo paslaptis? Paprastai aiškinant, jokio stebuklo čia nėra – taip ruošiant kiaušinius baltymas atskiriamas nuo trynio, išplakamas, tada kiek pakepamas orkaitėje, ant jo mušamas trynys ir baigiama kepti paliekant trynį skystą ar apyskystį, o ne visiškai sukepusį.

Taip kepamus kiaušinius siūloma gardinti visais tais priedais, kuriais ir šiaip gardiname kiaušinius – sūriu, žalumynais, svogūnų laiškais, kumpiu. Jei ryžotės išbandyti šį kiaušinių ruošimo būdą, žemiau rasite ir detalų receptą. Tad drąsos ir skanaus!

????☁️???? #EggInACloud #EggCloud #CloudEgg #CloudEggs #CloudToast

A post shared by Kristi Farinelli (@kristifarinelli) on

Purūs it debesys kiaušiniai

Ingredientai:

  • 4 dideli kiaušiniai;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • galimi priedai:
  • šviežiai tarkuotas parmezano sūris;
  • kelios juostelės šoninės;
  • smulkiai pjaustyti svogūnų laiškai.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Plokščią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių – baltymus pilkite į vieną dubenį, o kiekvieną trynį į mažus atskirus dubenėlius ar puodelius.

3. Įberkite į baltymus po žiupsnį druskos ir pipirų ir išplakite iki minkštų putų (plakti iki standumo nereikia). Jei norite, atsargiai įberkite sūrio bei kumpio.

4. Dėdami šaukštu ant skardos suformuokite 4 baltymų kauburėlius, o centre padarykite mažyčius „lizdus“. Dėkite skardą į orkaitę ir pakepkite 3 min.

5. Atsargiai į kiekvieną baltymų kauburėlio „lizdą“ įleiskite po trynį ir dar užberkite po žiupsniuką pipirų bei druskos. Kepkite, kol trynį kiek sutrauks, tačiau neperkepkite – užteks 3–4 min. Patiekdami užbarstykite svogūnų laiškais, valgykite nedelsdami.

O dabar pasidairykite, kaip kitiems sekėsi kepti kiaušinius-debesėlius!

#cloudeggs for #breakfast ????????????????????

A post shared by Lana Klingor Mihić (@lanatheklingor) on

????☁️???? #EggInACloud #EggCloud #CloudEgg #CloudEggs #CloudToast

A post shared by Kristi Farinelli (@kristifarinelli) on

It's not always fun trying to shed winter weight. But these #cloudeggs are fun AND yummy AND easy to make!!!!

A post shared by Bryn Mathison (@brynmathison) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius