Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldus pasiūlymas: drėgnas pyragas, kuriame dera medus, riešutai ir kava

Prasidėjus tikram šiltam pavasariui, imsimės desertų su rabarbarais, o vėliau ir kitomis šviežiomis daržo bei sodo gėrybėmis. O kol kas dar galime pasimėgauti kiek intensyvesniais, „pereinamojo sezono“ desertais. Šio savaitgalio saldėsio gabalėlyje puikiai dera į pyragą įsigeriančio medaus skonis, riešutų traškumas ir vos juntamas kavos aromatas. Išbandykite!
Medaus pyragas
Medaus pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 170 g sviesto;
  • 140 g rudojo cukraus;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 120 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 60 ml stiprios kavos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 60 ml pieno;
  • 100 g kapotų graikiškų riešutų;
  • 60 g medaus.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų. Teks pasidarbuoti, tad pasitelkite kantrybę! Įmuškite kiaušinį ir išsukite iki vientisumo.

2. Supilkite į masę pieną, kavą, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Atsargiai išmaišykite, kol nebeliks sausų produktų ir masė bus vientisa.

3. Dėkite masę į apvalią kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, sulyginkite paviršių ir kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje 50-60 min.

4. Išlydykite medų ir mentele aptepkite jau iškepusio dar šilto pyrago viršų, apibarstykite riešutais.

Vida Press nuotr./Medaus pyragas
Vida Press nuotr./Medaus pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius