Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Salotų rūšys. Išsirinkite skaniausias!

Iš daugybės rūšių rinkdamasi salotas, turite žinoti, kad vienos jų tinkamesnės vienokioms, kitos – kitokioms salotoms gaminti.
Sviestinės salotos
Sviestinės salotos / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Salotos Sviestinė

Pavyzdžiui, klasikinės „Cezario“ salotos dažniausiai gaminamos iš  itin traškių žalių romaninių salotų lapelių. Be to, stangresnės ir kietesnės tinkamesnės pjaustyti į salotas, o gležni lapeliai puikiai tiks patiekalams papuošti.

Fotolia nuotr. / Lapinės salotos
Fotolia nuotr. / Lapinės salotos

Lapinės

Derančios su įvairiais užpilais jos puikiai tinka salotoms su mėsa, žuvimi ir sūriais.

Fotolia nuotr. / Sviestinės salotos
Fotolia nuotr. / Sviestinės salotos

Sviestinės

Dėl švelnaus skonio idealus pasirinkimas salotoms su vaisiais, mėlynųjų pelėsių ir ožkų pieno sūriais.

Fotolia nuotr. / Romaninės salotos
Fotolia nuotr. / Romaninės salotos

Romaninės

Mėsingos, traškiais lapais. Be tokių neapsieisite, jei ruošite klasikines „Cezario“ salotas su ančiuvių padažu.

Fotolia nuotr. / Ledkalnio salotos
Fotolia nuotr. / Gūžinės salotos

Gūžinės (Ledkalnio)

Tvirtos formos, švelnaus skonio, vienos patvariausių. Tinkamai laikomos, ilgai nevysta ir negenda, būna traškios. Idealiai tinka salotoms su vištiena, lašiša, jautiena, mėlynųjų pelėsių sūriais.

Fotolia nuotr. / Gražgarstės
Fotolia nuotr. / Gražgarstės

Gražgarstės

Karpytais, į pienių panašiais lapeliais, aštroko skonio, todėl vien iš jų salotų ruošti nepatartina – gražgarstės maišomos su švelnesnio skonio salotomis.

Garbanotosios salotos
Fotolia nuotr. / Garbanotosios salotos

Garbanotosios

Itin dailios formos salotos smulkiai karpytais lapeliais kiek kartokos, todėl maišomos su kitomis salotomis arba dėl grožio beriamos ant viršaus.

Verta žinoti

♦ Kai kurių salotų, pavyzdžiui, lapinių ar sviestinių, lapeliai labai gležni, todėl, kad neprarastų dailios išvaizdos, plėšomi rankomis, o ne pjaustomi. Beje, taip juose išlieka ir daugiau naudingųjų medžiagų.

♦ Kad salotų lapeliai nepatamsėtų, o salotos nepavandenytų, prieš tiekiant jas būtina kruopščiai nusausinti salotų džiovyklėje arba popieriniu rankšluosčiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius