Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skonių kompasas: 27 restoranai didžiuosiuose Lietuvos miestuose, kurių maisto neparagauti būtų nuodėmė

Nors karantino ribojimai laisvėja ir kai oras leidžia jau galime mėgautis restoraniniais patiekalais lauke, tačiau visgi sutikite, kad pandemijos laikotarpiu taip mus visus besiilginčius kitokio, ne namuose ruošto maisto, gelbėjo „Wolt“. O jis ir toliau plečia savo asortimentą bei skuba pristatyti naujienas. Trumpai papasakosime apie jas, kurios atsirado ne tik sostinėje, bet ir kituose Lietuvos miestuose.
Cover photo
Cover photo / Partnerio nuotr.

Vilnius – tradiciškai pristato itin daug naujienų visiems skoniams: nuo jūros gėrybių iki meksikietiškos virtuvės

Partnerio nuotr./Los Habaneros
Partnerio nuotr./Los Habaneros

Los Habaneros“, pristatantys save kaip subtilaus skonio meksikietiškų patiekalų restoranėlį, tiekia ypač gerus buritus su marinuota grilio vištiena, dūmo skonio plėšyta kiauliena bei marinuotomis grilio daržovėmis. Galima rinktis tortilijoje arba „nuogą“. Taip pat džiugina ir ypatingai geras takų pasirinkimas – su traškiomis krevetėmis, vištiena, jautiena, vegetariški... Įsimintino skonio salsos, kurios kiekvienu atveju subtiliai pateikti prie gardžiai marinuotos mėsos ir kitų ingredientų. Tikras perliukas meksikietiškos virtuvės mėgėjams!

Partnerio nuotr./MyBay
Partnerio nuotr./MyBay

MyBay“ – nauja šviežios žuvies ir jūros gėrybių tempuroje vieta, kurioje taip pat rasite ir ypatingai gerų užkandžių (krevetės, kalmarai ir daržovės tempuroje) bei pagrindinius patiekalus: žuvį tempura tešloje, patiekiamą su gruzdintomis bulvytėmis, šviežiomis salotomis, marinuotomis daržovėmis ir totorišku padažu. Išskirtinis bruožas tai, kad čia galima rinktis net iš kelių žuvies rūšių, kurie priklausomai nuo pasiūlos keičiasi, pavyzdžiui, lašiša, menkė, ešerys, bet visuomet šviežia ir skanu!

Partnerio nuotr./Cafe de Bruxelles
Partnerio nuotr./Cafe de Bruxelles

Café de Bruxelles“ – nors šioje prancūzų-belgų virtuvių vietoje pasirinkimas nėra labai gausus, tačiau čia tikrai rasite skanius ir sočius restorano derinius. Pavyzdžiui, kreminė „Vol-au-vent“ vištiena restorano gamybos sluoksniuotos tešlos krepšelyje, kukuliai su „Lapin“ padažu, brandintos jautienos „Le Bourgueur“ reprezentuoja nors ir ganėtinai įprastus patiekalus, tačiau išpildymu maloniai nudžiuginančius. Nepamirškite užsakyti „Gaufre de Liège“ restorano gamybos vaflio – įkvėptas to, ką galima paragauti Lježe. Tai bus puiki jūsų pietų ar vakarienės finalinė nata.

Partnerio nuotr./Kokumi sushi
Partnerio nuotr./Kokumi sushi

Kokumi Sushi“ – iš pirmo žvilgsnio tradiciniai uramaki čia tarsi atgyja naujomis spalvomis. Nuo klasikinių derinių su tunu, krevetėmis, lašiša, unguriu – iki karališkų, tokių kaip su kamčiatkinio krabo koja, sviestažuve ar marmuriniu ešeriu. Visi sušiai itin vizualiai patraukliai pateikiami, puošiant, pavyzdžiui, ridikėliais bei mikrožalumynais. Tad tai gali būti tikrai tas pasirinkimas, kai norisi pakviesti svečių, o gaminti nesinori, ypatingai turint omenyje tai, kad iš karto yra siūlomi ir rinkiniai – dviems, keturiems ar šešiems asmenims. Sušių mylėtojai čia taip pat ras keptų sušių, Nigiri, Gunkan, ir Maki. Taip pat čia galite pasimėgauti itin skaniu tuno tartaru su mango padažu.

Partnerio nuotr./Cyrano
Partnerio nuotr./Cyrano

Cyrano“ – Užupyje įsikūrusi kepyklėlė siūlo ir užkandžius ir desertus. Kai norisi ko saldaus ryte (arba nebūtinai), šviežiai keptos bandelės – kaip sluoksniuotos tešlos, bet traškus „obuoliukas“, prancūziški kruasanai pagal išskirtinę namų receptūrą, bandelės su šokoladais, razinomis, plikytu kremu... Norisi visko! Kaip jie teigia, pagrindinė paslaptis – naudojamas tik tikras sviestas ir išskirtinės kokybės miltai. Galima užsakyti ir kitokių desertų (įvairių skonių eklerų, kanelių, makarūnsų) bei visą tortą, kuris bus ypač gražiai papuoštas ir išskirtinio skonio. Vienas iš populiariausių – „Moulin Rouge“ su avietėmis ir pistacijomis. Dienos pietų metu galima užsakyti įvairius kišus, trintas dienos sriubas bei rankų darbo sviestinius kruasanus su skaniais priedais – kumpiu, vištiena, lašiša, mocarela, daržovėmis ir virtuvės gamybos padažais. Kodėl gi nepapusryčiavus ar nepapietavus prancūzišku stiliumi?

Partnerio nuotr./Open restoranas
Partnerio nuotr./Open restoranas

Open Restoranas“ – modernios virtuvės restoranas ir gardžių dienos pietų vieta (dienos sriuba, keletas patiekalų, įskaitant ir vegetarišką pasirinkimą, dienos desertą). Pagrindiniame meniu – itin gerai pagamintos sriubos (tokios kaip Miso, Pho ar Thai) bei salotos, kurios stebina savo spalvų ir skonių paletės gausa bei išskirtinumu. Lengvos kepto tuno filė salotos su granatų sėklų ir austrių užpilu, vištienos filė salotos su žolelių aliejumi saugus ir populiarus pasirinkimas. Labai rekomenduojame rinktis falafelių su humusu salotas, kurias pateikia burokėlių tortilijoje su lengvai marinuotomis daržovėmis. Itin originalus sprendimas.

Partnerio nuotr./SandWitch
Partnerio nuotr./SandWitch

SandWitch“ – sumuštiniai šiuo metu tarsi išgyvena atgimimą ir ši vieta tikrai įrodo, kad sumuštinis nėra nuobodus patiekalas. Pirmiausia, česnakinė „sourdough“ ar „brioche“ duona, su kuria ruošiami sumuštiniai, jau suteikia išskirtinio skonio ir padaro šį iš pirmo žvilgsnio paprastą patiekalą maistingesniu bei daug įdomesniu skonio prasme. O įvairūs deriniai ir priedai – netgi gurmanišku patiekalu. Pavyzdžiui, „Tuna Melt“, kur tuno salotos, paskanintos naminiu „kimchi mayo“, avokadais, mocarelos ir „Edam“ sūriais, skystai keptu kiaušiniu ir eršketų ikrais, neprilygsta nė vienam ragautam tuno sumuštiniui. Asortimente rasite ir derinių su karamelizuota šonine, gvakamole, traškia vištienos šlaunele, gorgonzola ir kitais sūriais. Kai kurie galimi ir veganiški variantai: tiekiant su naminiu veganišku „mayo“ padažu ir dviejų rūšių augaliniais sūriais, bet yra ir atskiras būtent „Naugthy Vegan“ sumuštinis su humusu, keptais špinatais, pievagrybiais, kuris tikrai vertas mėsos nevalgančių dėmesio.

Partnerio nuotr./Jausmas
Partnerio nuotr./Jausmas

Jausmas“ – kulinarijos studija, siūlanti skonių keliones po pasaulį ir kiekvieną kartą pristatanti kitokius derinius. Atkreipkite dėmesį, kad ši vieta nedirba standartinėmis darbo valandomis. Šiuo metu maistas gali būti pristatytas tik du kartus per savaitę – penktadieniais ir šeštadieniais. Bet prisitaikyti verta.

Partnerio nuotr./Food Good
Partnerio nuotr./Food Good

Food Good“ – gero maisto virtuvė, kurioje rasite mėsainius ir ne tik. Pagrindinis meniu sudarytas iš blynelių (pilno grūdo miltų su namine citrusine uogiene), mėsainių (su išskirtine sausai brandinta jautiena) bei salotų (traškios vištienos, „confit“ antienos arba gaivių vaisių). Taip pat ką tik pristatyta įdomi naujiena – „Na'an“ kebabas su avokadais, patiekiamas pilno grūdo juodame „na'an“ lavaše. Galima rinktis su sausai brandintu jautienos paplotėliu, lėtai virta vištienos file arba be mėsos, t. y. tik su daržovėmis.

Kaunas: ne tik sostinėje gaima mėgautis naujais įvairių pasaulio virtuvių skoniais - nuo amerikietiškų mėsainių iki Bavarijos ir Azijos virtuvių mixo

Partnerio nuotr./Bunkeris
Partnerio nuotr./Bunkeris

Bunkeris“ – itin kokybiški šonkauliai ir gardūs mėsainiai. Jų jautienos mėsainis su sviestine bandele, naminiu „Chipotle“ majonezu, čederio sūriu gali būti drąsiai priskiriamas prie geriausių mėsainių mieste, o kiaulienos šonkauliukai su granatų glazūra, teikiami su karamelizuotais svogūnais ir bulvių paplotėliais (ang. – „Hash browns“) yra tikrai verti paragavimo. Vis tik labai džiugina, kad siūlo ir keletą gardžių sriubų bei kitų užkandžių. Taip pat ir skanias salotas.

Partnerio nuotr./Dyzel 15
Partnerio nuotr./Dyzel 15

Dyzel 15“ – modernios Bavarijos ir Azijos virtuvių patiekalai itin maloniai stebina savo kokybe, skoniais ir netgi dydžiais. Tai yra ta vieta, kurioje tikrai nelieki alkanas, bet dar ir itin gardžiai pavalgęs. Itin rekomenduojama paragauti jų mėsos patiekalų – nepabūgti karkutės su krienų padažu ar šnicelio. Jie patys gamina „Bratwurst“ dešreles, o šonkauliukai tiesiog tobuli. Itin geri jų garnyrų pasirinkimai, ypač – „Coleslaw“ ir garuose troškintos daržovės. Vienas iš Azijos virtuvės favoritų tikrai yra „BAO“ su kiaulienos šonkaulių ar vištienos mėsa, tačiau yra daugybė azijietiškų makaronų, „WOK“ ryžių patiekalų ir itin gerai paruoštos midijos kokosų pieno padaže su vokišku „Pretzel“ riestainiu. Nepamirškite ir apie užkandžius, nes čia jie tobuli. Be tradicinės keptos duonos su sūrio padažu, itin rekomenduojami gruzdinti kalmarų žiedai ir sūrio spurgytės. O belgiškas vaflis desertui – tobulas pasirinkimas.

Partnerio nuotr./Gorilla Burgers
Partnerio nuotr./Gorilla Burgers

Gorilla Burgers“ – dar viena itin skanių mėsainių vieta, išsiskirianti išties patraukliomis kainomis ir įvairiausiais gardžiais priedais. Pavyzdžiui, su kiaušiniu ir pievagrybiais, „Deganti burna“ su aštria užtepėle, itin dideliu kiekiu saulėgrąžų ir ridikų daigų, „Amerikietiškas“ su kukurūzais bei kiti tradiciniai deriniai, paskaninti įdomiais ingredientais.

Partnerio nuotr./Piko chicken
Partnerio nuotr./Piko chicken

PIKO Chicken“, arba maloniai stebinanti traškios vištienos vieta. Joje galima užsakyti ir įvairius rinkinius bei kompleksus arba atskirai filė juosteles, sparnelius, bet taip pat – Cezario salotas su traškia vištiena. Arba mėsainius, kuriuos galima rasti ir su pilno grūdo bandele. Čia tada, kai norisi skanaus „cheat meal“.

Partnerio nuotr./Ice N Fire
Partnerio nuotr./Ice N Fire

Ice N Fire“ – indiškų, meksikietiškų ir itališkų patiekalų mišinys. Galbūt ne kiekvienas patiekalas yra išskirtinai išdirbtas, tačiau jų tokia gausa, įskaitant ir nemažą kiekį vegetariškų patiekalų, kad tiesiog neįmanoma neišsirinkti.

Klaipėdoje – ir kokybiški "madingi" mėsainiai ir klasikiniai deriniai

Nors Klaipėda ir pajūris daugiausia asocijuojasi su vasaros terasomis bei maistu lauke, visgi maistas išsinešimui arba užsisakymui į namus įgyja pagreitį ir čia. Ne tik vietos gyventojai, bet ir svečiai supranta, kad kartais gardžiu kąsneliu norisi pasimėgauti viešbučio kambaryje arba negaištant laiko mėgautis lauke, organizuojant iškylą. Ypač tol, kol orai dar nelepina – labai džiugina nauja Klaipėdos „Wolt pasiūla.

Partnerio nuotr./Maisto dirbtuvė
Partnerio nuotr./Maisto dirbtuvė

Maisto dirbtuvė“ – nors ši vieta daugiausia pagarsėjusi dėl savo kebabų (kurių turi įvairių rūšių ir pateikimo būdų), tačiau akį patraukia nemaža picų pasiūla. Daugiausia jų yra ganėtinai tradicinės ir per daug neišsiskiriančios, tačiau tarp jų yra ir keletas įdomesnių derinių. Netgi pica „Obuoliuko“ pavadinimu – su obuoliais, bananu ir cinamonu.

Partnerio nuotr./Mėsainių spaustuvė
Partnerio nuotr./Mėsainių spaustuvė

Mėsainių spaustuvė“ – nors ši vieta save pozicionuoja „paprastumo ir tikros kokybės“ amplua, galima drąsiai teigti, kad šioje vietoje mėsainiai nėra paprasti ir juolab nėra prasti. Mėsainiai labai kūrybiškai pavadinti šriftų dydžiais ir itin džiugina savo skonių deriniais: pavyzdžiui, tarp klasikinių mėsainių su „Black Angus“ jautiena ir šonine galima rasti ir unikalesnius mėsainius, tarkime, su bulvių paplotėliu, chorizo dešra ir krevetėmis, vytinto kumpio trupiniais, Manchego sūriu. Čia rasite ir nestandartinius derinius su „BBQ“ kiauliena ir kario vištiena, bet favoritas tapo Mėsainis su alaus ir viskio sūrio padažu, pagardintas mėlynuoju pelėsiniu sūriu ir mėlynuoju kopūstu. Geras užkandžių pasirinkimas – rekomenduojame svogūnų žiedus, bet neapsigaukite, mėsainiai tikrai nėra maži!

Partnerio nuotr./XIX amžius
Partnerio nuotr./XIX amžius

XIX amžius“ – europietiškos virtuvės patiekalai, įvairūs užkandžiai, dienos pietų pasiūlymai. Tarp įvairių ganėtinai klasikinių mėsos, žuvies ir jūros gėrybių patiekalų rasite ir nemažai vegetariškų opcijų, tad alkanas niekas neliks. Yra atskira vaikiškų patiekalų pasiūla, bet kas maloniai nustebino – tai galimybė užsakyti rinkinį iš anksto (mažiausiai prieš 3 val.). Pavyzdžiui, vakaro kino rinkinys dviems, įvairūs gurmaniški užkandžių rinkiniai, netgi varškėčių ar burgeriukų padėklai.

Partnerio nuotr./Mac n Cheese
Partnerio nuotr./Mac n Cheese

Mac N Cheese“ – aiškiai nurodo pavadinimas, kad ši vieta yra išimtinai apie „mac'n'cheese“ makaronus, o čia jų yra visa gausa! Čederio, gaudos ir mocarelos sūrių trio padaro šį patiekalą tobulu „comfort food“ (liet. – „sielos valgis“), o įvairūs papildomi priedai, tokie kaip vištienos filė ar chorizo dešra ne tik paįvairina, bet ir suteikia sotumo jausmą. Tačiau įdomiausia, kad čia galite paragauti ir „MacBurgerį“, kur ant tradicinės „brioche“ bandelės mėsainis su jautiena yra pagardintas „Mac and cheese“. Anksčiau tokius galima buvo rasti tik užsienyje!

Šiauliuose – "trendinių" naujovių ir tradicinės virtuvės popuri

Nors Šiauliuose „Wolt pristatymo programėlė neveikia dar net pusmečio, restoranų sąrašas nuolat plečiasi. Tad ne tik didžiųjų miestų gyventojai gali pasidžiaugti didesne restoranų ir įvairiausių patiekalų pasiūla.

Partnerio nuotr./Boho
Partnerio nuotr./Boho

BOHO“ – skaniausi naminiai didriestainiai (beigeliai) ir panini sumuštiniai gali būti pristatyti pusryčiams. Ir ne vien. O vien nuotaikos kelia apetitą. Ne tik didriestainiai ir panini sumuštiniai (įskaitant veganiškus pasirinkimus), bet ir salotos, karštieji patiekalai (pavyzdžiui, baltu vynu ar kokosų pienu aplietos midijos), meze ir kiti užkandžiai kelia apetitą. Bet darydami užsakymą, palepinkite save ir išbandykite blynus (amerikietiškus ar su rikota) arba bent jau nedidelį desertuką, kurių jų pasiūloje tikrai netrūksta. Tokia vieta gali būti priežastis aplankyti Šiaulius.

Partnerio nuotr./Avenue Brasserie
Partnerio nuotr./Avenue Brasserie

Avenue Brasserie“ – jeigu Šiauliuose norite leistis į gastronominę kelionę, užsakykite maistą iš čia. Ganėtinai tradiciniai Viduržemio jūros virtuvės patiekalai – tokie kaip jūros gėrybių rizotas ir įdomesni variantai, pavyzdžiui, krevečių karis, kuris gali paversti maisto užsakymą tikru „restoraniniu“ potyriu. Rekomendacija – perkelti tokio pobūdžio maistą į lėkštes, šiek tiek paserviruoti stalą ir restoranas atsidurs jūsų namuose. Nebereikia nė laukti karantino pabaigos.

Partnerio nuotr./Juonė pastuogė
Partnerio nuotr./Juonė pastuogė

Juonė Pastuogė“ tiks tada, kai labiau norisi tradicinių patiekalų, pavyzdžiui, kaimiškos kopūstienės pietums ar karbonado su grybų padažu, tai yra būtent ta vieta. Žinoma, joje rasite ir tradicinių bulvinių patiekalų, mėsos, žuvies patiekalų, daug karštų ir šaltų užkandžių, įskaitant skanią keptą duona majonezo ir sūrio padaže. Smagu, kad iš čia per „Wolt“ galima užsakyti ir nemažai mažiesiems pritaikytų patiekalų – įvairius varškėčius, blynelius ir kitus skanumynus. Ilgametė restorano patirtis leidžia būti užtikrintiems, kad patiekalų skonis bus užtikrintas kiekvieno užsakymo metu.

Partnerio nuotr./Kao Bao
Partnerio nuotr./Kao Bao

Kao Bao“ „Wok“. Kartais tokios minties užtenka, kad pasiimtum mobiliųjų įrenginį ir užsakytum šį patiekalą. Puikus papildymas Šiaulių skonių žemėlapyje. Galima rinktis iš kelių rūšių makaronų ir mėgautis įvairiausiais šviežiais ingredientais labai greitai. Skanus maistas paįvarinantis kasdienybę.

Partnerio nuotr./NIAMA NIAMA
Partnerio nuotr./NIAMA NIAMA

NIAMA NIAMA“. Kai norisi naminio maisto, bet nesinori gaminti – ši valgykla, teikianti šviežią, sotų maistą, gali būti išeitis. Įvairūs kotletukai ir kepsniukai, vegetariški patiekalai nepaliks šiauliečių alkanų ne tik pietų metu. Džiugu, kad jie turi ir puikų pusryčių asortimentą, tad nebūtina ir gaminti.

Panevėžys – tarp lietuviškos autentikos ir modernaus Azijos gatvės maisto

Prieš mažiau negu pusmetį „Wolt išsiplėtus į Panevėžį, šio miesto gyventojai gali džiaugtis maisto pristatymo į namus pasiūla, o ir sąrašas vis dar plečiasi.

Partnerio nuotr./Bezmėnas
Partnerio nuotr./Bezmėnas

Bezmėnas“ - tai vieta, labiausiai žinoma dėl savo „fish'n'chips“ (galima netgi rinktis plekšnės ar ešerio) ir „BBQ“ šonkauliukų, tačiau galite rasti kur kas daugiau – įspūdingas Vienos šnicelis už labai priimtiną kainą, kesadilija, benediktai ir sumuštiniai.

Partnerio nuotr./Bisas
Partnerio nuotr./Bisas

Bisas“, arba šeimos restoranėlis, įsikūręs Panevėžio miesto širdyje – mėsainiai, tradicinė lazanija, midijos, įvairūs mėsos ir žuvies patiekalai, salotos ir užkandžiai (kaip sūrio spurgos su graikiniais riešutais ar krevetės su žolelių ir sviesto padažu) gali būti atvežti tiesiai pas jus.

Partnerio nuotr./Kaziuko kamara
Partnerio nuotr./Kaziuko kamara

Kaziuko kamara“. Kai ateina noras autentiškai lietuviškai virtuvei, o tarkuoti bulvių tikrai nesinori, tai būtent ta vieta, iš kurios verta užsakyti. Ir ne vien tradicinius bulvinius patiekalus, bet ir įvairius kepsnius, kotletus, zrazus. Netgi firminius čeburekus. Sutikite: visiems būna būtent tokio maisto į namus nuotaika.

Partnerio nuotr./Kafenhauz
Partnerio nuotr./Kafenhauz

Kafenhauz“ – azijietiškas gatvės stiliaus maistas su įdomiais lietuviškos virtuvės „tvistais“. Čia, pavyzdžiui, galite užsakyti lietuviškų užkandžių (sūdyti lašiniai, skilandis, medžiotojų sūris ir kiti mūsų virtuvės gardumynai), bet ir ant grotelių keptų varlių šlaunelių, „BAO“ bandelių. Tarp karštų patiekalų rasite ir ganėtinai egzotišką rameną ir paprastesnius virtus grikius su špinatais (kurie patiekiami su virtu kiaušiniu marškinėliuose „Pašot“). Taip pat čia gaminami ir „WOK“ patiekalai – jautiena tailandietiškai (su grikių makaronais „SOBA“), „Pad Tai“, žaliųjų cukinijų karis ir kiti apetitą keliantys patiekalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius