Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Su sūriu kepti raudonikiai ir baravykai

Tikri grybautojai nekantraudami laukia savaitgalio, kada galės leistis į grybų medžioklę. Tiems, kuriems pasiseks rasti pačių tauriausių grybų, turime ypatingą receptą.
Baravykai
Baravykai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 4 didelių baravykų (raudonikių, šilbaravykių) galvučių,
  • 100 g gorgonzolos arba kito sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
  • 25 g pakepintų ir susmulkintų graikinių riešutų,
  • 4 šakelių čiobrelio,
  • 50 g sviesto,
  • saujelės rukolos.

Gaminimas:

Sveikų, nesukirmijusių grybų galvutes nuvalykite drėgna servetėle, jokiu būdu neplaukite.

Dubenėlyje sutrinkite sūrį, sviestą ir sumaišykite su graikiniais riešutais bei čiobrelių lapeliais.

Sūrio įdarą padalinkite į lygias dalis ir aptepkite vidinę grybų kepurėlių pusę.

Grybus sudėkite į kepimo formą ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje maždaug 10 minučių, kol sūris išsilydys, o grybai suminkštės.

123RF.com nuotr./Įdaryti grybai
123RF.com nuotr./Įdaryti grybai

Patiekite su rukolos salotomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius