Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tobulų lietinių receptas

Užgavėnės jau ant nosies ir reikia skubiai gardžių blynų receptų. Ar bent jau išmokti kepti tobulus lietinius, kuriuos galima patiekti ne tik su įvairiais įdarais, bet ir pasirinkti lengvesnį variantą - tiesiog pagardinti grietine ar kvapnia uogiene.
Lietiniai
Lietiniai / 123RF.com nuotr.

Taigi tobuliems lietiniams reikės:

  • 4 kiaušinių,
  • 1 ir 1/3 st. pieno,
  • 2 valg. š. tirpinto sviesto,
  • 1 st. miltų,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius. Supilkite pieną, suberkite druską ir miltus, sudėkite sviestą ir gerai išplakite tešlą. Palikite ją bent pusvalandžiui pabręsti.

Įkaitinkite keptuvę, ištepkite ją aliejumi ir įpilkite tešlos, greitai sukdami keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų.

Kepkite ant vidutinės ugnies. Kai blyno krašteliai ims raitytis ir taps sausi, blyną apverskite. Pakepkite kitą pusę mažadaug tiek pat laiko ir dėkite blyną lėkštę.

Lietinius galima valgyti tiesiog su uogiene. Tegul Užgavėnės būna sočios!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius