Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valentino vakarienė: kas inicijuoja, už kiek vakarieniauja, kokias pramogas siūlo restoranai?

Nors pasigirsta vienas kitas burbtelėjimas, esą Valentino diena Lietuvoje – svetimybė, pabandžius rezervuoti staliuką restorane vasario 14-osios vakarui tai tampa neįmanoma misija. Yra restoranų, kuriuose laisvų vietų Valentino dienos vakarą neliko jau prieš mėnesį ar daugiau.
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Restoranų atstovai pastebi, jog porų lūkesčiai Valentino dieną yra didesni nei įprastai. Neatsitiktinai lankytojų srautas šią dieną išauga tuose restoranuose, kuriuose poros rečiau lankosi kitomis dienomis.

Dažnesnės iniciatorės – moterys

Neatsiejama Valentino dienos vakarienės dalis – romantiška atmosfera, kurią gali lemti ne tik tinkamai pasirinktas restoranas, bet net staliuko pasirinkimas.

Restoranų darbuotojai pastebi, jog neretai rezervuojami konkretūs staliukai – pirmiausiai išgraibstomos nuošalesnės, jaukesnės ar prie lango esančios vietos. Patys atkakliausieji pirmuosius staliukus rezervuoja dar prieš Naujuosius metus. Įdomu, jog iniciatyvos rezervuojant staliuką romantiškajai šventei šiek tiek dažniau imasi moterys nei vyrai, tačiau skirtumas nėra itin žymus: Meniu.lt duomenimis, iš visų rezervavusiųjų 46 proc. yra vyrai ir 54 proc. moterys.

Nors meilės dienos data daugelio sąmonėje jau įsitvirtino, panašu, jog planai, ką konkrečiai pora veiks tą vakarą, dažnai gimsta ir paskutinę minutę. Kaip pastebi Meniu.lt vadovas Laurynas Mažuolis, didžiausias vietų restoranuose rezervacijų suaktyvėjimas prasideda likus vos kelioms dienoms iki šventės, o pikas pasiekiamas tą pačią dieną. „Net 60 proc. rezervacijų, skirtų Valentino dienai, atliekamos likus 3-ims dienoms iki šventės, o ketvirtadalis – vasario 14-ąją“, – teigia jis.

Vida Press nuotr./Pora restorane
Vida Press nuotr./Pora restorane

Vidutinė vakarienės kaina – 70 eurų

Restoranų atstovai pasakoja kasmet sulaukiantys įvairiausių prašymų padėti suorganizuoti kokią nors staigmeną, šventišką staliuko papuošimą ar specialų patiekalą. Pasitaiko ir sužadėtuvių, tačiau panašu, kad būtent Valentino dieną jų mažėja.

Šį vakarą padaryti ypatingu stengiasi ir patys restoranai. Pastebima ryškėjanti tendencija Vasario 14-ąją restoranuose siūlyti degustacinį meniu, kurtą išskirtinai meilės dienai. Didelė dalis restoranų, stengdamiesi sukurti romantišką atmosferą, Valentino dieną organizuoja specialią programą, kurios kaina svyruoja nuo 20 iki 85 eurų asmeniui. Pora už degustacinę vakarienę su programa turėtų būti pasirengusi sumokėti vidutiniškai 70 eurų, sako L.Mažuolis.

Vida Press nuotr./Pora restorane
Vida Press nuotr./Pora restorane

Nuo iliuzijų šou iki R.Dambrausko baladžių

Kad Valentino dienos vakaras poroms restorane ar bare neprailgtų, specialius degustacinius meniu papildo įvairūs šou, muzikinės programos ir kitos atrakcijos. Žinoma, dažniausiai tai neprasilenkia su pačios vietos koncepcija: modernesnės vietos, barai pasitelkia didžėjus, ryškiau klasikai atstovaujantys restoranai siūlo romantiškų dainų ir melodijų vakarus.

Pavyzdžiui, Vilniuje veikiantis „Skybar“ šiemet svečius išjudins didžėjaus pasirodymu, restorane „Bizarre“ skambės populiarios melodijos, „Long Road“ sklis saksofono garsai, „Vilkinė“ vilios dainuojamąja poezija, „Publike“ bus girdimi itališki ir populiarūs kūriniai. Kaune „Perkūno namai“ kvies vakarieniauti skambant akordeonui, o pakeliui į pajūrį esančioje žinomoje užeigoje „Karpynė“ dainuos Romas Dambrauskas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Romas Dambrauskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Romas Dambrauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius