TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Virtų bulvių spurgos su varške

Šios spurgos puikus pasirinkimas užkandžiui ar garnyrui prie mėsos ar žuvies patiekalų. Labai gardžios ir lengvai pagaminamos.
Bulvinės spurgytės
Bulvinės spurgytės / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 8 bulvių, vidutinio dydžio;
  • 200 g varškės;
  • 150 ml aliejaus kepimui arba pagal poreikį;
  • 100 g džiūvėsėlių arba pagal poreikį, apvoliojimui;
  • 2 šaukštų krakmolo;
  • 2 kiaušinių, 1 tešlai ir 1 spurgoms apvolioti;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • druskos, malto muskato, pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Bulves išvirkite, atvėsinkite ir sumalkite arba sugrūskite iki vientisos masės.
  2. Į bulvių masę sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, pagardinkite druska ir muskatu.
  3. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų (jo pilkite tiek, kad apsemtų spurgas).
  4. Išplakite kiaušinį.
  5. Drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio apvalias spurgas, apvoliokite jas kiaušinio plakinyje bei džiūvėsiuose ir sudėkite į verdantį aliejų, kepkite, kol gražiai pagels ir apskrus.
  6. Iškepusias spurgas iškart dėkite ant popierinės servetėlės ir nusausinkite aliejų.

Skanaus!

Daugiau receptų rasite derlingas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius