TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žavi Pamella pirmame suole ir jos rytietiški skanėstai

Suktai ir netikėtai skamba pavadinimas, tačiau taip tiksliausiai pavyko iliustruoti dar vieną „WOLT“ sąraše besipuikuojančią vietelę. Šiandien kalbamės su vienu iš labai šviežio restorano „Pamella“ savininkų ir idėjininkų – Viliumi Kadūnu. Bandėme išsiaiškinti, iš kur ši Amerika dvelkianti, tačiau rytietiškus patiekalus siūlanti virtuvė atsirado ir kaip kelią iki sostinės atrado.

– Viliau, trumpai prisistatykite ir papasakokite, kaip atsidūrėte čia, kur dabar esate?

– Gimiau aš čia, Vilniuje, nors mano akcentas, turbūt, kitaip sako – užaugau ir mokyklą baigiau Marijampolėje. Lietuvoje studijavau lingvistiką, Jungtinėje Karalystėje – kultūrologiją, o visą laiką studijuodamas dirbau maisto srityje. Nors iš pradžių neatrodė, kad tai ir bus mano tolimesnis kelias, galų gale gavosi kitaip. Kalbant apie maistą ir darbą virtuvėje, negaliu sakyti, jog kažkada čia atsidūriau – aš čia buvau visą gyvenimą ir per tą laiką turėjau galimybę išbandyti įvairius šios industrijos aspektus nuo barmeno iki fotografo. Todėl manau, kad drąsiai tai galiu vadinti savo gyvenimo pasirinkimu.

Tuo tarpu „Pamella“ atsirado gana netikėtai – į vieną kitų mūsų vietų užsuko anksčiau šiose patalpose įsikūrusio klubo savininkas ir tiesiog pasiūlė apžiūrėti patalpas. Atėjom, apsižvalgėm ir štai turim ką turim – jau daugiau nei metus mėgaujatės mūsų patiekalais ir kokteiliais.

Ieva Jūraitė/Wolt restoranas „Pamella“
Ieva Jūraitė/Wolt restoranas „Pamella“

Kad jau prakalbome apie „Pamella“, ką reiškia jūsų pavadinimas?

Tai – ne tropinis vaisius ir tikrai ne seksuali aktorė, kurios vardas, beje, rašomas tik su viena „l“ (juokiasi). Pamella yra ne tik merginos vardas, bet ir amerikietiškas slengas, naudojamas apibūdinti pirmame suole sėdinčiai gražiai, stropiai, visur dalyvaujančiai moksliukei, kuriai viskas sekasi tiesiog puikiai ir kuri yra mėgstama ne tik mokytojų, bet ir visų mokinių. Neieškojome pavadinimo, kuris tiesiogiai nusakytų restorano virtuvės kryptį, nes „Pamella“ gali būti įvairi. Ieškojome skambaus, geras emocijas sukeliančio žodžio, norėjome šiai vietai suteikti tinkantį vardą, nusakantį būsimą spalvingą charakterį (šypsosi).

Kaip ir pavadinimas, „Pamellos“ meniu itin spalvingas, tačiau jeigu reikėtų apibūdinti jūsų virtuvę vienu sakiniu, kaip tai padarytumėte?

– Nors ir vengiu šitaip apibūdinti, nes tai gali kiek pretenzingai skambėti, tačiau išties mūsų virtuvė atspindi ir yra įkvėpta Los Andželo. Būtent ten apstu restoranų, siūlančių kelių skirtingų kraštų patiekalus ir juos apjungiančių į vieną meniu. Pagrindinę įtaką mums turi Japonijos, Korėjos, Kinijos virtuvės – tai ir atsispindi meniu. Egzistuoja toks terminas „Pan Asian“, tačiau mes jo vengiame – gaminame kelis skirtingų kraštų patiekalus ir juos „LA“ stiliumi siūlome po vienu stogu.

– Turint omeny, kad patiekalų turite daug ir skirtingų, kaip išsirinkote, kokie būtent patiekalai atsidurs jūsų meniu?

– Išties vienintelis patiekalas, kurį mes buvome apsisprendę daryti iš anksto, buvo ramenas. Vėliau, laikui bėgant, tiesiog atrasdavom kitų kraštų patiekalų, kurie mums patiko ir stilistiškai, todėl jais papildėme meniu. Ramenas, galima sakyti, mūsų vizitinė kortelė, o kiti patiekalai – per gyvavimo laiką atrasti įdomūs ir tarpusavyje konceptualiai derantys skoniai, kuriuos norėjome pasiūlyti ir savo lankytojams.

Ieva Jūraitė/Wolt restoranas „Pamella“
Ieva Jūraitė/Wolt restoranas „Pamella“

– Viliau, o kuris patiekalas visame meniu kainavo daugiausiai bemiegių naktų, ašarų ir prakaito?

Vienareikšmiškai – tas pats ramenas, o ypač – veganiška jo versija, kuriai skyrėm išties labai daug laiko. Apskritai tai yra ištisas mokslas – kiekvienam ingredientui ištobulinti reikia savaičių ar net mėnesių. Kai, rodos, sugebi padaryti gerus makaronus – taip, mes juos daromės patys, naudodami autentišką „Noodles“ (liet. – makaronai, aut. past.) gaminimo įrenginį – suvoki, jog liko dar šeši kiti ingredientai, kurie gali būti paruošiami dešimtimis skirtingų būdų.

Pavyzdžiui, radome „blogą“ (liet. – tinklaraštį, aut. past.) kuriame vaikinukas aprašo makaronų gaminimą. Jame vaikinas realiai dalinasi cheminėmis formulėmis, kur, ko ir kiek turi būti, kad makaronai pavyktų tobuli. Tai nėra, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tik miltų užmaišymas vandeniu ir makarono formavimas. Tai – visas mokslinis procesas. O tada dar išskirčiau du atskirus mokslus: vieną apie tobulą sultinį, ir vieną apie „Noodle‘us“. Trumpai tariant – kelionė iki tobulo rameno tikrai ilga, o gal net ir niekada nesibaigianti. Tačiau kartu ta kelionė ir labai įdomi.

Kurį patiekalą rekomenduotumėte pats? Kuris patiekalas yra jūsų bestseleris?

– Be jau plačiai apkalbėto rameno, mano asmeniškai mylimiausias ir tikrai populiarus „Pamellos“ meniu yra lėtai keptas kiaulės pilvas. Be žodžių, seilės vien nuo minties kaupiasi. O populiariausias patiekalas, žinoma, mūsų vizitinė kortelė – ramenas. Įdomu tai, kad veganiškas rameno variantas bene tiek pat populiarus kiek ir tas įprastasis su kiauliena. Priežastis, manau, paprasta – jeigu įprastai pagalvoję apie vegetarišką ar veganišką rameną įsivaizduotumėt „silpną“ sultinį su keliomis daržovėmis, tai šiam receptui paaukotas laikas tikrai atsipirko, nes rezultatas – sodrus ir labai sotus patiekalas.

Ieva Jūraitė/Wolt restoranas „Pamella“
Ieva Jūraitė/Wolt restoranas „Pamella“

– Kaip žinia, „Pamella“ ne tik restoranas – savaitgaliais jūs virstate vakarėlių vieta. Kaip manote, Viliau, „Pamellos“ šokėjai vietą pamilo dėl maisto ar atvirkščiai – maistą atrado per šokius?

Atidarinėdmi „Pamellą“ svajojome, kad tai bus ne tik restoranas, bet ir „co-working space“ (liet. bendra darbo erdvė, aut. past.), kokteilių baras ir klubas. Būtent todėl šią vietą ir pavadinome „Pamella“, nes ji gali būti labai įvairiapusiška ir prisitaikyti prie svečių poreikių. Taip ir buvo iki karantino pradžios.

Planuodami interjerą bei meniu galvojome apie tai, kad klientas čia galėtų praleisti visą dieną. Pirmiausia – ramiai padirbėti, todėl tam prie visų staliukų ir baro įrangti patogūs jungikliai, vakarop prie jo prisijungtų draugai kokteiliui ir skaniai vakarienei, o naktį vainikuotų smagus vakarėlis klube.
Realybė tokia, kad šios auditorijos Lietuvoje vis dar gana skirtingos, nors galiu pasidžiaugti, kad po truputį pradeda maišytis. Žinoma, dabar viskas sustojo ir likome tik su maistu išsinešti, tačiau tikimės, jog ir vėl, atvėrus duris lankytojams, turėsime ir gerų šokių, ir skanaus maisto bei kokteilių šokantiems atgaivinti.

Tikimės, kad pavyko supažindinti su šia „žavia mergina“ bei jos siūlomais patiekalais ir tinkamai ją (ir juos) pristatyti. Žinoma, geriau kartą paragauti, nei dešimtsyk išgirsti ar perskaityti, todėl pasinaudoję „Wolt“ programėle galėsite užsisakyti kiaulės pilvo ar sočiojo veganiško rameno – visą meniu rasite paieškos langelyje įrašę žodį „Pamella“. Na o jeigu bus pakeliui, užsakyti galite ir išsinešti – savo pietus ar vakarienę atsiimkite „gyvai“ Islandijos g. 6, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius