-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar kontraceptinės tabletės turi įtakos jūsų santykiams?

Ar esate patenkintos savo seksualiniu gyvenimu? Jei turite antrąją pusę, galbūt atsakydamos į šį klausimą, pagalvosite ir apie tai, kaip saugotės nuo nėštumo. Galbūt liovėtės ar priešingai – pradėjote vartoti hormoninius kontraceptikus?
Kontraceptinės tabletės.
Kontraceptinės tabletės. / Shutterstock nuotr.
Kokią įtaką turi hormonai moterų santykiams su partneriu, aiškina tinklalapis  womenshealthmag.com. 

Visos puikiai žinome, kaip hormonai veikia mūsų organizmą. Jie turi įtakos tiek nuotaikai, tiek seksualiniams poreikiams. Geriamieji kontraceptikai labiausiai veikia hormonų lygį, todėl buvo ištirta ir tai, kaip tai veikia lytinį potraukį. Tačiau iki šiol mokslininkai dar nebuvo tyrę, ar tokios piliulės turi įtakos ne tik lytiniams porų santykiams.

Taip pat skaitykite: Ko imtis, kad susilauktumėte berniuko ar mergaitės

Buvo apklaustos 365 heteroseksualios poros. Joms užduoti klausimai, ar abu partneriai yra patenkinti tiek seksualiniu gyvenimu, tiek apskritai buvimu kartu.

Moterys pasisakė, kokius kontraceptikus vartojo, prieš pradėdamos susitikinėti, ir kokius vartoja šiuo metu. Štai kokie buvo rezultatai: moterys, kurios turėjo partnerį ir pradėjo (ar liovėsi) vartoti kontraceptikus draugystės metu, patyrė mažesnį seksualinį pasitenkinimą nei tos moterys, kurios niekada jokių nevartojo ar kurios vartojo nuolat. Vis dėlto tiek vyrai, tiek moterys iš esmės buvo patenkinti bendravimu.

Moterys, kurios turėjo partnerį ir pradėjo (ar liovėsi) vartoti kontraceptikus draugystės metu, patyrė mažesnį seksualinį pasitenkinimą nei tos moterys, kurios niekada jokių kontraceptikų nevartojo ar kurios vartojo nuolat.

Regis, po apklausos peršasi natūrali išvada: kontraceptikų vartojimo nutraukimas ar priešingai – pradėjimas gerti hormonus pakenkė moterų seksualiniam gyvenimui. Kodėl?

Buvo atlikti tyrimai, kurie išaiškino, jog kontraceptinės priemonės sumažina lytinį potraukį. Tačiau tai nepaaiškina fakto, kodėl pasitenkinimas sumažėjo, kuomet moterys nustojo vartoti hormonus.

Įdomu tai, jog kitas tyrimas parodė, jog hormoniniai kontraceptikai turi įtakos tam, kas bus jūsų traukos objektas ir netgi pasimatymų partneris. Ar įmanoma, jog hormonų pokyčiai, kuriuos sukelia jų vartojimo nutraukimas (ar pradėjimas juos vartoti), turi įtakos seksualiniam pasitenkinimui? Mokslininkai negali tiksliai pasakyti, jie nerado tikslių priežasčių, tačiau ši teorija visai įdomi.

Žinoma, pasitenkinimas santykiais nebūtinai bus susijęs su hormonų vartojimu (ar nutraukimu). Kai kurios moterys galėtų pasakyti, jog jų lytinis gyvenimas netgi pagerėjo po to, kai pradėjo vartoti hormonus, nes žinojo, kad yra saugios, o tikimybė pastoti buvo labai maža.

Tap pat skaitykite: Didžiausia intymaus gyvenimo klaida, kurią jūs galbūt darote

Tik nepriimkite to už gryną pinigą. Naujojo tyrimo iniciatorius Craigas Robertsas iš Stirlingo universiteto teigė tikįs, jog šie rezultatai padės moterims geriau save suprasti, kodėl jos vienaip ar kitaip jaučiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius